نیوز سیتی!
23 مهر 1402 - 09:18

مصوبات ستاد تسهیل استان فارس در راستای حمایت از کارخانه روغن نباتی شیراز هرگز اجرا نشد

روغن نرگس در آستانه سن چهل سالگی یعنی در سال ۱۳۷۲ متحمل بزرگترین ظلم و خطا از جانب مسوولین وقت شده و مشکلات کارخانه با اجرای روند نادرست خصوصی‌سازی آنجا بیش از پیش نمایان شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، در سال ۱۳۳۳ بود که درب یکی دیگر از بزرگترین واحدهای تولیدی کشور در شهر شیراز باز شد.

کارخانه روغن نباتی شیراز در چهار دهه اول عمرش در اوج بود و با یک هزار و ۲٠٠ کارگر مستقیم روزانه تا ۴۵٠ تن روغن را نیز تولید می‌کرد. 

خصوصی سازی آفت روغن نرگس

روغن نرگس در آستانه سن چهل سالگی یعنی در سال ۱۳۷۲ متحمل بزرگترین ظلم و خطا از جانب مسوولین وقت شد و مشکلات کارخانه با اجرای روند نادرست خصوصی‌سازی آنجا بیش از پیش شد. 

به شکلی که ۱۴ درصد سهام این واحد تولیدی برای دو تا سه هزار کارگر بازنشسته بوده و همچنین ۲۵/۷ درصد هم متعلق به صندوق ذخایر فرهنگیان بازنشسته است. 

60/3 درصد دیگر آن نیز با حواشی بسیار و به شکلی غیر اصولی به شخصی به نام (سید مهدی میر سلیمی) واگذار شد و همان نقطه آغاز زمین خوردن کارخانه طی این سالها بود. 

کاهش حدود ۹٠ درصدی کارگران و ۲٠٠ درصدی تولید

به شکلی که در سال های پایانی ریاست وی کارشناسان حوزه های مختلف بر این باور بودند که طی این سال ها برای حفظ و رونق تولید مدیران کارخانه هر سازی زده اند مسئولان اجابت کردند اما کوچکترین گام برای رفع مشکلات از سوی مدیران کارخانه روغن نباتی برداشته نشده است.

به طوری که تعداد کارگران این کارخانه به ۱۶٠ نفر رسید و طی سال‌های ۱۳۹۹-۱۴۰۱ در حالت نیمه تعطیل به سر میبرد و تنها تولید آن روزانه ۱٠_۲٠ تن روغن فله ای رسیده و دستگاه های روغن کشی و بسیاری دیگر از دستگاه های آن نیز به فروش رفته بود.

این درحالی بوده که مدیر سابق کارخانه، شرکت و واحدهای تولیدی دیگری را نیز در سطح کشور داشت و به ادعا نماینده کارگران روغن نباتی شیراز، اینجا اولویت وی نبود و تنها نقش ضمانت نامه جهت دریافت وام های کلان از بانک ها را برای او داشت.

تا اینکه در بهمن ماه ۱۴٠۱ کارخانه روغن نباتی از طریق مراجع قضایی به شخص دیگری به نام مهدی خسروانی در ازا طلب های وی از مدیر سابق کارخانه واگذار شد و این جا به جایی روح تازه ای را به کالبد روغن نباتی دمید و جان تازه ای به ساختار رنجورش داد.

با اینکه کارخانه با قریب به ۴۰۰ میلیارد بدهی به مدیر جدید واگذار شد اما وی از همان ابتدا شروع به خریداری تجهیزات جدید و راه اندازی خط دوم کارخانه که سالها متوقف بود کرد. 

این در حالی است که امروز این کارخانه به ظرفیت تولید روزانه ۳٠٠ تن رسیده اما در حال حاضر با توجه به رکود بازار بین ۵٠_۱٠٠ تن روغن را روزانه تولید می‌کند.

البته وجود مشکلاتی سرعت پیشرفت کارخانه را بسیار پایین آورده به طوری که مدیر فعلی می گوید که حال این روزهای کارخانه مساعد نیست و در آی سی یو به سر می‌برد. 

به طوری که پای طلبکاران دولتی و خصوصی و همچنین عدم حمایت ها گلوی روغن نباتی را می فشارد و حل مشکلات کارخانه روغن نباتی شیراز نیازمند همراهی همه بخش های ذی ربط و پیگیری تا منتج به نتیجه شدن مصوبات ستاد تسهیل است.

عدم اجرایی شدن مصوبات ستاد تسهیل

مدیر کارخانه روغن نباتی شیراز در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: سعی کردیم با قدرت تا اینجا جلو آییم اما مشکلات اصلی همچنان با قوت خود پا بر جاست.

مهدی خسروانی با بیان اینکه جهت فعال شدن شرکت قوطی سازی، فولاد اصفهان همکاری نکرد،گفت: دسته چک صیادی هم با ماه ها پیگیری همچنان به ما داده نشده است. 

وی مشکلات کارخانه با بانک ملی و تعاونی روستایی را از دیگر موانع تولید کارخانه روغن نباتی شیراز برشمرد و عنوان کرد: با وجود اینکه حل تمامی این موارد از مصوبات ستاد تسهیل استانی بوده اما هیچ کدام منتج به نتیجه نشده است. 

مدیر کارخانه روغن نباتی با بیان این پرسش که چرا مصوبات ستاد تسهیل اجرا نمی شود؟ گفت: اگر مصوبات قدرت اجرایی ندارند پس چرا برگزار میشود و امید کاذب در ما تولید کنندگان بوجود می آورد و اگر که قدرت اجرایی دارد پس چرا سازمان ها و بانک ها بی تفاوت هستند و دستگاه قضایی ورود نمی کند؟! 

خسروانی با اشاره به اینکه حمایت ها منتج به نتیجه نشده است، اظهار کرد: خودمان هم هر کجا که رفته و پیگیری کردیم هیچ تسهیلات و منابعی را در اختیارمان نگذاشتند.

وی با اشاره به وضعیت شرکت صنایع بسته بندی شیراز(ایران فایلا سابق) مطرح کرد: ما همه بدهی های تامین اجتماعی و مالیات را داده و به بانک هم گفته ایم تمام بدهی های مدیر سابق را تسویه میکنیم. 

مدیر کارخانه روغن نباتی شیراز اضافه کرد: با این حال بانک بخاطر دریافت پول بیشتر، اعلام کرده که کارخانه را به مزایده میگذارد در عین حالی که این اقدامی غیر قانونی است. 

خسروانی عنوان کرد: دائما گفته میشود حمایت از کارخانه تعطیلی که احیا شده اما مسیر حمایتی را ما نمیبینیم و از ریاست محترم جمهور درخواست داریم که افرادی را قرار دهد تا روند به نتیجه رسیدن وعده ها و مصوبات مسوولین استانی را پیگیری کند.

گزارش: زهرا زارع پور

پایان پیام/ن

منبع: فارس
شناسه خبر: 1538254

مهمترین اخبار ایران و جهان: