نیوز سیتی!
04 دی 1402 - 09:11

خبر خوب| رسوب برداری از چاه نفت آسان شد

یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری فارس با تیمی جوان موفق شده با استفاده از تجربیات ، تحقیق و بررسی ابزار هایی تولید کند که به وسیله آنها به توان با هزینه کمتر و در مدت زمان کوتاه تری رسوبات چاه نفت را از بین برد.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، نفت یکی از مهم‌ترین منابع انرژی در جهان است و از آن به عنوان یکی از اصلی‌ترین منابع درآمد استفاده می‌شود.

اما استخراج نفت با مشکلات و چالش‌های زیادی روبه‌رو است، یکی از این معضلات اصلی در زمینه استخراج نفت، رسوبات چاه نفت است.

رسوبات چاه نفت شامل مواد جامد و سنگینی است که در اثر تولید نفت از چاه‌ها به وجود می‌آید و می‌تواند باعث کاهش تولید نفت، خرابی تجهیزات و حتی انفجار چاه‌ها شود.

علاوه بر این، رسوبات چاه نفت می‌تواند به محیط زیست آسیب برساند و در صورت عدم مدیریت صحیح؛ آلودگی آب و خاک و حتی آسیب به جان و سلامت انسان‌ها و حیوانات را به همراه دارد و عملیات رسوب برداری علاوه بر اینکه هزینه بر است، نیاز به مدت زمان تقریبا طولانی ای دارد.

یک شرکت دانش بنیان استان فارسی با تیمی جوان موفق شده با استفاده از تجربیات و تحقیق و بررسی ابزار هایی بسازد که به وسیله آنها بتوان با هزینه کمتر و در مدت کوتاه تر این رسوبات را از بین برد.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان  خود را معرفی کرد و گفت : محمد رضا جلالی، مدیر عامل شرکت پترو‌ پویان هستم.

او از مدارک و سوابق تحصیلی اش سخن گفت و بیان کرد: لیسانس و کارشناسی ارشد رشته نفت در دانشگاه آزاد خواندم و در پروژه کارشناسی ارشد به یکی از بزرگترین معضلات حوزه نفت و گاز پرداختم، مدتی عضو بنیاد ملی نخبگان شدم و سپس امریه سربازی گرفتم و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد فیروزآباد شدم و هدفم این بود که ارتباط موثری بین دانشگاه و صنعت برقرار کنم .

جلالی در خصوص  شرکت دانش بنیان توضیح داد و گفت: شرکت ما در سال 1388 تاسیس شد و با ساخت ابزار برای رسوب برداری از چاه های نفت کار خود را آغاز کرد، در سال 89 دکل حفاری دانشگاه آزاد فیروزآباد و در سال 91 دکل حفاری آموزشی  دانشگاه علوم تحقیقات فارس در اختیار ما قرار گرفت و برای پتروشیمی های مختلف کار کردیم تا اینکه از یک مقطعی به بعد تجربیات خوبی کسب و تجهیزات را تکمیل کردیم سپس شروع به ساخت ابزار هایی برای رسوب برداری چاه های نفت کردیم و در سال 1400 در پارک علم و فناوری فارس دانش بنیان شدیم.

وی ادامه داد: در ابتدا خودم به تنهایی این ایده و طرح را آغاز کردم اما در حال حاضر 15 نیرو در این کار فعالیت میکنند که همگی نیرو های جوان و تحصیل کرده هستند.

ایده ای برای رسوب برداری کم هزینه تر؛ از چاه های نفت

این نوآور در خصوص ایده کار سخن گفت و بیان کرد: رسوباتی در چاه های نفت وجود دارد که تولیدات را بسیار کاهش میدهد، من همیشه میدیدم که همه روی آسفالتینگ یا همان رسوبات و روش های از بین بردنش تحقیق میکردند و به نظرم روش های ساده تری هم برای اینکار وجود داشت؛ بنابراین آمدم و با استفاده از تکنولوژی اولترا سونیک این مشکل را حل کردم، با این روش هزینه و زمان کمتری برای رسوب برداری صرف میشود.

وی ادامه داد: در کشور های خاورمیانه به کمک سیالات آروماتیک این مشکل را برطرف میکنند که مشکلات زیادی به همراه دارد مثلا بسیار گران و سرطان زا است، به محیط زیست آسیب میزند، عملیات پیچده ای دارد و مدت زمان زیادی تا اتمام کار طول میکشد و اگر به شخصی اصابت کند آسیب میبیند.

این نوآور  از همکاری با سایر کشور ها گفت و توضیح داد: ما با کشور های مختلف از جمله آلمان، آمریکا، اسپانیا و اوکراین همکاری خوبی داریم و محصولمان را به آنها ارائه میدهیم و پروژه میگیریم، همچنین با آلمان قرارداد 20 ساله داریم.

او درخصوص فعالیت‌شان در ایران نیز گفت: 10 حلقه چاه نفت در آزادگان مرزی در حال حاضر سخت ترین پروژه ای است که روی آن کار میکنیم.

فرصتی که با موفقیت روبه رو شد

جلالی به مشکلات مسیر پرداخت و گفت: ابتدا وقتی ابزار هایی که ساخته بودیم را میدیدند کسی به ما اعتماد نمیکرد و حتی فرصت امتحان کردن آنها را نمی دادند تا اینکه یکی از زیر مجموعه های شرکت نفت این فرصت را به ما داد و تصمیم گرفت از نیرو های جوان حمایت کند.

او افزود:  ما موفق شدیم آن چاه نفتی که در اختیارمان بود را به تولید نفت برسانیم و پس از اینکه توانستیم به همه ثابت کنیم که  میتوانیم و ابزار هایمان به خوبی جواب میدهد، کم کم به سراغمان آمدند و از آنها استفاده کردند.

وی مشوق خود را موانع و مشکلات سر راه دانست و گفت: در این مسیر مخالفت های زیادی با کار ما شد و موانع زیادی سر راهمان قرار گرفت اما به نحوی مشوقی شد تا ما با انگیزه بیشتری ادامه دهیم و موفق شویم.

جلالی رمز موفقیتش را سرسختی تیم بیان کرد و گفت: سرسختی تیم ما باعث شد در این مسیر کم نیاوریم و با پشتکار و تلاش فراوان ادامه دهیم که درحال حاضر به یاری خداوند حرفی برای گفتن داشته باشیم.

او با بیان اینکه دوست دارد در کنار مردم  کشورش فعالیت کند گفت: دوست دارم درکنار مردم کشورم فعالیت و سودآوری کنم و به کشور و جامعه ام کمک کنم تا اینکه بخواهم.

وی در آخر به جوانان توصیه کرد و گفت: اگر می‌خواهید وارد مسیر های جدیدی بشوید در نظر داشته باشید که کسی برای شما فرش قرمز پهن نکرده و ممکن است در مسیر با سختی ها و مشکلات زیادی روبه‌رو  شوید، بنابراین باید برای اهدافتان ارزش قائل شوید و با صبوری و تلاش در آن مسیر پیش بروید؛ در این صورت قطعا موفق خواهید شد.

گفتگو: صبا بنکی

پایان پیام/پ

منبع: فارس
شناسه خبر: 1615041

مهمترین اخبار ایران و جهان: