مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر از آغاز عملیات ردیابی و پایش بیماری ویروسی چروکیدگی قهوهای میوه گوجه فرنگی توسط کارشناسان جهاد کشاورزی این استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس استان بوشهر، احمد سبحانی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر شامگاه گذشته در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به آغاز فصل تولید نشای سبزی و صیفی (گوجهفرنگی و فلفل) در گلخانههای استان بوشهر، عملیات ردیابی و پایش بیماری ویروسی چروکیدگی قهوهای میوه گوجه فرنگی در دستور کار کارشناسان جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
وی افزود: ویروس چروکیدگی قهوهای به دلیل اینکه از طریق بذر آلوده و به صورت تماس بوتهها با همدیگر در مزرعه و یا با عملیات هرس در گلخانه میتواند انتقال پیدا کند؛ سرعت انتقال و انتشار آن سریع است؛ علائم این بیماری در صورت شیوع در مزرعه یا گلخانه روی تمام اندامهای گیاه شامل ساقه، برگ و بهویژه میوه دیده میشود و میتواند بازارپسندی محصول را در داخل کاهش دهد.
سبحانی ادامه داد: همچنین در صورت آلودگی محصول فلفل و گوجه فرنگی به این ویروس فرصت صادرات به کشورهای مقصد صادراتی از بین میرود، بنابراین رصد و پایش بیماری در بسترهای کشت و در زمان تولید نشا از اهمیت ویژهای برخوردار است.
این مقام مسؤول گفت: با توجه به اینکه از آخر شهریور ۱۴۰۲، داشتن کد شناسه (QR code) شرط لازم برای صادرات محصولات کشاورزی است، گرفتن این کد منوط به عقد قرارداد متقاضی و مسئول فنی است، بنابراین به تولیدکنندگان و کشاورزان توصیه میشود هر چه سریعتر نسبتبه ثبتنام در سامانه سماک برای اخذ گواهی ارتقا سلامت و کد شناسه اقدام کنند.
پایان پیام/