نیوز سیتی!

آخرین اخبار در مورد ژان شاردن

خواندنی‌های تاریخ| روش‌های شعبده‌بازی در دوره قاجار!

«شامورتی‌بازی» که می‌گویند بعضی‌ها درمی‌آورند یعنی چی و از کجا آمده این اصطلاح؟ شامورتی داستانی دارد در گذشته ایران و به شعبده‌بازی در ایران قاجاری مربوط می‌شود! گروه تاریخ خبرگزاری فارس ـ امین رحیمی: خیلی‌ها نمی‌دانند که شعبده‌بازی در گذشته کاری رایج و پرطرفدار میان ایرانیان بوده است و قدمت این نوع سرگرمی در ایران به قرن‌ها پیش بازمی‌گردد. در واقع اجرای انواع شعبده تا دوره صفوی در ایران رواج داشت ...

شاهنشاه خورش‌ها و نخستین خورش جهان/ «قیمه» از کی غذای نذری محرم شد؟

«خورش قیمه» از کی شد مهم‌ترین غذای نذری در ایام محرم؟ دراین‌باره روایت‌های متفاوت و جالبی وجود دارد؛ نخستین روایت هم اینکه قیمه از دوره قاجار غذای نذری محرم شد؛ چون ایرانیان آن را بسیار لذیذ و «شاهنشاه خورش‌ها» می‌دانستند. گروه تاریخ خبرگزاری فارس ـ امین رحیمی: قیمه در ایران قدیمی‌تر از این حرف‌هاست و در دوره صفویه هم «ژان شاردن»، سیاح فرانسوی آن را دیده و چشیده و درباره‌‌اش نوشته است: «[ایرانیان] ...

مرغوب‌ترین کود جهان در کجای ایران تولید می‌شود؟

«کبوترخانه»‌ها بخشی از آثار باستانی ایران هستند؛ حدود ۷۰۰ کبوترخانه در ایران باقی مانده‌اند که خودشان میراث فرهنگی محسوب می‌شوند و بخشی از تاریخچه معماری ایران را پیش چشم می‌گذارند. حالا اصلا این کبوترخانه چی هست؟ گروه تاریخ خبرگزاری فارس ـ امین رحیمی: کبوترخانه‌ها که «برج کبوتر» و «کفترخان» هم نامیده می‌شوند در ایران بیش از یک هزار سال سابقه دارند و در سایر نقاط دنیا از افغانستان گرفته تا عراق، ت ...

خواندنی‌های تاریخ| در سیاحتنامه شاردن درباره ایرانی‌ها چه نوشته؟

نام شاردن و سیاحتنامه شاردن را خیلی‌ها شنیده‌اند اما توصیفی که شاردن از ایرانی‌ها در کتابش ارائه داده خیلی‌ها به گوش‌شان هم نخورده؛ این شاردن مردی جواهرشناس بود که گوهر خلقیات و استعدادهای ایرانیان را ۳۵۰ سال پیش دید و حیرت کرد. گروه تاریخ خبرگزاری فارس ـ امین رحیمی: «ژان شاردن» فرانسوی بود و تاجر و جواهرشناسی معتبر بود که حوالی سال ۱۰۵۰ شمسی ۲ بار به ایران دوره صفوی سفر کرد. وی مدتی طولانی در ایر ...

نقش جالب «یخچال» در زندگی ایرانی‌ها!

قدیم‌ها که یخچال نبود ایرانی‌ها در گرمای تابستان آب خنک از کجا می‌آوردند؟ در حرارت طاقت‌فرسای شهرهای گرم ایران، نوشیدنی خنک چگونه تهیه می‌شد؟ پاسخ این است: «یخچال» بود! گروه تاریخ خبرگزاری فارس ـ امین رحیمی: یخچال برقی را که در دنیا «رفریجراتور» می‌نامند بی‌دلیل نیست که ایرانی‌ها یخچال می‌نامند؛ یخچال‌های طبیعی داشتند ایرانی‌ها و یخچال‌های دست‌ساز که یخ را چند ماه نگه می‌داشت و آب و نوشیدنی‌ها و م ...

مهمترین اخبار ایران و جهان: