نیوز سیتی!
26 دی 1402 - 11:08

اختصاصی| تعرفه ۱۰۰ درصدی صادرات پیاز برداشته شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان با اشاره به نزدیک شدن به پیک برداشت پیاز در جنوب استان، گفت: تعرفه ۱۰۰ درصدی صادرات پیاز برداشته شده است.

احمد احمدپور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به مشکلاتی که برای برخی از محصولات کشاورزی جنوب استان کرمان در یک ماه گذشته ایجاد شده بود، اظهار داشت: بیشتر این مشکلات در حوزه محصول پیاز بود.

وی با اشاره به اینکه از حدود یک ماه گذشته محدودیت‌هایی برای صادرات پیاز اعمال و تعرفه 100 درصدی برای صادرات این محصول کشاورزی گذاشته شده بود، گفت: این اقدامات صرفاٌ در راستای تامین نیاز و تنظیم بازار داخل کشور اعمال شده بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان با بیان اینکه در دی‌ماه برداشت پیاز طرح استمرار در جنوب استان کرمان آغاز می‌شود و تا بهمن‌ماه وارد پیک برداشت این محصول در جنوب استان کرمان می‌شویم، افزود: در این راستا پیگیری‌هایی برای برداشتن محدودیت‌های صادرات این محصول انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه ما در سازمان جهاد کشاورزی از سویی نماینده کشاورزان و از طرف دیگر نماینده دولت هستیم، ادامه داد: مجموعه آمار دقیقی از وضعیت کشاورزی در این منطقه در بحث کشت و تولید انواع محصولات و اینکه در چه زمانی به پیک برداشت می‌رسیم در اختیار ماست.

احمدپور با بیان اینکه براساس این آمار پیگیری‌های لازم انجام شد، گفت: از تاریخ 20 دی‌ماه وضعیت تعرفه صادراتی محصول پیاز از 100 درصد به 40 درصد کاهش یافت، البته چند روزی در حوزه کاهش این تعرفه چالشی ایجاد شده بود و گمرک نسبت به اجرای این تعرفه مقاومت و اعلام می‌کرد که طبق قانون از زمانی که نامه به دست آنها می‌رسد تا زمان اجرا باید چند روزی بگذرد.

وی با اشاره به اینکه روز گذشته با پیگیری‌هایی که انجام شد این محدودیت‌ها برداشته شده است، افزود: اولویت دولت بر تامین بازار داخل کشور و ابتدا باید در تامین مصرف داخل کشور به اطمینان برسد و بعد از آن صادرات مدنظر قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان با بیان اینکه وقتی کشاورزی در فصل پاییز و زمستان با هزینه بالا محصولی را تولید می‌کند که می‌تواند خیلی از چالش‌های کشور را حل کند، این انتظار وجود دارد که پیگیری‌های لازم انجام شود که این کشاورزان آسیب نبیند و باید حمایت از آنها در اولویت قرار گیرد، ادامه داد: خوشبختانه پیک برداشت محصول پیاز ما در بهمن‌ماه است و با پیگیری‌های انجام شده مشکلی پیش نمی‌آید.

وی با اشاره به مشکلی که برای صادرات محصول خیار خاردار ایجاد شده بود و گلخانه‌داران بخشی از محصول خود را امحا کرده بودند، گفت: این محصول به صورت کشت سفارش محور انجام می‌شود.

احمدپور با بیان اینکه کشت خیار خاردار در گلخانه‌های جنوب استان کرمان 100 درصد برای صادرات است و بازار خریدی در داخل کشور ندارد، افزود: بین کشاورزان جنوب استان در سال‌های قبل و حتی امسال با عوامل صادراتی و یا با افرادی که در این زمینه کار می‌کنند، قراردادهایی بسته می‌شود و حتی نهاده و بذر را هم دریافت کرده و کشت این نوع خیار انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در ایام کریسمس امسال صادرات خیار خاردار چند روزی با مشکل و محدودیت‌هایی مواجه شده بود که خوشبختانه این مشکل چند روز بیشتر نبود و رفع شد، ادامه داد: در ارقام محصولات صادراتی معمولاً خود کشاورزان قراردادهایی را می‌بندند و ما در آن نقشی نداریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان با بیان اینکه زمانی که یک محصول صرفاً صادراتی است و بازار خریدی در داخل ندارد، همه چیز به دو طرف قرارداد بستگی دارد و اینکه قرارداد آنها چقدر محکم است، گفت: خیار خاردار صرفاً یک محصول صادراتی است، بازار فروش آن کشور روسیه و آذربایجان است و به گلخانه‌داران توصیه شده که برای تولید این محصول حتماً قراردادهای محکمی بسته شده و بازاریابی‌های لازم انجام شود تا با چنین مشکلاتی مواجه نشوند.

وی با اشاره به اینکه در ارتباط با محصولاتی که در چارچوب الگوی کشت و سطح ابلاغی اعلام شده کشت می‌شود، تعهداتی هم ایجاد می‌شود، افزود: در ارتباط با محصولاتی که در الگوی کشت نیستند و یا مصرف خارجی و صادرات آن مدنظر است باید قرارداد محکمی بسته شود و قانونمند باشد تا در چنین شرایطی طرف دیگر قرارداد پاسخگو باشد.

انتهای پیام/511/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1639432

مهمترین اخبار ایران و جهان: