نیوز سیتی!
21 تیر 1402 - 00:30

صرفه‌جویی ۳ روزه در اقامت برخی حجاج در عربستان+فیلم

با توجه به اهمیت کاهش مدت سفر حج تمتع و توصیه رهبر بزرگوار انقلاب در این رابطه، سازمان حج و زیارت ۳۳ پرواز فوق‌العاده برنامه‌ریزی کرد. معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت می‌گوید: 3 روز از مدت اقامت برخی حجاج سال جاری کاهش یافت.

خبرگزاری فارس ـ گروه حج و زیارت ـ مریم سادات آجودانی: سازمان حج و زیارت به عنوان متولی اعزام زائران به حج تمتع برای حضور هزاران ایرانی در عربستان برنامه‌ریزی کرد. پس از موافقت عربستان با تشرف زائران خارجی، مسؤولان کشورمان هم به منظور انعقاد قراردادهای مختلف چندین‌بار به این کشور سفر کردند تا بتوانند امکانات لازم را برای رفاه حجاج ایرانی فراهم کنند.

مسجدالحرام

توصیه رهبر انقلاب به کاهش هزینه سفر

یکی از موضوعات مهم برای مدیریت هزینه‌های حج تمتع،کاهش مدت حضور در عربستان است. سیدعباس حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت، زمان حضور زائران کشورمان را در سرزمین وحی ۳۰ تا ۴۲ روز اعلام کرد.

حجت‌الاسلام سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت گفت: دربارخ کاهش هزینه و مدت سفر، رهبر انقلاب حکیمانه فرمودند «کار نشد ندارد، بررسی کنید و اگر امسال هم نشد، دنبال این باشید که کاهش هزینه اتفاق بیفتد».

با توجه به اهمیت کوتاه شدن سفر حج تمتع برای مدیریت هزینه‌ها، آن‌هم با افزایش نرخ دلار در سال‌های اخیر، سازمان حج و زیارت پای کار آمد و برای کم شدن مدت حضور حجاج در عربستان و هزینه این سفر معنوی برنامه‌ریزی کرد.

 

توضیحات معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت درباره کاهش زمان سفر حج

انجام ۳۳ پرواز فوق‌العاده برای کاهش مدت حضور حجاج در عربستان

در نخستین‌ گام، بازگشت حجاج از فرودگاه مدینه پس از پایان مناسک حج تمتع امسال اجرایی شد. غلامرضا رضایی، معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت با بیان اینکه ۳۳ پرواز فوق‌العاده در روزهای نخست پس از پایان مناسک حج تمتع از مدینه به کشور انجام شد، گفت: با این اقدام، سه روز مدت اقامت برخی حجاج کاهش یافت.

البته مشکل اصلی در کوتاه نشدن مدت حضور ایرانیان در عربستان هم‌زمان با ایام حج تمتع، تحریم‌ها و تأمین پرواز به ویژه هواپیماهای غول پیکر برای انتقال حجاج است. در سال‌های اخیر فقط شرکت هواپیمایی ایران امکان انتقال زائران کشورمان را دارد و حتی عربستان به سایر ایرلاین‌ها اجازه جابجایی زائران را نمی‌دهد. حتی در حج تمتع سال جاری ایران‌ایر برای بازگشت حجاج، یک هواپیما از یکی دیگر از شرکت‌های هواپیمایی اجازه کرد تا بتواند عملیات بازگشت حجاج را بر اساس برنامه و بدون تأخیر انجام دهد.

علاوه بر این، عربستان بنابر دلایل مختلف امکان استفاده از فرودگاه طائف را به ایرانیان نداده است و حجاج فقط از فرودگاه مدینه و جده به کشور بازمی‌گردند. همین امر هم موجب شده تا تعداد پروازها کاهش یابد.

بررسی ۲۵۰ هتل برای اسکان زائران حج

در حج تمتع امسال برنامه‌ریزی به منظور تشرف ۸۷ هزار و ۵۵۰ ایرانی پس از اعلام سعودی‌ها درباره سهمیه کشورها آغاز شد. پس از امضای تفاهم‌نامه حج، تیم کارشناسی برای اجاره هتل و فراهم کردن تغذیه به عربستان رفت.

توضیحات معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت

معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت با بیان اینکه برای اجاره هتل زائران حج در عربستان بیش از ۲۵۰ هتل مورد بررسی قرار گرفت، گفت: پس از بررسی استانداردهای مورد نظر، حدود ۹۰ هتل برای اسکان حجاج اجاره شد که از این تعداد ۷۰ هتل در مکه و ۲۰ هتل در مدینه هستند. در انتخاب هتل‌ها سعی کردیم در کنار دسترسی مناسب هتل‌ها و نزدیک بودن به ایستگاه‌های اطراف حرم، هزینه اسکان نیز مدیریت شود.

۲۰ هتل نوساز در مکه برای زائران حج ایرانی اجاره شد

امسال از ۷۰ هتل ایرانیان در عربستان، ۲۰ هتل نوساز بود که برای نخستین‌بار مورد استفاده قرار گرفتند. با انعقاد قراردادهای لازم، ستاد عملیات حج از ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ فعالیت خود را در مدینه منوره و مکه مکرمه آغاز کرد.

اعزام زائران نیز از سوم خرداد تا اول تیرماه انجام شد. با نزدیک شدن به موسم حج، پیگیری جدی با حضور در عربستان صورت گرفت و رایزنی و شناسایی و حتی انعقاد قرارداد با طرف سعودی و تابعه وزارت حج و عمره عربستان آغاز شد.

معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت می‌گوید: خدمات در مشاعر مقدسه اهمیت زیادی دارد و با توجه به اینکه حج تمتع در ساعات و ایام خاص برگزار می‌شود و حضور همه باید در یک زمان در صحرای عرفات، مشعرالحرام و سرزمین منا باشد، تدارک برای حضور این تعداد زائر اقدامی بسیار پیچیده و دشوار است.

با توجه به برقراری روابط ایران و عربستان از اوایل سال جاری، سفارت ایران در عربستان هم فعال شد و حمایت از ایرانیان در حج امسال متفاوت از گذشته بود. از سال ۹۴ پس از فاجعه منا و اعدام شیخ نمر، رهبر شیعیان عربستان، روابط دیپلماتیک ایران و عربستان قطع شد. حتی تفاهم‌نامه سفر حج هم فقط با مذاکرات مسؤولان حج ۲ کشور به امضا رسید و زائران ایرانی بدون داشتن روابط سیاسی با عربستان در هفت سال اخیر به سرزمین وحی اعزام می‌شدند.

ارز اختصاص یافته به عملیات حج تمتع سال جاری ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان بود. هزینه حج تمتع ۱۴۰۲ برای افرادی که سال ۹۹ ثبت‌نام کرده بودند، اما به این سفر مشرف نشدند، از ۴۳ تا ۷۸ میلیون تومان و برای ثبت‌نامی‌های حج سال جاری از ۱۰۹ تا ۱۳۹ میلیون تومان تعیین شد.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1350423

مهمترین اخبار ایران و جهان: