نیوز سیتی!
23 خرداد 1402 - 08:51

۱۲ شهرستان استان فارس کانون‌های مهم بیماری سالک

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: ۱۲ شهرستان استان فارس از جمله شهرستان‌های شیراز، مرودشت، بیضا، خرامه، بختگان، زرقان، آباده و غیره از کانون های مهم بیماری سالک است.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، طبق اخبار دریافتی و مشاهدات عینی خبرنگار فارس در مناطق پرتراکم شهر شیراز از جمله منطقه سنگ سیاه، افراد این منطقه به بیماری سالک دچار شده‌اند و از این موضوع رنج می‌برند همچنین فعالان شبکه های مجازی استان فارس با انتشار تصاویری، مدعی شده‌اند که بیماری سالک در این منطقه همچنان قربانی می‌گیرد.

فوت به علت بیماری سالک رخ نداده است

عباس رضاییان زاده معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در همین خصوص با اشاره به اینکه، فوت به علت بیماری سالک تا بحال در دنیا گزارش نشده و در استان فارس هم رخ نداده است افزود: استان فارس سالک خیز است و سال های سال بیماری سالک مطرح بوده و مردم خود مراجعه می‌کردند و می‌توان گفت در اکثر مواقع دانشگاه علوم پزشکی در مقابله با بیماری سالک پیشتاز بوده است.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای زمستان سال گذشته برای کنترل بیماری سالک برنامه ریزی متفاوت داشته ایم ابرازداشت: بیماری سالک به دو نوع منتقل می‌شود که نوع اول از طریق موش صحرایی و نوع دومی از سگ و انسان است، به طوری که بدن هر یک از عوامل باید زخم باشد تا پشه خاکی گزشی روی بدن آن انجام دهد و این انگل سالک را انتقال دهد.

رضاییان زاده به کنترل این بیماری اشاره کرد و گفت: در مورد جایی که انسان مخزن است، نباید منتظر ماند تا وی مراجعه کند و باید به دنبال آن مخزن رفت و درمان را شروع کرد و در قبال آن آموزش ببیند که چطور این زخم می‌تواند عامل انتقال به فرد دیگری باشد که این طرح انسان را به نوعی در حالت کنترل قرار می‌دهد اما در مورد موش صحرایی و سگ این مورد قابل کنترل نیست.

 

مکان‌های قدیمی و مخروبه‌ها عامل تکثیر بیماری سالک 

این مقام مسول ادامه داد: پشه نیز در مکان های نوساز که نما دارد امکان تکثیر ندارد اما برعکس در مکان های قدیمی، مخروبه ها و دیوارهای درز دار، تخم گذاری و تکثیر در سطح محیط پیدا میکند اما در مبازره با این امر باید پسماند و فاضلاب رها شده نداشته باشیم، با سگ های ولگرد مبارزه، جونده کشی و سم پاشی دیوارها صورت بپذیرد تا کنترل و مبازره با سالک صورت بپذیرد.

 

سالیانه بیش از ۴ هزار بیمار سالک در استان فارس داریم

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: بیماری سالک وجود دارد و سالیانه بیش از ۴ هزار بیمار سالک در استان فارس داریم اما از اواخر سال ۱۴۰۱ یک تعداد قابل توجه از بیماران سالک در استان مشاهده می‌شود لذا با برنامه ریزی انجام شده تا حدی که امکان داشت با سموم توانستیم جلوی این پیشرفت سالک را بگیریم و از طرفی با هماهنگی استانداری چند جلسه برای همراهی دستگاه‌های متولی داشتیم که واقعیت این است که همراهی بین بخشی سازمان های دیگر چندان جالب نیست.

 

تجهیز ۳۱ شهرستان استان فارس به مرکز تشخیص و درمان سالک

وی به تجهیز ۳۱ شهرستان استان فارس به مرکز تشخیص و درمان سالک اشاره کرد و گفت: علاوه بر این شهرستان‌ها در مرکز شهر شیراز دو مرکز بهداشت والفجر و انقلاب تجهیزتر شدند تا بیمار به راحتی درمان شود همچنین مرکزی با نام علی بن ابی طالب در نزدیکی حرم مطهر سیدعلاالدین حسین(ع) تجهیز شده است تا بافت قدیم شهر به این مرکز مراجعه کنند.

 

رضاییان زاده، ۱۲ شهرستان استان فارس از جمله شهرستان‌های شیراز، مرودشت، بیضا، خرامه، بختگان، زرقان، آباده و غیره از کانون های مهم بیماری سالک دانست.

 

معاینه رایگان مناطق پرتراکم در مرکز شهری با طرح بیماریاب

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز به اجرای طرح بیماریابی در سطح استان اشاره کرد و گفت: در کوچه‌های پر تراکم و محله های قدیمی همانند سنگ سیاه که کانون‌‌های سالک بیشتر در این مناطق است، کارشناسان بهداشت با فرم مخصوص و ارائه کارت شناسایی مراجعه میکنند و همه افراد را به صورت رایگان معاینه میکنند و اگر زخمی بر روی بدن افراد باشد به مراکز تشخیص درمان سالک ارجاع می‌دهند که این امر باعث شده است تعداد بیماران ما بیشتر شود و در این طرح به دنبال حذف منبع انسانی هستیم که پشه در گزش انسان این بیماری را انتقال ندهد.

رضاییان زاده، همکاری بسیار مناسب اهالی و مردم منطقه در بحث بیماریابی سالک را رضایت بخش دانست و گفت: درمان سالک برای اینکه مردم مشتاق باشند از سال گذشته از تشخیص تا درمان و حتی داروهای این نوع بیماری به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار می‌گیرد.

انتهای خبر/خ

منبع: فارس
شناسه خبر: 1281843

مهمترین اخبار ایران و جهان: