نیوز سیتی!
02 دی 1401 - 16:08

آخرین وضع آبگیری سدهای استان سمنان/ کاهش جدی ذخیره آبی پشت سدها!

بررسی آخرین وضع آبگیری سدهای استان سمنان، از کاهش جدی ذخیره آبی پشت سدهای این استان حکایت دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان، کمال طاهریان، مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان پیش از ظهر امروز در جمع شماری از مردم اظهار کرد: امسال روز ۵ دی، روز ایمنی برابر زلزله و کاهش بلایای طبیعی با شعار «دولت و ملت همدل و هم‌زبان، ایمنی ایران اسلامی» نام‌گذاری شده است.

وی بیان کرد: شخص رئیس‌جمهور و وزیر کشور در سطح ملی و شخص استاندار به‌عنوان رئیس ستاد پیشگیری و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان سمنان همواره در صحنه مدیریت بحران بوده‌اند و با جدیت مسائل در حال پیگیری است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان اضافه کرد: برگزاری جلسات مدیریت بحران در استان و شهرستان، برگزاری مانور صفر، مانور عملیاتی و اجرایی، رژه موتوری در استان، نشست‌های تخصصی و کارشناسی با حضور کارشناسان و صاحب‌نظران در صداوسیما، دیدار با نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه سمنان، انتشار پیامک‌های آموزشی ویژه عموم مردم و استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان به‌منظور معرفی این شرکت‌ها ازجمله برنامه‌های در نظر گرفته‌شده ویژه هفته ایمنی برابر زلزله و کاهش بلایای طبیعی در استان است.

طاهریان بیان کرد: به‌تبع گستره وسیع استان و جمعیت کم، پراکندگی و تراکم کم‌جمعیت را خواهیم داشت. بیش از ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار وسعت پوشش منابع طبیعی ما در استان است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان اضافه کرد:  ۹۱.۶۹ درصد از وسعت استان در سال گذشته تحت تأثیر خشک‌سالی بود که این میزان در سال جاری در سه ماهه نخست سال زراعی، ۹۹.۶۷ تحت تأثیر قرار گرفت.

طاهریان گفت: متوسط بارندگی سطح استان تا ۲۸ آذر ۱۴۰۱ بالغ بر ۶.۲ میلی‌متر است که نسبت به بلندمدت با رقم ۲۳.۶ بالغ بر ۷۳.۶ درصد کاهش داشتیم.

وی تصریح کرد: ۵.۶ درصد تأمین آب برای سال آبی جاری در استان سمنان صورت گرفته که کمترین میزان تأمین آب در کشور در سال آبی به استان ما اختصاص دارد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان ادامه داد: میانگین دمای استان از ابتدای سال جاری ۱۵.۶ درجه بوده که نسبت به بلندمدت در همین بازه، ۱.۸ گرم‌تر شده و شهرستان آرادان با ۳.۱ بیشترین و مهدی‌شهر با ۰.۵ کمترین افزایش دما را داشته است.

طاهریان گفت: در استان سمنان، سه سد آبی وجود دارد. در سد شهید شاهچراغی تا تاریخ ۳۰ آبان سال جاری، ۶۶ درصد مخزن آب پر شده که نسبت به سال قبل ۱۴ درصد کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: در سد کالپوش نیز پنج درصد و سد مجن چهار درصد نسبت به سال گذشته کاهش ذخیره آبی داریم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان اضافه کرد: ۵۴ مخاطره در کشور ثبت شده که از این تعداد، استان سمنان با ۴۰‌ مخاطره درگیر است و باید تدبیر و برنامه‌ریزی صورت گیرد.

طاهریان افزود: در شهرستان گرمسار، دبی آب ورودی حبله‌رود ۴.۵ مترمکعب است که نسبت به سال گذشته ۲۲ درصد کاهش یافته است. ۷۱.۸ منابع آب ما در استان آب زیرزمینی و ۲۸.۲۴ درصد منابع آب‌های سطحی است.

وی تصریح کرد: ۱۰.۶ درصد از مصارف آبی ما در سطح استان در بخش شرب، ۸۵.۱ درصد در بخش کشاورزی و ۴.۳ درصد در بخش صنعت است

مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان اضافه کرد: در شهرهای ما بر اساس آمار آب و فاضلاب ۴۵۳ لیتر و در سطح روستاها ۲۹۳.۷ لیتر کمبود آب داریم. مقوله کاهش خطر و پیشگیری، از سیاست‌های کاری ما در مدیریت بحران استانداری است.

طاهریان توضیح داد: در بخش کشاورزی توانستیم اقدامات بسیار خوبی را به انجام برسانیم، بالغ بر ۳۱ هزار و ۷۳۰ تن تولیدات دامی در استان شکل گرفت که از این میزان تنها هفت هزار تن در استان مصرف و مابقی به استان‌های دیگر صادر شده است.

وی بیان کرد: ۵۹ هزار و ۷۳۷ تن طیور نیز در استان تولید شده است که ۱۹ هزار تن در استان مصرف و بالغ بر ۷۰ درصد به سایر استان‌ها صادر شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان گفت: ساماندهی حوزه‌های آبخیز در راستای کاهش خسارت‌های ناشی از سیل از طریق تدوین طرح جامع حوضه آبخیز در حال انجام است.

طاهریان افزود: حدود دو میلیون هکتار از عرصه منابع طبیعی استان سیل‌خیز است که از این مقدار، برای ۸۰۰ هزار هکتار توسط منابع طبیعی مطالعات انجام‌شده و برنامه‌ریزی مدون صورت گرفته و برای مابقی نیز تکمیل مطالعات در دستور کار است.

وی افزود: دو پایگاه اطفای حریق برای جنگل‌ها در سطح استان با تجهیزات مستقر هستند و یک پایگاه در شهر دیباج در دست احداث است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان افزود: در پیش‌بینی دقیق مکان زلزله در استان سمنان عقب‌ماندگی‌هایی داریم. سه ایستگاه فعال لرزه‌نگاری در سطح استان وجود دارد که برای تعیین موقعیت دقیق کانون زلزله و اعزام نیروهای امدادی در زمان طلایی بسیار مفید است.

طاهریان افزود: اقدامات به‌منظور احداث ایستگاه‌های لرزه‌نگاری در شهرستان‌های میامی، شاهرود و دامغان در دستور کار است و سه ایستگاه ثابت و فعال در سطح استان برای سنجش آلودگی وجود دارد.

وی ادامه داد: ۷۹ پایگاه از سینوپتیک خودکار و تکمیلی تا دستگاه‌های اقلیم‌شناسی و باران‌سنجی در سطح استان فعال است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان افزود: در ۲۶ سال گذشته در سطح استان، خشک‌سالی، سرمازدگی، سیل زلزله و آتش‌سوزی جنگل به لحاظ فراوانی و میزان خسارت وارده در رتبه‌بندی اول به لحاظ مخاطرات هستند.

طاهریان گفت: در ۲۶ سال گذشته ۸ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان خسارت در سطح استان به زیرساخت‌های کشاورزی و سایر بخش‌ها وارد شده است

مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان ادامه داد: خشک‌سالی با ۵۲.۴ درصد، سرمازدگی با ۲۶.۳ درصد، سیل با ۲۰.۶ درصد، زلزله و آتش‌سوزی با کمتر از یک درصد فراوانی خسارات را به خود اختصاص داده است.

پایان پیام/74001/م/

منبع: فارس
شناسه خبر: 928626

مهمترین اخبار ایران و جهان: