نیوز سیتی!
18 دی 1401 - 23:28

تولید ۳۰ هزار تن آبزی در لرستان

خرم‌آباد- مدیرکل شیلات لرستان از تولید ۳۰ هزار تن آبزی و ماهی در این استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، کیارش بیرانوند امروز یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به تاریخچه شیلات در لرستان، اظهار داشت: این دستگاه رسماً در سال ۱۳۷۳ با عنوان نمایندگی شیلات لرستان آغاز به فعالیت کرد، قبل از این تاریخ اداره امور دام و آبزیان سازمان جهاد سازندگی پیگیری اجرای فعالیت‌های شیلاتی را بر عهده داشته است که با الحاق دو وزارتخانه جهاد سازندگی و کشاورزی اداره کل شیلات لرستان نیز به وزارت جهاد کشاورزی ملحق شد.

احداث مجتمع‌های آبزی پروری در لرستان

وی، ادامه داد: در سال ۱۳۸۷ تحت عنوان مدیریت امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان به فعالیت‌های خود ادامه داد و از سال ۱۳۹۳ تا کنون با عنوان اداره کل شیلات لرستان با هدف تولی گری امور شیلاتی به فعالیت خود ادامه می‌دهد و گام‌های مؤثری را در توسعه آبزی پروری در آب‌های داخلی و آبزی مصرفی برداشته است.

مدیرکل شیلات لرستان با اشاره به معرفی شاخص ترین مجتمع‌های آبزی پروری استان، تصریح کرد: مجتمع‌های سپیددشت، «چم چیت»، فیروز آباد و «اناررود» همگی با ظرفیت هشت هزار و ۳۰۰ تن با ۱۰۰ درصد زیرساخت آماده اجرای ماده ۲۷ و واگذاری به بخش خصوصی است و مجتمع پرورش ماهی سردآبی «دوآب» با ظرفیت هزار و ۵۰۰ تن به بهره برداری رسیده است.

بیرانوند به مجتمع‌های آبزی پروری در حال اجرا در استان اشاره کرد و بیان داشت: مجتمع پرورش ماهیان خاویاری رومشکان با ظرفیت هزار و ۵۰۰ تن، مجتمع پرورش ماهیان خاویاری «درب گنبد» با ظرفیت ۵۰۰ تن که وارد فاز اجرایی شده است، مجتمع پرورش ماهیان خاویاری «رنگین بان» پلدختر با ظرفیت هزار و ۵۰۰ تن و مجتمع پرورش ماهیان سردآبی فیروزآباد با ظرفیت ۲۰۰۰ تن از جمله مهم‌ترین پروژه‌های در حال اجرا مجمتع‌های آبزی‌پروری استان است.

وی با اشاره به مجتمع بخش خصوصی پرورش ماهیان خاویاری جباری و چراغی، افزود: این مجتمع دارای میزان تولید ۶۰۰ تن گوشت و ۱۰۰ کیلوگرم خاویار است و منبع آبی آن رودخانه سیمره و چاه فلمن است و با وجود ۱۵ متر مکعب منبع آبی به صورت بالقوه امکان پرورش ۱۵ هزار تن ماهی خاویاری در هر شهرستان وجود دارد.

تولید ۳۰ هزار تن آبزی در لرستان

مدیرکل شیلات لرستان به میزان تولید آبزیان پرورش در استان از سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: میزان کل تولیدات آبزی پروری از ۱۶ هزار و ۴۳۵ تن در سال ۱۳۹۳ به ۳۰ هزار و ۳۳ تن در سال ۱۴۰۰ رسیده است.

وی با اشاره به تعداد مزارع فعال پرورش ماهی استان در سال ۱۴۰۰، تصریح کرد: ۵۳۴ مزرعه ماهیان سردآبی، ۷۸ مزرعه ماهیان گرمابی، ۴۸ مزرعه ماهیان زینتی، چهار مزرعه ماهیان خاویاری، دو مزرعه پرورش زالو و ۳۶ مزرعه تکثیر ماهی در استان فعال هستند.

مدیرکل شیلات لرستان به مزارع پرورش ماهی در قفس استان اشاره کرد و گفت: پرورش ماهی در قفس سد «مروک» دارای چهار قفس به ظرفیت ۳۰۰ تن، پرورش ماهی در قفس سد «هاله» دارای چهار قفس، پرورش ماهیان گرمابی به ظرفیت ۳۰۰ تن، پرورش ماهی در قفس سد «حوضیان» ۱۰ قفس، پرورش ماهی در قفس سد «رودبار» با ظرفیت دو هزار تن، پرورش ماهی در قفس سد «سیمره» با ظرفیت پنج هزار تن از بارزترین مزارع پرورش ماهی در قفس استان هستند.

منبع: مهر
شناسه خبر: 964069

مهمترین اخبار ایران و جهان: