نیوز سیتی!
27 اسفند 1402 - 14:52

حمله صهیونیست‌ها به کاروان‌های کمک‌رسانی در غزه/ شرایط فوق بحرانی زنان باردار

منابع فلسطینی با اشاره به اینکه رژیم اشغالگر اسرائیلی کاروان‌های کمک رسانی را هدف قرار داده و مانع از رسیدن آنها به ویژه به شمال غزه می‌شود درباره وضعیت فاجعه بار زنان باردار هشدار دادند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سخنگوی هلال احمر فلسطین در نوار غزه با اشاره به وقوع قحطی در این منطقه به ویژه شمال در سایه محاصره سنگینی که اشغالگران تحمیل کرده‌اند اعلام کرد که وخامت وضعیت انسانی در غزه قابل توصیف نبوده و فراتر از فاجعه است.

سخنگوی هلال احمر فلسطین در گفت‌وگو با الجزیره اظهار داشت که باید تلاش‌های بیشتری برای رساندن کمک‌ها به شمال نوار غزه انجام بگیرد. تاکنون بیش از 28 کودک در این منطقه بر اثر بی آبی و سوء تغذیه جانشان را از دست داده‌اند.

وی تاکید کرد که ما خواستار انجام یک اقدام موثر بین‌المللی برای جلوگیری از مرگ و میر بیشتر بر اثر گرسنگی در غزه هستیم. باید یک گذرگاه امن بشردوستانه به شکل شبانه‌روزی برای ورود کمک‌ها به غزه باز شود.

سخنگوی هلال احمر فلسطین با اشاره به اینکه تعداد کامیون‌هایی که برای کمک به شمال غزه فرستاده می‌شود به شدت کم بوده و پاسخگوی نیازها نیست اعلام کرد که اشغالگران کاروان‌های کمک‌رسانی و مراکز توزیع آنها را عامدانه هدف حملات وحشیانه خود قرار می‌دهند.

وضعیت فوق بحرانی زنان باردار در نوار غزه

از طرف دیگر منابع مربوطه به وضعیت فوق بحرانی زنان باردار در نوار غزه اشاره و اعلام کردند که امکان رساندن تعداد زیادی از این زنان به بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی وجود ندارد.

خانم «نسرین العمور» یکی از این زنان باردار در غزه است که خواهرش درباره وضعیت وخیمی که او داشت می‌گوید، به دلیل نایاب بودن وسیله حمل و نقل در سایه تجاوزات وحشیانه دشمن و نایاب شدن سوخت، مجبور شدیم خواهرم را با گاری به بیمارستان ببریم و بعد از طی مسافتی بیش از 20 کیلومتر و آن هم در شرایطی که صدای بمباران متوقف نمی‌شد به بیمارستان تل السطلان در خان یونس رسیدیم.

این زن فلسطینی در گفت‌وگو با خبرنگار سانا گفت که بعد از به دنیا آمدن فرزند خواهرم در شرایط بسیار وحشتناک، مجبور شدیم بدون دریافت مراقبت‌های لازم به چادر آوارگان برگردیم؛ جایی که نه تنها برای بزرگسالان بلکه حتی برای نوزادان هم هیچ غذا و لباس و شیری نیست. ما در میان یک کابوس واقعی و نکبت جدید زندگی می‌کنیم و در میان ازدحام شدید جمعیت و وجود انواع آلودگی‌ها نگرانی زیادی درباره مبتلا شدن نوزادان به بیماری‌های خطرناک وجود دارد.

وی افزود که اشغالگران مانع از ورود شیرخشک به غزه می‌شوند. مشکلات زنان باردار غزه تنها مربوط به رسیدن آنها به بیمارستان نیست بلکه در بیمارستان هم امکانات کافی وجود ندارد. درحال حاضر بیمارستان تل السلطان تنها بیمارستان دارای بخش زایمان در جنوب نوار غزه است که شاهد ازدحام شدید جمعیت بوده و آوارگان را در خود جای داده است.

از سوی دیگر وزارت بهداشت فلسطین گزارش داد که حدود 60 هزار زن باردار در نوار غزه وجود دارد که اکثر آنها در جنوب هستند و از سوء تغذیه و کم آبی شدید رنج می‌برند و نمی‌توانند مراقبت‌های بهداشتی دریافت کنند. هرماه به طور متوسط 5 هزار تن از این زنان در شرایطی بسیار سخت و ناسالم فرزندان خود را به دنیا می‌آورند.

«آمنه سلیمان» پرستار بیمارستان تل السلطان می‌گوید که ما روزانه صدها زایمان داریم و بیمارستان بسیار شلوغ بوده و زنان باردار را در راهروها نگه می‌داریم تا به نوبت فرزندانشان را به دنیا بیاورند. این بیمارستان تنها برای زنان ساکن رفح تاسیس شده بود و ظرفیت این میزان از آوارگان را ندارد.

به گزارش سازمان‌های حقوق بشری، زنان باردار فلسطینی در سایه بمباران‌ها و نبود امکان دسترسی به بیمارستان در اغلب موارد مجبورند فرزندان خود را در میان آوارها به دنیا بیاورند و بسیاری از آنها جانشان را از دست می‌دهند. همچنین به دلیل نبود امکانات در بیمارستان‌ها، در بسیاری از موارد، زنان باردار مجبور به سزارین بدون بیهوشی شده‌اند که بسیار وحشتناک است.

«تیس انگرام» سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) نیز روایت دردناکی از وضعیت زنان باردار و مادرانی که به تازگی فرزندان خود را به دنیا آورده‌اند ارائه داده و اعلام کرد که مادران در غزه برای دریافت مراقبت‌های پزشکی، تغذیه و محافظت کافی قبل، حین و بعد از زایمان با چالش‌های غیر قابل تصوری روبرو هستند. میزان مرگ و میر نوزادان در نوار غزه بسیار زیاد بوده و نمی‌توان تعداد دقیق آنها را مشخص کرد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1687851

مهمترین اخبار ایران و جهان: