نیوز سیتی!
05 آذر 1401 - 12:14

تولید شکلات رژیمی در دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد

دانشجوی دکتری تخصصی تکنولوژی مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد موفق به تولید شکلات رژیمی فراسودمند شد. سوسن کریمی گفت: رژیم غذایی پرکالری به همراه نداشتن فعالیت فیزیکی کافی سبب افزایش وزن می‌شود و بیماری های، چون چاقی، فشار خون، دیابت غیر وابسته به انسولین و بیماری‌های قلبی و عروقی را به دنبال دارد. رژیم غذاییافزایش وزنوی افزود: افزایش آگاهی عمومی نسبت به تاثیر تغذیه در افزایش و ارتقاء سطح سلامت سبب شده تا امروزه تولید کنندگان مواد غذایی، محصولات با چربی، شکر و نمک کمتر و فیبر بالا تولید کنند. دانشجوی دکتری تخصصی تکنولوژی مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد اضافه کرد: از جمله مواردی که در این خصوص مورد توجه قرار می‌گیرد فرآورده‌های غذایی بدون شکر و کم کالری هستند. کریمی اظهار داشت: در تولید فرآورده‌های غذایی کم کالری با میزان کمتر شکر، ترکیبات شیرین کننده متنوعی به عنوان جایگزین شکر مطرح شده اند تا محصولات غذایی و نوشیدنی‌های متنوعی تولید کنند. بیشتر بخوانید بیشتر بخوانیدثبت نام بیش از دو هزار نودانشجو در دانشگاه آزاد چهارمحال و بختیاریثبت نام بیش از دو هزار نودانشجو در دانشگاه آزاد چهارمحال و بختیاریثبت نام بیش از دو هزار نودانشجو در دانشگاه آزاد چهارمحال و بختیاریوی تصریح کرد: شکر به فرمول C ۱۲ H ۲۲ O ۱۱ سبب افزایش قند خون و افزایش وزن می‌شود. قند‌های ساده در افراد سالم، مفید و قابل جذب هستند. اما در افراد مبتلا به بیماری‌های متابولیکی (دیابت و هیپوگلایسمی) سبب بروز مشکلات متعددی می‌شوند و به همین دلیل این بیماران از مصرف محصولات شیرین شده با شکر محروم هستند. کریمی بیان کرد: برای حل مشکل این گروه و همچنین افرادی که به دلیل داشتن اضافه وزن باید میزان انرژی مصرفی خود را محدود کنند، باید محصولی جایگزین ارائه کردکه بتواند علاوه بر مقبولیت دهانی، طعمی و تامین نیاز‌های ضروری بدن، هیچگونه خطر و عوارضی را در افراد مبتلا به دیابت و چاقی ایجاد نکند. وی یادآور شد: شیرین کننده‌های طبیعی می‌تواند به عنوان جایگزین مناسب شکر در رژیم غذایی این دسته از بیماران، افرادی که تمایل به کاهش کالری دریافتی و در نتیجه کاهش وزن دارند مورد استفاده قرار گیرد. کریمی گفت: شکلات یکی از فرآورده‌های غذایی غیرلبنی و پرمصرف در بین تمامی گروه‌های سنی به خصوص کودکان و نوجوانان است، از آنجا که شکلات یک فرآورده غذایی با سوخت و ساز سریع و تولید کالری زیاد محسوب می‌شود؛ می‌توان از طریق جایگزینی ساکارز با کربوهیدرات‌های با‌قابلیت هضم اندک، سبب کاهش کالری، جلوگیری از چاقی، افزایش چربی خون و همچنین پیشگیری از بیماری دیابت و فساد دندان‌ها شد. وی ادامه داد: شکلات رژیمی فراسودمند حاوی جایگزین‌های شکر به همراه پودر سنجد سرشار از فیبر برای جلوگیری از یبوست، پیشگیری از پوکی استخوان، درمان سنگ کلیه، لاغری و کاهش وزن و بهبود عملکرد دستگاه گوارش است. باشگاه خبرنگاران جوانچهارمحال و بختیاریشهرکرد
شناسه خبر: 881325

مهمترین اخبار ایران و جهان: