نیوز سیتی!
11 شهریور 1402 - 10:25

عدم استفاده از زبان هنر در ترویج و تعمیق فرهنگ حجاب

گرگان- حجاب از ارزنده‌ترین نمادهای فرهنگی و اجتماعی در تمدن ایرانی- اسلامی است که پیشینه آن به قبل از اسلام برمی‌گردد اما سال های اخیر، نهادهای فرهنگی برای ترویج و تعمیق آن کم کاری کرده اند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- فائزه نوچمنی: در عصر حاضر توجه ویژه و نگاه هوشمندانه به مسأله پوشش، از ضروریات زندگی ایمان محور به شمار می‌رود.

از آنجا که حجاب و عفاف اسلامی ضامن حفظ و پاسداری از کیان و شخصیت آحاد جامعه است، لذا بی تردید از مهم‌ترین ارمغان‌های آن تحصیل سلامت روانی پایدار است که خود از بزرگترین نعمت‌های الهی در حیات بشری شمرده می‌شود.

پوشش بانوان در گذر تاریخ، نمادی از جایگاه زن در هر فرهنگ و تمدنی است. با مطالعه تاریخ در می‌یابیم که زنان در مشرق زمین، پوششی محکم‌تر و کامل‌تر از زنان غربی داشته و دارند و همین نشانگر این است که نگاه مردمان نسبت به زن در سرزمینی چون ایران متفاوت از دیدگاه سرزمین‌های غربی به «زن» بوده است.

از سوی دیگر پوشش زنان در ایران باستان نشان می‌دهد که حجاب زنان ایرانی، حتی قبل از ورود اسلام به ایران، حجابی کامل و منحصر به فرد بوده است.

عدم استفاده از زبان هنر در ترویج و تعمیق فرهنگ حجاب

جامعه از زبان هنر در حوزه حجاب و عفاف استفاده لازم را نکرده است

رئیس دانشگاه فرهنگیان گلستان در میزگرد تخصصی حجاب و عفاف خبرگزاری مهر گلستان، عنوان کرد که جامعه از زبان هنر در حوزه حجاب و عفاف استفاده لازم را نکرده است و جای خالی این مقوله در جامعه قابل مشاهده است.

کلثوم غلامی اظهار کرد: متأسفانه از هنر در بیان مساله حجاب و زیبایی‌های آن و حتی ارائه تاریخچه حجاب در کشور استفاده لازم نشده است.

وی افزود: چنانچه نمایشگاه‌های متفاوتی با الگو برداری از پوشش تاریخی زنان ایران زمین در قالب ماکت آماده و برای مردم به نمایش در می‌آمد، قطعاً امروز این بیگانگی با حجاب و اینکه در گذشته وجود نداشته، بوجود نمی‌آمد.

غلامی در ادامه گفت: اگرچه کوتاهی‌هایی در زمینه عفاف و حجاب صورت گرفته است اما باید نسبت به معرفی الگوها اقدام کنیم.

رئیس دانشگاه فرهنگیان بیان کرد: اگر موضوع حجاب، عفاف و پوشش را در فضای مجازی دنبال کنیم هزاران مقاله و مطلب به دست می‌آید که هیچیک از آنها در قالب زن ایرانی نیست.

وی افزود: از آنجا که اختلال در حجاب و طرز پوشش، مغایر با ارزش‌های محوری جامعه مذهبی است، موجب جریحه‌دار شدن وجدان جمعی جامعه می‌شود، لذا به عنوان یک مسئله اجتماعی، ضروری است مورد شناخت علمی قرار گیرد، زیرا شناخت مسئله در واقع پیمودن نیمی از راه برای حل آن است.

قبل از اسلام هم زنان ما جزو زنان عفیفه بودند

غلامی گفت: قبل از اسلام هم زنان ما جزو زنان عفیفه بودند، اما در زمان‌های مختلف دشمن سعی دارد زن و مادر را با رواج برخی معادلات غیر ایرانی و اسلامی در حوزه حجاب، حذف کند و نگاه فمینیستی با کمونیست را در جامعه تسریع ببخشد و برنامه‌هایی را اجرایی می‌کند که بیشترین آسیب را به جامعه زنان می‌زند.

غلامی در ادامه با اشاره به اینکه مدارس به عنوان مهم‌ترین پایگاه اجتماعی دانش آموزان نیز بی تأثیر از هجمه‌های حجاب نبوده است، گفت: در شرایط فعلی در برخی مدارس شاهد این هستیم که حجاب از سوی کارکنان آموزشی کمتر رعایت و به آن توجه می‌شود و این ضعف به زمان ضعیف شدن نظام تربیت معلم در سال‌های گذشته باز می‌گردد.

نقش معلم نباید در مقوله تربیت اجتماعی و دینی نادیده گرفت

وی افزود: افرادی که در تربیت معلم پذیرفته می‌شدند مراحل آموزشی بسیار سخت و علمی را فرا می‌گرفتند و بخصوص در حوزه تربیتی و تربیت دینی بسیار آموخته و سپس وارد مدارس می‌شدند و همین موضوع موجب ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در کنار آموزش توسط معلمان می‌شد.

وی گفت: این جزو بدیهی‌ها است که خانواده نخستین کانون تربیتی فرزندان محسوب می‌شود، اما نقش معلم را نباید در مقوله تربیت اجتماعی و دینی نادیده گرفت.

عدم استفاده از زبان هنر در ترویج و تعمیق فرهنگ حجاب

در مسائل فرهنگی یکی از مهمترین سنگرهای ما سنگر حجاب است

در ادامه این گفتگو یک کارشناس حوزه مسائل اجتماعی اظهار کرد: امروز حجاب، دغدغه بسیاری از نخبگان سیاسی، اجتماعی و دینی است و موجب جریحه‌دار شدن وجدان جمعی بسیاری از اقشار اجتماعی شده است.

مهدیه شاهینی افزود: برای اینکه بتوانیم فلسفه و حکمت حجاب را در جامعه تبیین کنیم، دستگاه‌هایی مانند مدارس، دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه و مجموعه‌های عهده‌دار دانش‌افزایی در این زمینه نقش مؤثری دارند و باید در این زمینه علم و دانش مردم را افزایش دهند و به شبهات در سطح جامعه و فضای مجازی توجه شود تا مردم از نظر فکری در زمینه حجاب اقناع شوند.

مسئولان در حق نسل نوجوان اجحاف کردند

شاهینی با اشاره به کم توجهی مسئولان فرهنگ و ارشاد اسلامی در سطح کشور و استان نسبت به مسائل فرهنگی، گفت: اکنون نوجوان جامعه من چیزی برای پر کردن اوقات فراغت ندارد و مسئولان در حق این نسل اجحاف کردند.

عدم استفاده از زبان هنر در ترویج و تعمیق فرهنگ حجاب

انقلاب اسلامی برای زنان در بخش پوشش چیزی معرفی نکرده است

یک استاد دیگر دانشگاه نیز با بیان اینکه حجاب در تمدن ایران از یک سابقه مهم برخوردار است، اظهار کرد: قبل از اسلام زنان ایرانی دارای پوشش مناسب بوده‌اند و انگار در فطرت زن ایرانی، مفهوم پوشش به ارث رفته است.

مصیب عباسی افزود: اگر به تاریخچه حجاب در ایران، در زمان باستان نگاه کنیم می‌بینیم که نخستین ساکنان آریایی زنانشان پوشیده بوده‌اند و پیراهن و شلوارهای بلند به تن کرده و بر روی آن شنلی می انداخته‌اند.

وی با اشاره به اینکه رنگ مشکی پرطرفدارترین رنگ است و امروز جوانان ما در پوشیدن رنگ مشکی گوی سبقت را ربوده‌اند، گفت: این استمرار تمدنی از ماقبل هخامنشی تا دوره معاصر در درون تاریخ پوشاک ایرانی وجود دارد.

وی بیان کرد: چادر قبل از انقلاب وجود داشت و زن ایرانی در آن زمان پیراهن‌هایی با رنگ‌های مختلف و نقش‌های مختلف به تن می‌کرد و روی این پیراهن چادر مشکی داشت و پوشش چادر مشکی به بانوان زیبایی، منزلت و شخصیت اجتماعی می‌بخشید.

در انقلاب فرهنگی جدی کار نکردیم

وی با بیان اینکه برخی از مسئولان فرهنگ اروپا را در کشور ترویج کردند، گفت: وقتی این فرهنگ ترویج شد نقطه جایگزین و مقابله وجود نداشت.

وی با بیان اینکه ما در انقلاب فرهنگی جدی کار نکردیم، گفت: انقلاب فرهنگی شعار نیست بلکه نیازمند ساختار و نظام سازی و نوسازی فرهنگی دانش قوی است.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1480803

مهمترین اخبار ایران و جهان: