نیوز سیتی!
02 اردیبهشت 1402 - 10:54

ماه زیبای بندگی به پایان رسید/اقامه نماز عاشقی در گیلان

رشت- مردم دیار گیل و دیلم بعد از یک ماه بندگی و عبادت با حضور در صفوف به هم پیوسته، نماز عید سعید فطر را در خیابان‌ها، مساجد، مصلاها و بقاع متبرکه این استان اقامه کردند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - الهام حیدری: ماه مبارک رمضان فرصتی مناسب برای بازآفرینی روح و جان مؤمنان بود که امروز به ایستگاه پایانی خود که همان عید بندگی و عبودیت است، رسید. عیدی که برای بسیاری که از فرصت این ماه برای خودسازی استفاده کرده‌اند شروعی جدید برای استمرار حرکت سازندگی خویش است.

امروز از همان ساعات اولیه صبح خیابان‌های شهرهای مختلف استان گیلان شاهد شور و نشاط دیگری بود چهره‌های بشاش گیلانیان نشان از یک ماه بندگی و رسیدن به اوج نقطه اتصال به خداوند بعد از روزها روزه داری و عبادت بود.

صفوف به هم پیوسته نماز عید سعید فطر در شهرهای مختلف استان گیلان و خواندن نماز زیبای عاشقی و چشمان گریان برخی از نمازگزاران همه و همه حکایت از صیقل دادن روح و جان در ماه رحمت الهی است.

ماهی که بندگان خدا با استغاثه و شب بیداری در شب‌های قدر برای بخشیده شدن و رقم زدن تقدیری جدید برای خود از خداوند می‌خواهند و امروز در ایستگاه پایانی بسیاری از آنها با دل‌های پاک از هر غباری و با چهره‌های بشاش، خود را برای شروع فصلی جدید در زندگی آماده می‌کنند.

مسلمانان در روز عید سعید فطر و پس از یک ماه بندگی خالصانه به پیشگاه خداوند در این شهر توبه، تکبیرگویان در صفوف به هم فشرده و باشکوه، نماز می‌گذارند و با پرداخت زکات فطره و دستگیری از نیازمندان و مستمندان اعمال این ماه پر خیروبرکت را به پایان می‌رسانند.

با پایان یافتن ماه معنوی و پر خیر و برکت رمضان و فرارسیدن عید سعید فطر، مؤمنان و روزه‌داران و شب‌زنده‌داران این ماه عظیم الهی، با شکرگزاری به درگاه خداوند پاداش معنوی خود را از درگاه پروردگار یگانه مسئلت می‌کنند.

ماه زیبای بندگی به پایان رسید/اقامه نماز عاشقی در گیلان

انسان در ماه رمضان با تمام وجود ضیافت الهی را درک می‌کند

«رضا علیزاده» یکی از نمازگزاران رشتی با خواندن این بیت شعر «صد شکر که این آمد و صد حیف که آن رفت» به خبرنگار مهر می‌گوید: عید فطر یکی از اعیاد مهم و بزرگ الهی است که انسان آن را در مقام شکرگزاری از یک ماه ضیافت الهی گرامی می‌دارد.

وی با اشاره به اینکه انسان در ماه رمضان با تمام وجود ضیافت الهی را درک می‌کند به‌گونه‌ای که حتی خواب وی نیز عبادت محسوب می‌شود، افزود: انسان ماهی را تجربه کرده است که مهمان الهی بوده و شبی را تجربه کرده که عبادت در آن از هزار ماه بیشتر بوده است.

علیزاده با اشاره به اینکه این ماه سبب نزدیکی همه به معبود یکتا شده بود، اضافه می‌کند: باید ارتباط خود با خداوند را حفظ کنیم زیرا تنها اوست که در همه حال به فکر ما بوده و در سختی‌ها و مشکلات کمک حال ما است.

نباید اجازه دهیم دوباره غبار و غفلت و گناه بر جانمان بنشیند

«تبسم فدایی» یکی از شرکت کنندگان در نماز عید فطر با خوشحالی به خبرنگار مهر می‌گوید: من امسال دومین سالی است که توانسته‌ام روزه‌های خود را کامل بگیریم.

وی با بیان اینکه امسال برای نخستین بار توانستم در محافل قرآنی شرکت کنم، افزود: ای کاش اینگونه محافل در طول سال نیز تکرار می‌شد.

فدایی با اشاره به اینکه نباید اجازه دهیم دوباره غبار غفلت و گناه بر جانمان بنشیند، اضافه کرد: خوش به سعادت آنهایی که از این فرصت یک‌ماهه برای تولدی دوباره استفاده کردند.

وی با بیان اینکه امروز بعد از یک‌ماه بندگی احساس می‌کنم که دوباره از مادر متولد شده‌ام، می‌افزاید: کاش روزمرگی‌های زندگی سبب نشود که این حس تغییر کند در طول سال تا ماه مبارک رمضان بعدی همین حس سبک‌بالی همراه همه ما باشد.

مردمان دیار آیت الله بهجت (ره) از عید بندگی می‌گویند

ماه زیبای بندگی به پایان رسید/اقامه نماز عاشقی در گیلان

مردمان دیار آیت الله بهجت (ره) نیز با برپایی نماز شکرانه، عید بندگی خود را در خیابان منتهی به مصلای نماز جمعه شهرستان فومن را بجا آوردند.

«مجید رسولی» یکی از شهروندان فومنی در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: بنده یک بار دیگر خداوند بزرگ را شاکرم که توانستم در این ماه پر سعادت نماز عیدانه را کنار مردان و زنان روزه دار بجا آورم.

رسولی با بیان اینکه ما مردمان این دیار حال خوبمان را در این روز فرخنده کنار یک دیگر با صفوف بهم پیوسته جشن می‌گیریم، ادامه داد: چرا که توانسته‌ایم یک بار دیگر تمرین صبر و بندگی در پیشگاه حضرت دوست را بیاموزیم و امید داشته باشیم خداوند درهای رحمت و گشایش خود را بر بندگان حقیر خود باز کند.

وی با تاکید بر اینکه نماز عید فطر امسال در شهرستان فومن متفاوت‌تر از سال‌های گذشته است، اضافه کرد: حضور جوانان به خصوص روزه دارانی که برای اولین سال در ماه مبارک رمضان بر سفره پر برکت خداوند شرکت کرده‌اند بسیار مایه خرسندی است.

حس خوش قبولی در امتحان پایانی

در صومعه سرا نیز همانند سال‌های گذشته خیابان امام خمینی (ره) شاهد حضور گسترده نمازگزاران بود.

«صدرا صالح» بانوی جوان صومعه سرایی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار می‌کند: بعد از یک ماه بندگی و عبادت حضور در نماز عید فطر به من حال خوشی داد حسی که قابل وصف نیست.

صالح با بیان اینکه از اینکه امسال موفق شدم برای چندمین سال متوالی به تکلیفم در ماه مبارک رمضان عمل کنم بسیار خوشحالم، می‌افزاید: احساسم شبیه حس خوش قبولی در امتحانات پایان سال است.

وی با اشاره به اینکه حضور در نماز عید سعید فطر مرحله پایانی یک ماه عبادت و بندگی است، می‌گوید: اینکه بعد از یک ماه تلاش و کوشش برای نزدیکی به خدا و طلب بخشش کردن توانسته‌ام به پایان عید بندگی برسم بسیار خوشحالیم.

برپایی نماز عید فطر سبب وحدت مسلمانان می‌شود

ماه زیبای بندگی به پایان رسید/اقامه نماز عاشقی در گیلان

شهرستان عالم پرور شفت نیز در برپایی جشن بزرگ عید فطر از دیگر شهرهای استان گیلان جا نمانده بود و با حضور گسترده مردم شاهد برگزاری نماز با شکوه عید سعید فطر بود.

«محدثه نیکویی» از نمازگزاران حاضر در شهرستان شفت در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: این روز و این ماه به همه مؤمنین و مؤمنان یادآور می‌شود خداوند همواره درهای رحمت و مغفرت خود را به سوی بندگان خود گشوده است.

این جوان شفتی ضمن تشکر از برپایی منظم و با شکوه نماز عید فطر در این شهرستان ادامه می‌دهد: معتقدم چنین مراسم معنوی علاوه بر نزدیکی مخلوق و خالق، نشانگر وحدت مسلمانان در سراسر جهان است و شیرینی این احساس قلبی تکرار شدنی نیست.

روز عید فطر در آستارا برای دختران نوعروس روز جشن است

ماه زیبای بندگی به پایان رسید/اقامه نماز عاشقی در گیلان

آئین نماز عید سعید فطر در شهرستان مرزی بندر آستارا به دلیل پیش بینی استقبال نمازگزاران، در روبروی مسجد آبروان و در اصلی ترین نقطه شهر و با حضور مردم مرزنشین آستارا و همچنین اتباع مسلمان جمهوری آذربایجان برگزار شد و مردم دیندار این شهرستان بلافاصله پس از برگزاری باشکوه نماز عید سعید فطر بر اساس یک رسم دیرین در مساجد محلات مختلف، به دیدار خانواده‌هایی که یکی از منسوبین خود را در فاصله عید نوروز تا عید فطر از دست داده‌اند، رفتند.

بر اساس رسم موجود در آستارا، پس از برگزاری این مراسم که به آن عید سیاه (قره بایرام) گفته می‌شود، امکان برگزاری رسومی مانند ازدواج و دیگر جشن‌های خانوادگی به وجود می‌آید.

اهالی آستارا همچنین در روز عید فطر با رفتن به مزار درگذشتگان خود و خواندن فاتحه و دعا به آنها نیز ادای احترام می‌کنند.

روز عید فطر در آستارا برای دخترانی که در آستانه رفتن به خانه بخت هستند، روز جشن محسوب می‌شود.

ارسال هدیه از سوی نامزدها به همسرانشان یکی دیگر از رسم‌هایی است که امروز در آستارا اجرا می‌شود.

معمولاً پای ثابت این هدایا تعدادی کلوچه سنتی است که تنها برای عید فطر پخته می‌شود.

زنان کدبانوی آستارایی این کلوچه‌ها را با سلیقه و روش‌های مختلف می پزند و با قرار دادن حلوا و دیگر شیرینی‌ها در میان آنها، بر حلاوتشان می‌افزایند.

عید فطر در آستارا همچنین فرصتی مناسب برای برگزاری مراسم‌هایی مانند خواستگاری است و برای اهالی بسیار خوش یمن محسوب می‌شود.

در سایر شهرهای استان گیلان نیز مساجد، خیابان‌ها، مصلاها و بقاع متبرکه صبح امروز شاهد حضور پرشور نمازگزاران برای برپایی نماز عاشقی و حضور گسترده روزه داران بعد از یک ماه بندگی بود.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1164088

مهمترین اخبار ایران و جهان: