نیوز سیتی!
02 آذر 1402 - 17:18

کشور به اندازه ۳۰ سال پروژه نیمه‌تمام دارد

معاون اجرایی رئیس جمهور با بیان اینکه کشور به اندازه ۳۰ سال پروژه نیمه‌تمام دارد، افزود: البته به کار جهادی برای کوتاه کردن این مسیر ۳۰ ساله امید داریم.

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، نشست پیگیری مصوبات سفر استانی رئیس جمهور به کرمانشاه با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی، استاندار کرمانشاه، عضو هیأت رئیس مجلس، نمایندگان قصرشیرین و سنقر در مجلس، معاونان استانداری و جمعی از مدیران کل و مسوولان استان در سالن شهید سلیمانی استانداری برگزار شد.

محمدطیب صحرایی، استاندار کرمانشاه در این جلسه با جمع‌بندی درخواست‌های استان، درخواست اول را در رابطه با زمان سفر دور دوم رئیس جمهور به استان بیان کرد و افزود: حتی‌الامکان تاریخ دور دوم سفر رئیس جمهور استان در دی‌ماه تا بهمن‌ماه باشد چون اگر سفر با تأخیر باشد هم سال مالی قبلی و هم سال مالی بعدی را از دست می‌دهیم.

وی یکی از موضوعات بدیهی رشد استان را در حوزه حمل و نقل عنوان کرد و ادامه داد: در هر سه بخش حمل و نقل است(ریلی، هوایی، زمینی) نیاز به کار بیشتری داریم.

 

استاندار کرمانشاه تکمیل راه آهن کرمانشاه- خسروی را از جمله اولویت‌های مهم استان دانست و گفت: تأخیر در انجام راه آهن کرمانشاه- خسروی با توجه به اینکه کوریدور شرق به غرب است نه تنها ضررهایی به استان بلکه در سطح ملی و بین‌المللی هم وارد می‌کند.

وی ادامه داد: در بحث جاده‌ای طی ماه‌های گذشته ۳۰۰ کیلومتر از راه‌های استان به برکت اربعین بهسازی شده، اما جای ارتقا کمان‌کان وجود دارد اگر بتوانیم سیستم بزرگراهی استان را به آزادراه تبدیل کنیم، در اتصال شرق و غرب بهترین اتفاق خواهد افتاد.

قطار شهری کرمانشاه و بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی از دیگر مباحث مطرح شده از سوی صحرایی در حضور معاون اجرایی رئیس جمهور بود که در این رابطه، افزود: بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی که قرار است جایگزین دو بیمارستان فرسوده شهر کرمانشاه شود علاوه بر اینکه به لحاظ موقعیت در جایگاهی بسیار مهمی قرار دارد برای استان کرمانشاه یک نقطه قوت در حوزه گردشگری سلامت محسوب می‌شود.

وی با اشاره به وجود تنش آبی در بیش از ۵۰۰ روستای استان و به طور خاص در منطقه غرب شهر کرمانشاه، گفت: تکمیل سامانه گرمسیری و بعد اقدام و اجرای سامانه سردسیری راهبردی برای امنیت پایدار غذایی، اجتماعی و سیاسی این اقلیم محسوب می‌شود که ان‌شاءالله مورد توجه دولت قرار گیرد.

مجموعه مسائل و آسیب‌های اجتماعی از جمله مناطق حاشیه‌نشینی از دیگر مباحث مطرح شده از سوی استاندار کرمانشاه در این جلسه بود.

وی یادآور شد: ما وارث یک سبک اشتباه در بودجه‌نویسی فرهنگی و اجتماعی هستیم. در این ابعاد نرم‌افزاری زندگی مردم، بودجه بیشتر ناظر ابعاد سخت مجاز شده است به طوریکه بودجه پاسخ اقدامات فرهنگی اجتماعی را نمی‌دهد یعنی اگر بخواهیم کالبد برای فضاهای فرهنگی و اجتماعی بسازیم بودجه همراهی بیشتری دارد تا اقدام؛ که باید در فضای عمومی بودجه‌ریزی کشور مورد توجه قرار بگیرد تا نتایج بهتری به دست بیاوریم.

محسن منصوری معاون اجرایی رئیس جمهور پس از شنیدن سخنان استاندار، معاونان و مدیران کل استان کرمانشاه در تعریف و ارائه گزارشی از وضعیت پروژه‌ها و منابع اعتباری، اظهار کرد: وجود ۱۰ هزار شهید در کرمانشاه بیانگر عظمت این استان است، استان کرمانشاه نماد غیرت، شجاعت، ایستادگی، پایمردی و اتفاقات مهمی از جنس پایداری است که این تکلیف مسوولان را سنگین می‌کند؛ چون ما مدیون شهدا هستیم.

وی ادامه داد: در رابطه با پروژه‌ها باید کار کارشناسی دقیقی صورت گیرد، منابع و مصارف پیش‌بینی شوند و با تحلیل درست واقع‌بیانه و روشن، کار را پیش ببریم.

معاون اجرایی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: کار زیاد در کرمانشاه انجام شده و تلاش بسیار شده؛ اما کار باقی‌مانده هم بسیار زیاد است؛ این استان یک نارسایی و کمبودهای از گذشته به صورت انباشته دارد که همین کار را سخت کرده است.

منصوری مجموع مصوبات سفر دور اول رئیس جمهور به کرمانشاه را  ۱۸ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: ۷ هزار میلیارد تومان از این میزان بعد از گذشت ۱۶ ماه از سفر، به استان تزریق شده است.

 

وی اضافه کرد: این ۱۸ هزار میلیارد باید طی ۳ سال به استان تزریق شود که سهم‌بندی برای آن صورت گرفته است و سهم هر سال هم مشخص است؛ در سال اول تقریبا کار انجام شده و سازمان برنامه‌ریزی نیز تقریباً ۹۸ درصد از سهم خود را داده، اما سال دوم که امسال باشد به دلیل محدودیت منابع هنوز عقب است، البته طی یکی‌دو ماه آینده گشایشی جدی اتفاق می‌افتد.

وی در خصوص راه‌آهن کرمانشاه، گفت: این پروژه چند سال پیش با وجود داشتن نواقصی افتتاح شده است که باید برای رفع نواقص و اشکالات فنی آن ۲ هزار میلیارد تومان هزینه شود تا به راه‌اندازی ۱۰۰درصدی برسد.

معاون اجرایی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: پروژه راه آهن اقتصادی است که اگر بتوانیم آن را راه‌اندازی کنیم خود سبب توسعه و ایجاد سرمایه در استان می‌شود، این موضوع را حتما دنبال می‌‌‌کنیم.

منصوری با اشاره به اینکه کشور به اندازه ۳۰ سال پروژه نیمه‌تمام دارد، افزود: البته به کار جهادی برای کوتاه کردن این مسیر ۳۰ ساله امید داریم.

وی خاطرنشان کرد: پروژه‌های ناتمام اولویت‌بندی شود، پروژه‌های ضروری و پروژه‌‌های نزدیک به اجرا باید تکمیل شود؛ در شرایط عادی پروژه‌هایی که پیشرفت بالایی دارند باید تکمیل شود.

منصوری خاطرنشان کرد: از محل مجوز خاصی که وزارت و راه شهرسازی دارد کار را باید پیش برد بخش خصوصی هم پای کار آمده که اگر اعلام آمادگی کند، می‌تواند سرمایه‌گذاری کند.

وی گفت: بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی کرمانشاه برای تجهیز و تکمیل نیاز به ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار دارد که در سفر دور دوم رئیس جمهور به استان حتما آورده خواهد شد و از طریق ماده ۵۶ و از طریق مولدسازی می‌توان تأمین اعتبار کرد.

منصوری گفت: برای قطار شهری کرمانشاه نیز از محل اوراق کمک می‌کنیم، بهترین راه دولت برای پروژه‌های قطار شهری همین اوراق است.

معاون اجرایی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: سامانه گرمسیری و سردسیری را نیز پیگیری می‌کنیم؛ سامانه گرمسیری که در مراحل پایانی است و سامانه سردسیری نیز در مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور درج خواهیم کرد.

وی در رابطه با موضوع اشتغال نیز، گفت: رئیس جمهور بر تشکیل کارگروه اشتغال برای استان‌های زاگرس‌نشین تأکید دارند که ضمانت اجرایی تصمیمات این کارگروه کار کارشناسی قوی و تصمیم‌سازی است که باید از قبل انجام دهیم.

معاون اجرایی رئیس جمهور در رابطه با اینکه منابع و مصارف بانک‌ها برای برخی استان‌ها باید به صورت ملی دیده شود، گفت: اخیرا رئیس جمهور در این رابطه دستوراتی داده‌اند که در حال پیگیری است برای استان‌های محروم مانند ایلام، چهارمحال بختیاری، کهکیلویه و بویراحمد و همچنین کرمانشاه منابع و مصارف بانک‌ها به صورت ملی دیده شود.

وی اشاره‌ای هم به امهال وام‌های مناطق زلزله‌زده استان داشت و گفت: امهال وام‌های مناطق زلزله‌زده تصویب شده، ان‌شاءالله در اولین جلسه هیأت دولت مطرح و سعی می‌کنیم به نتیجه برسد.

پایان پیام/پ

منبع: فارس
شناسه خبر: 1582367

مهمترین اخبار ایران و جهان: