نیوز سیتی!
03 آبان 1402 - 09:51

کاربرد هوش مصنوعی در فرهنگ و هنر و مشاغل خانگی/ گفتار پنجم

هوش مصنوعی می‌تواند در تولید و تکامل آثار فرهنگی و هنر از طریق پردازش داده‌های مستند علمی و تجربی پایگاه دانش نقش مهمی داشته باشد. سید احمد قاسمی

دکتر سید احمد قاسمی، عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مؤسس مرکز رشد فناوری هوشمند

نظام تربیت در تمدن سایبری، درگیر پدیده های مختلفی شده، و بافتهای متفاوتی به خود می گیرد. یکی از زوایا و بافتهای مهم نظام تربیت در تمدن سایبری، هوش مصنوعی است. هوش مصنوعی، بافت نظام تربیت و سایر نظامهای مرتبط با آن را دچار دگردیسی می کند. این موضوع فقط منحصر به حوزه مستقیم تربیت، برنامه درسی و امور آموزشی نیست. از مدیریت در نظام تربیت، تا کسب و کار، صنعت، بازاریابی و اقتصاد تربیت، تا مدیریت شهری و معماری، مطالعات اجتماعی و رفتار شناسی، امنیت در حوزه تربیت، و ابعاد دیگر. در سلسله مقالاتی که استاد بزرگوار، جناب آقای دکتر قاسمی به رشته تحریر در می آورند، به زوایای مختلف کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه های مختلف پرداخته، و به صورت اجمالی به مسائل مهم آن در هر حوزه اشاره می کنند. از این رو، اغلب این مقالات، برای متخصصان طراحی نظام آموزشی و حکمرانی تعلیم و تربیت نیز مفید و آموزنده است. تحریریه پنجره تربیت.

صنایع خلاق و صنعت عظیم فرهنگی و هنری می‌تواند سهم بزرگی در اقتصاد ملی داشته باشد.

صنایع خلاق و صنعت عظیم فرهنگی و هنری می‌تواند سهم بزرگی در اقتصاد ملی داشته باشد.

 

محصولات گسترده فرهنگی و هنری شامل بخش عمده مشاغل خرد و خانگی در حوزه‌های نشر، چاپ، سینما، نمایش، تابلو، مجسمه، صنایع‌دستی، چرم، چوب، فلز، طلا، شیشه، پارچه، فرش، سنگ، سفال و ... می‌شود که اولویت پایداری مشاغل در این گروه‌ها شبکه‌سازی مشاغل و توسعه بازارهای الکترونیکی هوشمند است.

محصولات گسترده فرهنگی و هنری شامل بخش عمده مشاغل خرد و خانگی می شود.

 

حدود 80 درصد از مشاغل فعال کشور در حوزه‌های مشاغل خرد طبقه‌بندی می‌شوند که این تعداد بیش از 20 میلیون نفر را شامل می‌شود.

به دلیل پراکندگی مشاغل و تعدد و تنوع محصولات و گستردگی بازار، این حجم از مشاغل فقط با بهره‌گیری از هوش مصنوعی به شبکه‌های زنجیره ارزش محصولات فرهنگی و هنر تبدیل شود.

 

متأسفانه کمترین سهم را این دسته از محصولات در تولید ناخالص ملی دیده می‌شود که به دلیل پراکندگی مشاغل و تعدد و تنوع محصولات و گستردگی بازار، این حجم از مشاغل فقط با بهره‌گیری از هوش مصنوعی به شبکه‌های زنجیره ارزش محصولات فرهنگی و هنر تبدیل شود.

میلیون‌ها مشتری در بازار داخلی و جهانی می‌توانند از طریق سامانه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی نیازهایشان را ارائه دهند تا محصولات متناسب با آن از طریق تحلیل درخواست‌های متنی و تصویری و صوتی انتخاب و به دست مشتریان برسد.

هوش مصنوعی می‌تواند در تولید و تکامل آثار فرهنگی و هنر از طریق پردازش داده‌های مستند علمی و تجربی پایگاه دانش نقش مهمی داشته باشد.

 

تشخیص مالکیت معنوی و ثبت آن و شبکه توزیع قابل‌کنترل از طریق هوش مصنوعی با کنترل فضای الکترونیکی صورت می‌گیرد.

هوش مصنوعی با ارزیابی محصولات و پیشنهاد در طراحی و شبیه‌ساز آثار، زمینه نوآوری‌های بیشتر متناسب با نیازهای بازار را فراهم می سازد.

 

هوش مصنوعی می‌تواند در تولید و تکامل آثار فرهنگی و هنر از طریق پردازش داده‌های مستند علمی و تجربی پایگاه دانش نقش مهمی داشته باشد و نسبت به ارزیابی محصولات و پیشنهاد در طراحی و شبیه‌ساز آثار زمینه نوآوری‌های بیشتر متناسب با نیازهای بازار را فراهم سازد.

انتهای پیام/

از شما صاحبنظر گرامی در حوزه تعلیم و تربیت هم دعوت می کنیم، از نویسندگان، ممیزان و اعضای هیئت تحریریه پنجره تربیت باشید. برای ارسال مطالب و عضویت در هیئت تحریریه، از طریق ایمیل [email protected] مکاتبه فرمائید.

منبع: فارس
شناسه خبر: 1549685

مهمترین اخبار ایران و جهان: