نیوز سیتی!
23 خرداد 1402 - 14:04

تاکید بر لزوم حضور مردم نوع دوست فارس در پایگاه‌های انتقال خون

مدیر کل انتقال خون فارس بر لزوم حضور مردم نوع دوست فارس در پایگاه های انتقال خون و اهدای خون تاکید کرد و گفت: خون و فرآورده های آن امکان نگهداری طولانی مدت ندارد.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، مجید اکبرزاده در جمع خبرنگاران گفت: 24 خرداد روز جهانی اهدای خون مشخص شده است.

مدیر کل انتقال خون فارس با اشاره به اینکه در زمان جنگ 50 درصد اهدا کنندگان خانم ها بودند الان این رقم پنج و هفت دهم درصد است، اضافه کرد: فرهنگ سازی در بین بانوان ایجاد کنیم با استفاده از مکمل های آهن و فولیک اسید بدون دغدغه و نگرانی مراجعه کنند و اهدای خون داشته باشند و هدف گذاری کشور برای خون دهی بانوان 10 و هشت دهم درصد است.

وی با اشاره به اینکه استان فارس به عنوان بزرگترین پایگاه کشوری برای فرآورده گیری شناخته می شود، افزود: شیراز قطب توریسم پزشکی هست و 28 درصد از مراجعین بیمارستان ها از سایر استان ها هستند و تیم پیوند در این شهر در دنیا شناخته شده است و با توجه به عمل های جراحی قلب باز و وجود بیمارستان های تخصصی سرطان، جایگاه درمانی انتقال خون در شیراز حائز اهمیت شده است.

اکبرزاده با یادآوری این مطلب که خون اگر نباشد، سلامت و جان انسان ها در خطر می افتد، افزود: فارس چهارمین استان از لحاظ بیماران تالاسمی هست و بیماران هموفیلی، مادران باردار که زایمان پر خطر داشته اند و همچنین تعدد تصادفات جاده ای در فارس از دیگر مواردی است که نیاز به خون و فرآورده های آن را در این استان را دوچندان می کند.

وی با اشاره به اینکه متناسب با تخت های درمانی نتوانستیم زیر ساخت ها و نیازمندهای انتقال خون را ارتقا دهیم، افزود: تجهیزات انحصاری و گران قیمت انتقال خون عدم پرداخت کارانه و عدم توجه به ساختمان ها این سازمان از مشکلات ماست.

وی گفت: متاسفانه مسئولین امر در زمان بحران به یاد این سازمان می افتند و در زمان حادثه تلخ تروریستی حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع)، در قالب کمیته بحران تمام نیازهای خونی بیمارستان ها را تامین کردیم با این حالی که به خون o در وضعیت بحران بود.

وی با اشاره به اینکه همکاران ما با تلاش شبانه روزی چه از لحاظ مالی، تجهیزات و رفاهی در حال فعالیت هستند، اضافه کرد: توجه ویژه مسئولین به انتقال خون از بودجه و نیرو ضروری است.

مدیر کل انتقال خون فارس با اشاره به اینکه فارس از لحاظ تولید خون‌ و فرآورده های خونی استان دوم است و نزدیک 8 درصد تولید خون و فرآورده های خونی کشور تامین می کند، اظهار کرد: البته تهران با 17 میلیون نفر جمعیت 2 برابر ما تولید دارد و اگر بخواهیم با این روند و کمبودها وجود داشته باشد و تسهیل دسترسی مردم برای خون دهی شکل نگیرد، از استان های خراسان رضوی و اصفهان عقب خواهیم افتاد.

وی با تاکید بر اینکه افزایش پایگاه ها، تقویت های تیم سیاری و افزایش اتوبوس های خون گیری می تواند موثر واقع شود، اضافه کرد: خون و فرآورده های خونی مثل دارو نیست که بتوانیم نگهداری کنیم، پلاکت حداکثر سه روز و خون بین 30 تا 45 روز می توان نگهداشت.

به گفته اکبرزاده، در فصول سرد سال و برخی ایام نظیر شهریور، اسفند، نوروز و ماه مبارک رمضان شاهد کاهش حضور مردم هستیم، اضافه کرد: لازم است در این مورد فرهنگ سازی شود که مردم بدانند خون و فرآورده های آن قابلیت نگهداری طولانی مدت را ندارند و باید خون دهشی به صورت مستمر شکل گیرد.

وی با اشاره به اینکه در شیراز، 2 پایگاه نمازی و قوامی از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 تا 20 و 30 دقیقه و روزهای پنج شنبه از ساعت 8 تا 19 و 45 دقیقه پذیرای اهداکنندگان گرامی هستند، افزود: روزهای تعطیل پایگاه قوامی در شیراز از ساعت 8 تا 19 و 45 دقیقه امر خون گیری را انجام می دهد.

دکتر اکبرزاده با اشاره به ساخت پایگاه حضرت سیدالشهدا (ع) ویژه غرب و شمال غرب شیراز، گفت: این پایگاه 90 درصد پیشرفت وجود دارد که امیدوارم به زودی با حمایت خیرین به افتتاح برسد و برای خون گیری مردم عزیز این مناطق کانکسی در محل محوطه این پایگاه تعبیه شده و از ساعت 15 تا 20 پذیرای اهدا کنندگان است.

وی با اشاره به اینکه ساختمان انتقال خون آباده و فسا بیش از 25 سال است از عمر آنها می گذرد و نیاز به بهسازی دارند، افزود: در فیروزآباد زمین مشخص شده و آباده و کازرون دنبال زمین هستیم و فسا هم زمین آماده شده و در شیراز هم بهسازی پایگاه های قوامی و نمازی در دستور کار است و پایگاه حضرت سیدالشهدا (ع) هم به زودی باید راه اندازی شود.

پایان پیام/خ

منبع: فارس
شناسه خبر: 1282841

مهمترین اخبار ایران و جهان: