نیوز سیتی!
07 خرداد 1402 - 13:21

برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای اوقات‌ فراغت جوانان

نمایندگان دستگاه‌ها و نهادهای مختلف در نشستی درباره اوقات فراغت جوانان ظرفیت‌های خود را تشریح کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست «تشکیل ستاد ملی برنامه ریزی و هماهنگی اوقات فراغت برای تدوین برنامه عملیاتی دستگاه‌های ذیربط و تقسیم کار ملی در مدت یک هفته» پیش از ظهر امروز در سالن پیامبر اعظم وزارت کشور برگزار شد.

در این برنامه فرامرز همت پناه، معاون برنامه ریزی آموزشگاه‌های آزاد گفت: ما در بعد فراغت یک مسئله داریم. کودک فقیر فراغت زیادی دارد؛ اما چون امکانات ندارد. فراغت زمانی دارد، اما فراغت ذهنی ندارد. باید طوری فراغت ایجاد کنیم که جوانان را از فضای آلوده گوشی تلفن همراه بیرون بیاوریم.

وی گفت: نیروی انتظامی را در بحث‌هایی مثل آسیب فضای مجازی تحکیم بنیان خانواده لحاظ کنید. تا قبل از کرونا ۵ هزار جلسه برای دانش آموزان برگزار می‌کردیم و آموزش می‌دادیم. باید دانش آموزان بدانند وقتی دور هم جمع می‌شوند و فراغت زیادی دارند، اتفاقات مختلفی می‌افتد، فرقی هم ندارد این جوانان فرزند چه کسانی باشند.

محمد عباسی، دبیر شورای اجتماعی کشور نیز در پاسخ به او گفت: در لندن مرکز اسلامی داریم، پلیس به مسئولان آنجا می‌گفت شاید ما از شما خوشمان نیاید، ولی شما برای ما مفید هستید، چون در ایجاد امنیت اجتماعی کمک و همه را به راستی دعوت می‌کنید.

مهری سادات موسوی، معاون فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور هم گفت: فرزندان زنان سرپرست خانوار هیچ وقت دیده نمی‌شوند. ما تلاش می‌کنیم زنان سرپرست را حمایت و توانمند کنیم؛ اما با همین اعتبار ۱۷ سال طول می‌کشد تا زنان توانمند شوند. حالا ببینید چقدر فرزندان نادیده گرفته می‌شوند.

وی با بیان اینکه اوقات فراغت در تابستان هزینه‌های زیادی دارد، گفت: ما به بازنگری جدی در برنامه‌های اوقات فراغت نیاز داریم. در مدارس بحث مسائل جنسی رواج پیدا کرده، زمانی بود که افراد قبح این را داشتند که درباره همجنسگرایی صحبت کنند؛ اما الان به راحتی در این خصوص حرف می‌زنند. پس باید برای اوقات فراغت تعریف جدیدی داشت. دیگر نمی‌توان گفت که دانش آموز یک اردو برود و اوقاتش بگذرد. بلکه باید برای آن برنامه داشت. در بهزیستی با گستره طیفی که داریم نیازمند کمک هستیم. ما گروه هدف زیادی داریم و به نظر من اوقات فراغت نباید ختم به تابستان شود.

عباسی در پاسخ به او گفت: برای اینکه افراد بیکار نباشند، لازم است وقتشان پر شود و برنامه مفید و به روز داشته باشیم؛ اما چون در سنوات گذشته این برنامه‌ها شتاب بخشی نداشت، باید بدانیم چه کنیم و اینکه برنامه‌ها هم افزا باشد. به همین دلیل چنین جلساتی ادامه پیدا می‌کند.

ابراهیم نورمحمدی، معاون دستیار مردمی سازی ریاست جمهوری هم بیان کرد: بیشترین مصرف مواد مخدر از نوع گل است. قیمت مواد پایین آمده است. قیمت تریاک از پارسال یک میلیون تومان کمتر شده است. بررسی شده که خرید و فروش مواد مخدر اطراف مدارس انجام می‌شود. ما افراد را به سمت راهیان نور بردیم. دیدیم برخی از اردوگاه‌ها بیش از ۱۰ سال بدون اسفتاده مانده است، این ها را می‌توان در اختیار گروه‌های مردمی قرار داد. ما برای دختران به اردوگاه‌های ویژه نیاز داریم.

کبری محمدی، مشاور رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر هم ادامه دد: ما برنامه‌های اوقات فراغت پیش بینی می‌کنیم. مسابقاتی هست که برای دانش آموزان پیش بینی شده و المپیادهای دادرس را داریم، همچنین ۱۱ اردوگاه کشوری داریم که فرصت خوبی است تا برنامه‌های اوقات فراغت را برنامه ریزی کنیم.

امیریان، دبیر ستاد راهیان مرکزی راهیان نور گفت: در این ستاد و همه استان‌ها مراکز فرهنگی و موزه‌های انقلاب اسلامی را داریم و در برخی از استان‌ها مثل خوزستان چهار مرکز داریم و با ظرفیت صد در صدی در خدمت موضوع اوقات فراغت هستند. اردوهای غرب خوزستان و دریایی را داریم. اردوهای یک روزه شمیم نور درون استانی و درون شهری را داریم که در حال برنامه ریزی است. در این ستاد شبکه خادمان را داریم. تمام خادمان پوشش صد در صد بیمه‌ای دارند. از ظرفیت شبکه خادمان نیز می‌توانیم استفاده کنیم.

سید محمد جواد آل احمد، دبیر شورای توسعه قرآنی کشور گفت: پیشنهاد من این است که اوقات فراغت امسال را به اوقات قرآنی تبدیل کنیم، فضای جدیدی برای جوانان به وجود بیاوریم و آنها را از مدرسه به مسجد بکشانیم. قرآن می‌توان راهگشا باشد. قرآن و عترت را باید تلفیق کرد.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1244023

مهمترین اخبار ایران و جهان: