نیوز سیتی!
24 دی 1401 - 17:02

«سوءاستفاده از اعتماد قربانیان» مهمترین علت وقوع جرایم سایبری/ پلیس فتا: به افراد‌ ناشناس اعتماد نکنید

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا انتظامی کشور گفت: علت وقوع بسیاری از جرایم سایبری، سوءاستفاده از اعتماد قربانیان بوده است.

سرهنگ علی‌محمد رجبی رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا انتظامی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار انتظامی خبرگزاری فارس ‌با بیان اینکه علت وقوع بسیاری از جرائم سایبری، سوءاستفاده از اعتماد قربانیان بوده است، گفت: فضای مجازی را باید مثل فضای واقعی دانست و همانطور که اعتماد در فضای واقعی به سختی به دست می آید باید در فضای مجازی نیز به سختی به افراد ناشناس اعتماد کرد تا از گزند مجرمان و سودجویان سایبری در امان ماند.

وی ادامه داد: متاسفانه اعتماد نابجا در فضای مجازی و برقراری ارتباط مجازی در شبکه های اجتماعی نتیجه ای جز نقض حریم خصوصی برای کاربران را نخواهد داشت. حریمی که به آسانی و با انتشار تصاویری که دیدن آنها توسط افراد غریبه نقض شده و می تواند تبعات و مشکلات فراوانی برای خانواده‌های ایرانی به وجود آورد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه بسیاری از کاربران فضای مجازی را کودکان و نوجوانان تشکیل داده اند گفت: از آنجایی که این قشر از تجربه کمتری برخوردار هستند لذا راحت تر از سایر کاربران در دام مجرمان سایبری گرفتار خواهند شد.

سرهنگ رجبی با توجه به پرونده های تشکیل شده در پلیس فتا از والدین خواست تا با نظارت بر فعالیت سایبری فرزندان خود مانع سوء استفاده مجرمان از عزیزانشان شده و هدایتگر آنها به فعالیت های پاک در فضای سایبر باشند.

وی ادامه داد: والدین گرامی در نگهداری عکس‌ها، کلیپ‌های شخصی و خانوادگی و اطلاعات محرمانه خود و فرزندانشان نهایت دقت و تلاش را داشته باشند و مانع انتشار آنها در فضای سایبر به خصوص شبکه های اجتماعی از سوی فرزندانشان شوند.

این مقام ارشد انتظامی افزود: اعمال تنظیمات حریم خصوصی و استفاده از گذرواژه های سخت و پیچیده می تواند راهکاری بسیار مهم در ارتقاء امنیت سایبری و حفظ حریم خصوصی باشد.

سرهنگ رجبی با اشاره به انتشار محتوا در فضای مجازی و نقش مستقیم آن بر حفظ حریم خصوصی گفت: یکی از مهمترین مواردی که کاربران گرامی و بخصوص کودکان و نوجوانان باید رعایت کنند این است که بدانند هر محتوا بیانگر اطلاعاتی بسیار مهم خواهد بود. پس به اشتراک گذاری آنها می تواند زمینه کاهش امنیت سایبری را فراهم کند.

وی تصریح کرد: متاسفانه کاربران زیادی بدون توجه به حساسیت این موضوع و فقط در جهت سرگرمی و یا فراخوان های اعلام شده از سوی سایت های خاص اقدام به بارگذاری تصاویر شخصی و خصوصی خود در فضای سایبر می کنند. به این امید که تصاویر ارسالی تنها از سوی دوستانشان مورد بازدید قرار خواهد گرفت، غافل از اینکه دیگران نیز امکان دریافت مطالب منتشر شده را خواهند داشت.

سرهنگ رجبی به هموطنان عزیز توصیه کرد: نسبت به نوع ارتباطات خود و همچنین نوع محتوای منتشر شده در فضای مجازی دقت و حساسیت بیشتری داشته باشند.

وی در ادامه با اشاره به اطلاعاتی نظیر نام، آدرس، شماره تلفن، عکس و ...گفت: شاید در نگاه اول این اطلاعات فاقد ارزش و اهمیت باشند ولی همین اطلاعات می تواند به افراد سودجو در رسیدن به اهدافشان کمک کند؛ پس به فرزندان خود بیاموزید به هیچ عنوان اطلاعاتی که نشاندهنده هویت آنها است را در اختیار دیگران قرار نداده و با افراد غریبه ارتباط برقرار نکنند.

سرهنگ رجبی گفت: خانواده‌ها می‌توانند با پیگیری صفحه پویش کودکان سایبری در اپلیکیشن شاد و سایت پلیس فتا به آدرس https://cyberpolice.ir/cyberkids به راهکارها و اقدامات مؤثری به منظور حفاظت از کودکان خود در فضای مجازی دست یابند. 

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا خاطرنشان کرد: کانال پلیس فتا در اپلیکیشن شاد به آدرس shad.ir/policefata و سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir مرجعی کامل از اخبار، اطلاعات و آموزش‌های سایبری بوده و کاربران با مراجعه به آن‌ها می‌توانند راهنمایی‌های لازم را دریافت نمایند و در صورت نیاز نیز می‌توانند گزارش موارد مشکوک را در سامانه پاسخگویی فوریت‌های سایبری و شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به‌صورت شبانه‌روزی با همکاران ما در میان بگذارند.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 976763

مهمترین اخبار ایران و جهان: