نیوز سیتی!
25 آذر 1401 - 14:53

کتاب از سبد خانوار حذف شده است

همدان-یک‌ نویسنده همدانی با بیان اینکه کتاب از سبد خانوار ما حذف شده است، گفت: خانواده‌ها روزانه مبالغ زیادی هزینه می‌کنند اما به خرید کتاب که می‌رسد کتاب را یک کالای گران می‌دانند.

فاطمه بگزاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه جوان و نوجوان امروز به سمت کتاب و مطالعه نمی‌رود و بیشتر در فضای مجازی هستند افزود: کتاب با آن ارزش و ابهتی که دارد، وقتی که ما از همان زمان وارد کلاس اول شدیم و با کتاب خواندن آشنا شدیم و کتاب را دیدیم و لمس کردیم، متأسفانه فضای مجازی با اینکه چند سالی است بین جوان و نوجوان امروزی ورود پیدا کرده اما توانسته به سرعت موجب کاهش مطالعه شود.

وی ادامه داد: با این وضعیت پیشنهاد می‌شود که در فضای مجازی کتاب‌های صوتی با تصویر، کتابی که مشخص شده را به نوجوان و جوان امروز نشان بدهد.

این بانوی نویسنده با بیان اینکه در حال حاضر، متأسفانه در فضای مجازی با یک مشت قهرمان الکی رو به رو هستیم که در دید آن دشمن ما قهرمان است ولی ما می‌توانیم با کتاب‌های صوتی قهرمانان کشورمان را درباره همین نوجوان‌ها و جوان‌هایی که کارهای اختراعی را انجام دادند یا اینکه جوان‌هایی که سینه سپر می‌کنند و ما را به دوران دفاع مقدس می‌برند و چه کارهای بزرگی انجام دادند.

بگزاده ادامه داد: امروز باید با بسیجی‌هایی که سینه سپر کردند با صدای جانم فدای رهبر، جانم فدای ایران این شعارها را در فضای مجازی بالا ببریم و به کودک بقبولانیم که قهرمان امروز ما این جوانان هستند.

بگزاده گفت: متأسفانه فضای مجازی امروز آنقدر ذهن کودک و نوجوان و جوانان ما را درگیر کرده که حتی نمی‌تواند از خود و از فضای مجازی جدا بداند و فضای مجازی را یک زندگی بداند و وقتی وارد آن می‌شود یک سختی می‌تواند از آن بیرون بیاید و در فضای مجازی یک سری چیزها یاد می‌گیرند که ۷۰ درصد از آنها کاذب است.

وی با اشاره به اینکه این موارد، ذهن نوجوان ما را درگیر می‌کنند و متأسفانه مطالعه کتاب از سبد خانوار ما حذف شده است، افزود: خانواده‌ها برای نوجوان، جوان و کودک خود روزانه مبالغ زیادی خرج و هزینه می‌کنند اما به خرید کتاب که می‌رسد کتاب را یک چیز گران می‌دانند.

بگزاده خاطرنشان کرد: با این روند، در واقع آن کتابی خوب است که نوجوان ما را با یک دنیای تمیز و زیبا و زندگی، کار و تصمیم درست آشنا کند.

وی در ادامه صحبت‌های خود افزود: اگر در فضای مجازی کتاب‌های صوتی با تصویر زیبا برای کودک و نوجوان امروز پخش می‌شود شاید همان وقتی که در فضای مجازی هست به سمت مطالعه کتاب پیش برود.

این نویسنده همدانی با اشاره به علت کم بودن سرانه کتاب و مطالعه، گفت: شاید علت این بحث چاپ کتاب و پایین بودن تیراژ آنها باشد و شاید یکی از دلایل آن هم قیمت کاغذ باشد، البته شاید کسی که به کتاب خواندن و به علم و دانش و به زندگی امروز و اینکه می‌خواهد در آینده یک زندگی زیبایی را رقم بزند و اهمیت بدهد و به قیمت کتاب فکر نمی‌کند و آن کتاب را می خرد.

وی ادامه داد: در اینجا خانواده‌ها مقصر هستند و خانواده باید برای فرزند خود کتاب تهیه کند و اگر هر خانه‌ای یک کتابخانه کوچک داشته باشد یعنی یک دنیای زیبا را وارد زندگی خود کرده چون هر کتابی به اندازه خودش حرف‌های زیبا و قشنگی برای نسل امروز ما دارد که می‌تواند آنها را به یک زندگی زیبا گره بزند.

بگزاده با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری درباره کتاب خواندن می‌فرمایند اگر کسی کتاب نخواند باید تاریخ را تکرار کند»، افزود: کتاب خواندن زمانی زیباست که این اشتباهاتی که در تاریخ تکرار شده باعث شود با مطالعه آن اشتباهات را تکرار نکنیم.

این نویسنده با بیان اینکه باید کتاب را مستقیم به عامه مردم برسانیم، گفت: به عینه می‌بینیم که کودکان حتی در سنین پایین هم به شدت به گوشی اعتیاد پیدا کردند و اگر بخواهیم آنها را ترک بدهیم باید کتاب‌های تصویری خیلی زیبا و جذاب که تصویر دارند در جامعه رشد کنند.

وی با بیان اینکه این کتاب‌ها باید مستقیم به دست خانواده‌ها برسند، خاطرنشان کرد: این کتاب‌ها باید در مهد کودک‌ها، مدارس و در جلسات قرآنی بچه‌ها پخش کرد و کتاب را مستقیم به دست دانش آموزان رساند.

وی در ادامه گفتگو از کار جدید خود گفت و افزود: کتاب جدید «صادق» که در مورد شهید صادق محمدی است که یک روحانی به تمام معنا که در عملیات کربلای ۴ در شلمچه به شهادت رسیدند و این شهید بزرگوار اهل قم هستند در حال چاپ است.

بگزاده تصریح کرد: «صادق محمدی ۱۵ ،۱۶ ساله اینقدر درک داشته که چه چیزهایی به ضرر مملکتش است و در همان سن نوجوانی نشریه‌ای به نام «فلق» داشته و این اسم را از قرآن برگرفته است.

منبع: مهر
شناسه خبر: 914103

مهمترین اخبار ایران و جهان: