نیوز سیتی!
03 اسفند 1401 - 11:38

بازسازی سینماهای قدیمی نباید منحصر به پایتخت و مرکز استان باشد/ دلایل به تعویق افتادن آثاری سینمایی

بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون گفت: افزایش تعداد سالن‌ها و بازسازی سینماهای قدیمی نباید منحصر به پایتخت و مرکز استان باشد. چراکه خود به خود این اتفاق در شهرهای بزرگ رخ می‌دهد. شاید بتوان گفت در حال حاضر شهرهای کمتر برخوردار نیازمند این اتفاق هستند تا بتوانند از پردیس سینمایی به عنوان یک مرکز فرهنگی و هنری برای دیگر فعالیت‌های خود بهره ببرند.

هادی افتخارزاده بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون که اصالتا اهل مراغه از شهرهای استان آذربایجان شرقی‌ است، در گفتگو با خبرنگار فارس در تبریز، درباره احیا و بازسازی پردیس سینمایی ۲۹ بهمن تبریز توسط موسسه بهمن‌سبز حوزه هنری اظهار کرد: این اتفاق را از هر نظر می‌توان مثبت ارزیابی کرد و من معتقدم هرچه قدر تعداد سالن‌های سینما افزایش پیدا کند، دست مخاطب برای تماشای آثار باز است و می‌تواند انتخاب کند.   
 
وی ادامه داد: از نظر من یکی از دلایل به تعویق افتادن بسیاری از آثاری سینمایی که پروانه نمایش دارند، این است که تعداد سالن‌های نمایش فیلم کم است و پراکندگی لازم را هم ندارد. به عنوان مثال در شهرهای بزرگ بیش از ۱۰ سالن و در مناطق کمتر برخوردار یک سالن سینما وجود دارد.  
 
این بازیگر سینما تاکید کرد: البته افزایش تعداد سالن‌ها و بازسازی سینماهای قدیمی نباید منحصر به پایتخت و مرکز استان باشد. چراکه خود به خود این اتفاق در شهرهای بزرگ رخ می‌دهد. شاید بتوان گفت در حال حاضر شهرهای کمتر برخوردار نیازمند این اتفاق هستند تا بتوانند از پردیس سینمایی به عنوان یک مرکز فرهنگی و هنری برای دیگر فعالیت‌های خود بهره ببرند.  
 
افتخارزاده درباره وضعیت سینماهای شهر تبریز به لحاظ پراکندگی و تعداد گفت: در مقایسه با تهران، پراکندگی سینماها در شهر تبریز خوب اما تعداد سالن‌ها نسبت به جمعیت منطقه کم است و باید افزایش پیدا کند.  
 
وی با اشاره به اینکه شرایط استراتژیک امروز ایجاب می‌کند که در کنار سالن‌های سینما سایر امکانات رفاهی هم برای مخاطبان فراهم شود، عنوان کرد: هنگام بازسازی سینماهای قدیمی نباید صرفا به رنگ و مدل صندلی‌ها و به اصطلاح زرق و برق سالن توجه کرد بلکه باید دیگر امکانات تفریحی نیز برای افراد فراهم کرد تا هم خانوادگی برای تماشای آثار به سینما بیایند و هم اوقات فراغت خود را پُر کنند. در حقیقت باید کاری کرد تا تعداد مراجعه‌کنندگان به سینما افزایش یابد.  
 
این بازیگر تئاتر در ادامه خاطره‌ای از تماشای فیلم در سینما ۲۹ بهمن تبریز با نام قبلی «سینماآسیا» نقل و بیان کرد: سال ۱۳۵۲ برای اولین بار به این سینما که از همان ابتدا سالن‌های خوبی داشت، رفتم و فیلمی را تماشا کردم که فرانکو فرانکی هنرپیشه ایتالیایی در آن بازی می‌کرد. هنوز آن فیلم و خاطراتی خوشی را که در آن سینما رقم خورد، به یاد دارم.  
 
افتخارزاده یادآور شد: سینما هنر هفتم است و تاثیرگذاری، جذابیت، ماندگاری و جهانی بودن آن به مراتب بیشتر از سایر هنرهاست.  
 
وی با اشاره به پیشینه تبریز در زمینه فرهنگ و هنر خاطرنشان کرد: به دلیل پیشینه‌ای که شهر تبریز در زمینه شعر، موسیقی، سینما، تئاتر و... دارد، مردم نیز با این هنرها احساس نزدیکی می‌کنند و بدان علاقه‌مند هستند. همچنین ناگفته نماند که تبریز در زمینه موسیقی و تئاتر افراد سرشناسی دارد که کارهای بزرگی انجام داده‌اند.  
 
این بازیگر سینما در پایان خاطرنشان کرد: شاید همین پیشینه قوی باعث شده است که در ۱۰ سال اخیر، سالی یک یا دو اثر سینمایی که متعلق به سینمای بدنه و یا مستقل هستند، در شهرهای تبریز و ارومیه ساخته شود و این مراکز استان بتوانند جایگاهی برای خود دست و پا کنند.

منبع: فارس
شناسه خبر: 1050151

مهمترین اخبار ایران و جهان: