نیوز سیتی!
17 بهمن 1402 - 12:41

۶۰۰ ملک متروک در بازار باید تعیین تلکیف شوند

عضو شورای شهر تهران گفت: : وجود ۶۰۰ ملک متروک به عنوان بناهای بی دفاع در بازار باید تعیین تلکیف شوند؛ چراکه محل دپوی زباله و زندگی معتادین متجاهر شده است.

به گزارش فارس،  احمد علوی عضو شورای شهر تهران در جلسه امروز شورای شهر تهران به موضوع ایمنی بازار اشاره کرد و گفت: بازار بزرگ تهران علاوه بر جایگاه ویژه فرهنگی، اقتصادی و سیاسی در شهر تهران، براساس نقشه‌های تاریخی بازار یکی از محلات حصارصفوی تهران است و درگذشته بخش‌های شمالی آن دارای فعالیت‌های تجاری و بخش جنوبی محل سکونت رجال و افراد به نام زمانه بوده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر بازار تهران دارای ۲۰ راسته اصلی است و تقریباَ تعداد ۶۰۰ سرا و حدود ۷۰ کاروانسرای قدیمی دارد و  اکثر سراهای تاریخی در جوار راسته‌های اصلی شکل گرفته بودند ولی مجتمع‌های تجاری که در سال‌های اخیر ساخته شده است در محدوده‌ای که قبلا مسکونی بوده قراگرفته اند.

این عضو شورای شهر تهران بیان کرد در حوزه شهرسازی و بافت تاریخی بازار، ضرورت بهسازی کالبدی استخوان بندی اصلی بازار بزرگ تهران و استفاده از ظرفیت های گردشگری بازار و توجه به هویت فرهنگی محله بازار و بناهای واجد ارزش  احساس می شود.

به گفته علوی، ضرورت تعریف بسته تشویقی جهت مرمت و احیای بناهای تاریخی، ضرورت حفاظت از عناصر شاخص معماری ایرانی در بازار تهران، استفاده از ظرفیت بازاریان در فرایند مرمت و بهسازی راسته ها و سراهای تاریخی، توجه به فرم ساختار بازار و پرهیز از تجمیع های نامتجانس و بزرگ مقیاس، استفاده از فضای زیرسطحی خیابان خیام جهت تأمین پارکینگ موتور و بارانداز ضروری است.

وی با بیان اینکه محدوده ۱۱۲ هکتاری بازار تهران شامل دو بخش مسکونی و تجاری است، گفت: بخش مسکونی که با بافت تجاری درهم تنیده بوده به مرور خالی از سکنه شده و با کاربری تجاری، تولیدی و انبار جایگزین شده است. آنچه به عنوان راسته‌های اصلی و تاریخی بازار تهران شناخته می شود نیز شامل ۲۵ هکتار از مساحت ۱۱۲ هکتاری بازار است.

علوی  گفت:  قدم اول در ساماندهی بازار تهران ارتقاء کیفیت کالبدی استخوان بندی اصلی بازار از طریق ساماندهی سقف، جداره و کف است، به گونه ای که این محدوده خوانا و متمایز شود و استفاده از ظرفیت بازاریان و کسب مشارکت آنان در فرایند مرمت و بهسازی در پیشبرد این هدف تأثیرگذار است و این اقدام توسط سازمان نوسازی و شهرداری منطقه ۱۲ آغاز شده است، لازم است با برنامه ریزی و زمان‌بندی در سریعترین زمان ممکن صورت گیرد.

وی اضافه کرد: ضعف بند ماده ۵۵ قوانین ایمنی کشور، پاسخگوی نیاز مدیریت حریق در بازار نیست و استفاده از اماکن با کاربری انبار در بازار در حالی است که اتاق اصناف هیچگونه مسئولیتی در مورد ماده ۱۷ و ماده ۳۷  قانون نظام صنفی نمی‌کنند و این در حالی است که استحکام سازه ها موضوع مهمی است که خسارت جانی را در پی خواهد داشت.

علوی  گفت: جمعیت بالای بازار و در جریان بازار که در پایان سال به ۴ میلیون نفر در روز می رسد، بسیار نگران کننده است. همچنین وجود ۶۰۰ ملک متروک به عنوان بناهای بی دفاع  باید تعیین تلکیف شوند؛ چراکه محل دپوی زباله و زندگی معتادین متجاهر شده است.

به گفته علوی،  شاهد اُفت فشار آب در زمان حریق و حادثه هستیم، هرچند که تعداد شیرها به تعداد کافی رسیده است؛ اما  لوله کشی آب قدیمی است و ارتقای سایز لوله‌ها امکان پذیر نیست.

مهدی چمران  رئیس شورای شهر تهران گفت: نمیدانم پشت بام بازار رفته‌اید یا نه؟ اوضاع بدتر است و حریق وقتی رخ دهد به خصوص در چند سرا، مثل حاج حسن که آتش گرفت  به زودی خاموش نمی شود و آتشش مستمر و ادامه دار است و یا تیمچه حاجب الدوله از نظر ایمنی و سیم کشی ایمنی ندارد و آنقدر اجناس در راهروها چیدند که کارگر در شرایط عادی هم نمی‌تواند حرکت کند چه برسد به آتش نشان در زمان حریق!

وی گفت: در انتهای بازار کفاش‌ها دیوار را فروختند و چند کمد گذاشتند که اجناس چیدند و اتفاقا ایستگاه آتش نشانی آنجاست و حکم گرفته بودند که ایستگاه جمع شود؛ اما مقاومت کردیم و باید بودجه گذاشت و خود مردم باید مشارکت کنند.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1662595

مهمترین اخبار ایران و جهان: