نیوز سیتی!
25 آبان 1402 - 13:11

تشدید تلاش‌های ارمنستان برای صلح با جمهوری آذربایجان

نخست‌وزیر ارمنستان گفت که قصد دارد تلاش‌های سیاسی و دیپلماتیک را برای امضای توافق صلح با جمهوری آذربایجان تشدید کند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان از قصد خود برای تشدید تلاش‌های سیاسی و دیپلماتیک با هدف امضای توافق صلح با جمهوری آذربایجان خبر داد. 

پاشینیان اواخر اکتبر هم گفته بود قصد دارد در ماه‌های آینده با جمهوری آذربایجان توافق صلح منعقد کند. این اظهارات در بحبوحه تلاش‌ها برای تحکیم صلح در قفقاز جنوبی بعد از آن که باکو منطقه قره‌باغ کوهستانی را از ارامنه آنجا پس گرفت، بیان شده است. 

اخیراً «نیکولای پاتروشف» دبیر شورای امنیت روسیه از تلاش‌های این کشور برای عادی‌سازی همه‌جانبه روابط جمهوری آذربایجان و ارمنستان خبر داد. وی اظهار داشت «روسیه به باثبات کردن وضعیت در قفقاز جنوبی، ایجاد شرایطی برای توسعه منطقه و تقویت اعتماد و همکاری متقابل علاقه‌مند است». دبیر شورای امنیت روسیه گفت هدف انعقاد توافق صلح بین دو کشور، تحدید مرزها و گشوده شدن راه‌های ارتباطی و حمل و نقل است. 

همچنین «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزرات خارجه روسیه گفت مسکو آمادگی دارد نشست سه‌جانبه وزرای خارجه روسیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان را در آینده نزدیک در مسکو برگزار کند. 

نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان پیش از این گفته بود بر روی سه اصل اساسی توافق حاصل شده و در صورتیکه هر دو طرف ایروان و باکو به اصول توافق شده متعهد باشند، این سند به زودی به امضا درمی‌آید.

پاشینیان تأکید کرد اصل اول، به رسمیت شناختن متقابل تمامیت ارضی است؛ دومین اصل به این شکل است که طرفین برای تحدید مرز بر اساس اعلامیه آلماتی موافقت کردند؛ به این معنا که مرزهای اداری جمهوری‌های شوروی اکنون مرزهای دولتی کشورها است و بنابراین باید مصونیت آن‌ها به رسمیت شناخته شود. وی از گشایش ارتباطات منطقه‌ای بر اساس اصل برابری و عمل متقابل، بعنوان سومین اصل نام برد.

دو جمهوری همسایه آذربایجان و ارمنستان سه دهه است که بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی با هم درگیر بوده‌اند. دو کشور با هم روابط دیپلماتیک ندارند و مرز مشترکشان به شدت مستحکم است. 

ماه سپتامبر جمهوری آذربایجان عملیات برق‌آسایی را برای پس گرفتن این منطقه که در سطح بین‌المللی متعلق به باکو شناخته می‌شود اما از دهه ۱۹۹۰ توسط ارامنه تحت حمایت ارمنستان کنترل می‌شد، انجام داد. این عملیات به کوچ دسته‌جمعی اغلب ۱۲۰ هزار ارمنی قره‌باغ به ارمنستان منجر شد. دو کشور از آن زمان برای امضای توافق صلح ابراز تمایل کرده‌اند، هرچند پیشرفت ملموسی حاصل نشده است. 

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1574043

مهمترین اخبار ایران و جهان: