نیوز سیتی!
18 آذر 1402 - 16:05

ضرورت نظارت شورای فرهنگ عمومی بر هزینه‌کرد اعتبارات فرهنگی

نماینده ولی فقیه در همدان نظارت بر هزینه‌کرد اعتبارات فرهنگی را مهم دانست و گفت: در هزینه‌کردهای سطح ملی و بودجه‌ها باید به اولویت‌ها توجه کنند که گویا فرهنگ اولویت محسوب نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی ظهر امروز در شورای فرهنگ عمومی استان که در سالن شهدای استانداری برگزار شد با بیان اینکه توجه جدی به مسئله خانواده و کودکان و نوجوانان اتفاقات مهم شورای فرهنگ عمومی است اظهار کرد: سند قرآنی استان تدوین و به شورای فرهنگ عمومی کشور نیز ارسال شده است.

وی با بیان اینکه تدوین سند فرهنگی استان همدان حدود دو سال طول کشید افزود: سند فرهنگی استان هم سند خوبی است ولی کار خوب پیش نرفته است.

امام جمعه همدان با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئله بحرانی فرهنگی را مطرح کرده است ادامه داد: در این مسئله اگر مسولان همراهی نکنند، اتفاقی نمی‌افتد‌ و اگر جایی در عرصه فرهنگ موفق هستیم نیز مبتنی بر کار مردمی است.

وی با تاکید بر اینکه هنوز آیین نامه شورای فرهنگی عمومی ابلاغ نشده است گفت: آیین‌نامه شورای فرهنگ عمومی آیین‌نامه خوبی است و اصلاحات خوبی هم اتفاق افتاده است اما متاسفانه هنوز ابلاغ نشده تا در روند اجرا قرار گیرد و دستگاه‌های ما بتوانند تصمیمات شورا را اجرا کنند.

شعبانی با تاکید بر اینکه باید آیین‌نامه شورا هر چه سریع‌تر ابلاغ شده و کمیته‌های تخصصی که در آیین‌نامه مدنظر بود، تشکیل شود عنوان کرد:  اگر می‌خواهید شورا تاثیرگذار بوده و برآیند خوبی در جامعه داشته باشد، باید جدی گرفته شود.

وی در خصوص وضعیت هزینه‌کرد بودجه فرهنگی با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی چه نظارتی بر بودجه‌های فرهنگی دستگاه‌ها دارد؟ گفت: سند فرهنگی ما بودجه می‌خواهد و بودجه نیز به صورت بالفعل در شهر وجود دارد بنابراین لازم است زیر نظر شورای فرهنگ عمومی و نظارت شورا هزینه شود.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان همدان با تاکید بر اینکه دستگاه‌ها باید همراهی لازم را داشته باشند گفت: باید با کمک استاندار از برخی ظرفیت‌ها به نفع کودکان مولدسازی شود.

وی ادامه داد: مرکز تربیت کودک و نوجوان که مصوبه همین شوراست اگر حمایت شود بسیار می‌تواند در مسئله تربیت نوجوانان کمک کند پس لازم است در زمینه فرهنگی همه دستگاه‌ها پای کار باشند.

شعبانی با تاکید بر اینکه مشکل اصلی شورای فرهنگ عمومی بیشتر در عدم نظارت بر هزینه‌کرد اعتبارات فرهنگی است افزود: در هزینه‌کردهای سطح ملی و بودجه‌ها باید به اولویت‌ها توجه شود اما فرهنگ اولویت حساب نمی‌شود و مظلوم واقع شده است.

وی مسئله دبیرخانه‌ها را نیز مهم دانست و گفت: دبیرخانه‌های شورای فرهنگی عمومی مورد حمایت قرار گیرد زیرا در ساختارهای فرهنگی یکی از ابزارهای مهم شورای فرهنگ عمومی است اما دبیرخانه همدان یک نیرو دارد که نمی‌توان کارها را به خوبی پیش برد.

۹ مصوبه شورای فرهنگ عمومی هنوز اجرایی نشده است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز با بیان اینکه امروز هشتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی در سال جاری برگزار می‌شود افزود: شورای فرهنگ عمومی استان در سال ۱۴۰۱، ۹ جلسه با ۳۱ مصوبه داشت که از نظر برگزاری جلسه ۷۵ درصد نسبت به استان‌های کشور بوده و رده دوم کشور در سال ۱۴۰۱ است‌.

مسعود ویژه با اشاره به اینکه با بیان اینکه برخی مصوبات تصمیمات بزرگی دربرداشته که تدوین سند فرهنگی، برش مهندسی فرهنگی استان همدان بود گفت:
اجلاسیه بزرگداشت حکیم بوعلی‌سینا و ثبت یکم شهریورماه به عنوان روز همدان در تقویم ملی از جمله آنهاست.

وی با بیان اینکه در شورای فرهنگ عمومی استان همدان ۲۰ مصوبه اجرا شده، ۷ مصوبه در حال اجراست و در ۹ مصوبه نیز هنوز تصمیماتی برای اجرا نشده است گفت: در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۲، پنج جلسه با ۱۱ دستورجلسه و ۱۶ مصوبه داشتیم.

دبیر شورای فرهنگ عمومی استان همدان بیان کرد: در شهرستان‌های استان نیز طی ۶ ماه اول سال ۴۴ دستور جلسه، ۲۰ جلسه و ۱۴۲ مصوبه انجام شده است.

اعتبارات فرهنگی ضعیف است

فرماندار همدان نیز گفت: دغدغه‌های  فرهنگی زیادی وجود دارد که چارچوب‌ قانونی، اعتبارات و بودجه مسائل فرهنگی ضعیف است.

مسلم مخفی ضمن قدردانی وزارت ارشاد و شورای فرهنگ عمومی بر برنامه‌ریزی برای اختصاص بودجه‌های فرهنگی لازم تاکید کرد و گفت: از وضعیت فرهنگی و مسائل مذهبی و اعتقادی در روستاها نگران هستیم که در برخی روحانی مستقر و مساجد فعال نداریم که در شورا باید به این موارد نیز دقت شود.

پایان پیام/۸۹۰۰۳/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1599041

مهمترین اخبار ایران و جهان: