نیوز سیتی!
24 خرداد 1402 - 13:09

هزار روز اول زندگی انسان، تعیین کننده سلامتی در بزرگسالی است

رئیس مرکز تحقیقات رشد و نمو کودکان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: بنابر تحقیقات صورت گرفته، هزار روز اول زندگی کودک یعنی از زمان بارداری تا پایان سن 2 سالگی طلایی ترین روزهای زندگی هر فرد محسوب می‌شود.

رویا کلیشادی رئیس مرکز تحقیقات رشد و نمو کودکان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار داشت: بنابر تحقیقات صورت گرفته، هزار روز اول زندگی کودک یعنی از زمان بارداری تا پایان سن ۲ سالگی طلایی‌ترین روزهای زندگی هر فرد محسوب می‌شود و در واقع وضعیت سلامت و بیماری در سنین بزرگسالی در هزار روز اول زندگی هر فرد پایه ریزی می‌شود.

وی افزود: به عنوان مثال اگر فردی در سنین بزرگسالی مبتلا به بیماری‌های غیرواگیر از جمله پوکی استخوان، بیماری‌های قلبی و عروقی، ریوی، کبدی و برخی بدخیمی‌ها شده، زمینه آن به طور عمده در همان هزار روز اول زندگی فرد شکل گرفته است.

کلیشادی بیان کرد: امروزه در کل دنیا به ویژه کشورهای در حال توسعه، شاهد روند روزافزون بُعد جدیدی از اختلالات تغذیه‌ای که همان مشکلات اضافه وزن و چاقی است، در خانواده‌ها به ویژه در کودکان و  نوجوانان هستیم.

امروزه چاقی کودکان به یک معضل جدی بهداشتی و پزشکی تبدیل شده است

استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در همه سنین از جمله دوران کودکی چاقی هشدار جدی برای بخطر افتادن سلامتی است، افزود:  برخلاف باور نادرست شایع در جامعه که هرچه کودک تپل‌تر باشد، سالم تر است، امروزه چاقی کودکان و عوارض آن  به یک معضل جدی بهداشتی و پزشکی تبدیل شده است و علت عمده این مشکل، شیوه زندگی ناسالم، بی تحرکی، دیر خوابیدن و مصرف مواد غذایی پرکالری و بدون ارزش غذایی است.

وی در ارتباط با فواید متعدد تغذیه کودکان با شیر مادر تصریح کرد: کودکانی که تا پایان ۲ سالگی با شیر مادر تغذیه می‌شوند، در آینده از سلامت جسمی و روانی بهتری برخوردار خواهند بود و همچنین مادرانی که مدت کافی به فرزندان خود شیر بدهند از وضعیت سلامتی بهتری برخوردار خواهند بود.

کلیشادی گفت: تغذیه کمکی به نوزادان باید پایان شش ماه آغاز شود، البته در موارد خاص می‌توان با تجویز پزشک، تغذیه کمکی را بین ۴ تا ۶ ماهگی شروع کرد، رشد و تکامل در سال اول به طور عمده با مصرف کافی شیر ارتباط دارد و شروع زودرس غذا یا زیاده‌روی در میزان غذای کمکی باعث بروز اختلالات رشد خواهد شد.

خواب دیروقت یکی از دلایل اختلالات اشتها و روند رشد طبیعی در کودکان است

رئیس مرکز تحقیقات رشد و نمو کودکان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: یکی دیگر از دلایل اختلالات اشتها و روند رشد طبیعی در کودکان و نوجوانان خواب دیروقت و نامنظم است که متاسفانه امروزه به وفور شاهد این عادت نامناسب در خانواده‌ها هستیم.

وی عنوان کرد: به طور کلی برای برخورداری از سلامتی در سنین بزرگسالی باید شیوه زندگی سالم را از آغاز کودکی برقرار کرد تا عادت‌های سالم برای فرد شکل بگیرد و در این راستا والدین اولین و بهترین الگو برای فرزندان هستند.

پایان پیام/۶۳۱۰۱/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1284703

مهمترین اخبار ایران و جهان: