نیوز سیتی!
13 شهریور 1402 - 11:58

مرز عاشقی مرز حسینی

معاون فرهنگی و اجتماعی مرزبانی هرمزگان می‌گوید عشق به اباعبدالله الحسین در عمق جان مردم ایران جاری است و این شور امسال بساط فتنه انگیزی دشمن را بر هم ریخت‌.

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، سید مرتضی اولادعلی معاون فرهنگی اجتماعی مرزبانی استان هرمزگان در یادداشتی ذیل عنوان مرز عاشقی مرز حسینی آورده:

تبلیغات رسانه های معاند نظام برای کمرنگ کردن ماه محرم امسال هم نه تنها نتوانست از شور حسینی عاشقان و دلدادگان اباعبدالله الحسین علیه السلام بکاهد بلکه مراسم عزاداری محرم امسال بویژه پیاده روی باشکوه اربعین، پرشورتر از سال های گذشته برگزار شد.

محرم امسال در قلب ساکنان نوار مرزی استان هرمزگان بسان دیگر مناطق ایران زمین، عشقی دیرینه و غمی آشنا زبانه می کشید.

عاشورا برای مرزنشینان و مرزبانان نه تنها مجلس عزای شهادت امام حسین(ع) و یاران باوفایشان، بلکه درس ایستادگی، مقاومت، امر به معروف و نهی از منکر ، دین داری و‌درس دفاع از مرزهای عزت و شرف میهن نیز محسوب می‌شود.

اگر چه این سوگواری و عزاداری در هر  نقطه از نوار مرزی استان پهناور هرمزگان تفاوت‌های کوچکی با هم دارد اما در بطن ماجرا یک هدف را دنبال می‌کند.

آنچه در این میان حب مرزنشینان به ولایت و عشق به حسین (ع) را نشان می‌دهد، باورهای قلبی مردم مرزنشین است که گاه در تعزیه خوانی و شبیه‌خوانی‌ها به عنوان میراثی معنوی و گاه در غذاهای نذری مردم این سرزمین نمود پیدا می‌کند.

کلیه یگان های مرزی هرمزگان امسال سیاه پوش و  رنگ ماتم و عزا به خود گرفته بود و شمیم عطر معنوی پرچم متبرک حرم اباعبدالله الحسین (ع) نیز به رسم هر سال در کلیه مرزهای آبی استان هرمزگان جاری گشت .

در حاشیه یکی از مراسمات محرم امسال به سراغ یکی از مرزبانان استان هرمزگان که سابقه ای دیرینه در برپایی مراسمات مذهبی و بویژه تعزیه خوانی دارد رفتم.

با هادی اسفندی از مرزبانان استان هرمزگان و از ساکنان یکی از روستاهای نوار مرزی استان در خصوص باورها و سنت های مردم مرزنشین در ایام محرم دقایقی به گفتگو نشستم.

به گفته اسفندی برخی از سنت‌ها و آیین‌های ویژه محرم در مناطق شهری و روستایی هرمزگان هرچند در طول تاریخ دستخوش تغییراتی شده اما نسل به نسل و سینه به سینه رونق گرفته و با زندگی مردم عجین شده و آیین‌ها و سنت‌های عزاداری جزء اعتقادات مرزنشینان هرمزگان است. اسفندی به برخی از مراسم های خاص محرم در نوار مرزی استان اشاره کرد و گفت: امسال آیین‌هایی بومی و سنتی همچون میراث 400 ساله علم گردانی در میناب، علم شمشیری قشم، گنبد گردانی امامزاده سید سلیمان (ع)، چک چکو(سنگ زنی) ، علم گردانی، حجله گردانی، حنابندان و تابوت گردانی، شام غریبان، مراسم زیرپرچم (بندرعباس)، شیرخوارگان حسینی،  عزاداری سنتی، دسته روی عزاداری با شکوه خاصی برگزار شد.

اسفندی که سال ها خودش در کار تعزیه خوانی در روستاهای مرزی ازجمله روستای زیارت امامزاده سید سلیمان (ع) و روستای قادهار است در این خصوص گفت: تعزیه خوانی نیز یک نوع بیان واقعه‌ای از صحرای کربلا و شجاعت و دلیری حضرت امام حسین(ع)، اصحاب و یارانش است که از دوره قاجاریه به این سو همواره در استان هرمزگان مورد توجه بوده  است.

 مهم ترین مرکزهای اجرایی تعزیه خوانی در استان هرمزگان در شهرهای میناب، بندرعباس، فین، رضوان، گَهره و جزیره هرمز و روستاهای اطراف این مناطق از جمله روستای امامزاده سید سلیمان (ع) در بخش تخت است که در دهه اول محرم به آن پرداخته می‌شود و در ماه صفر نیز این مراسم در برخی مناطق برگزار می‌شود.

آری حسین(ع) پیام های شفابخشش را، همه ساله بر بال های سرخ شهادت می نویسد و پیک های رهایی را بر موج های محرّم و عاشورا سوار می کند و کلاس های کربلا که در همه جاست حتی بدون یک روز تعطیلی، به من و تو و به همه آنانکه به نجات «انسان» می اندیشند، می آموزد. چرا که : هر روز عاشوراست و هر جا کربلاست.

پایان پیام/

 

منبع: فارس
شناسه خبر: 1484610

مهمترین اخبار ایران و جهان: