نیوز سیتی!
15 دی 1401 - 21:54

مصرف سرانه عسل در ایران یک کیلوگرم است / تولید ۱۲۰ میلیون تن محصولات زراعی و باغی در کشور

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: مصرف سرانه ما در عسل از بالاترین مصارف سرانه دنیاست چرا که مصرف سرانه دنیا حدود ۵۰۰ گرم است، اما مصرف سرانه در کشور ما بیش از یک کیلوگرم می باشد که این مساله امیدوار کننده است علیرغم اینکه هزینه تولید عسل در کشور ما بالاست.

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، حسین دماوندی نژاد امشب در در دیدار با تشکلهای دام و طیور استان آذربایجان شرقی، قرار گرفتن زنبور عسل در معاونت امور تولیدات دامی را اشتباه خواند و اظهار کرد: قرآن کریم در سوره های نحل و بقره از زنبورعسل نام برده است و این خود نشانه ای بر اهمیت زنبورعسل است و نباید در کشور ما تا این حد به این موجود بی توجهی شود.

تولید ۱۲۰ میلیون تن محصولات زراعی و باغی در کشور

وی با اشاره به ضرورت انتقال زنبورعسل به حوزه باغبانی و زراعت گفت: تولید ۱۲۰ میلیون تن محصولات زراعی و باغی در کشور و کسب جایگاه هشتم در جهان، رد پای زنبور عسل را در خود دارد و برخی محصولات در باغات و مزارع تا صد درصد وابسته به زنبور عسل است و بدون حضور آن و به وسیله باد و حشرات دیگر امکان گرده افشانی را نخواهند داشت.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی ادامه داد: در برخی از کشورها باغدار باید تا ۱۰۰ دلار هزینه به زنبوردار بپردازد تا زنبوردار کلونی زنبور خود را برای مدتی در باغ مستقر نماید اما در کشور ما علاوه بر اینکه باغدار، هزینه ای از زنبوردار برای استقرار کلونی می گیرد، با برخی سمپاشی های بدون اطلاع، خسارتهای ناگواری به زنبوردارها وارد می کنند.

مصرف سرانه در  ایران بیش از یک کیلوگرم است

دماوندی نژاد مهمترین خدمت زنبورعسل را مربوط به حوزه باغبانی و زراعت دانست و ادامه داد: مصرف سرانه ما در عسل از بالاترین مصارف سرانه دنیاست چرا که مصرف سرانه دنیا حدود ۵۰۰ گرم است، اما مصرف سرانه در کشور ما بیش از یک کیلوگرم می باشد که این مساله امیدوار کننده است علیرغم اینکه هزینه تولید عسل در کشور ما بالاست.

وی استفاده از هوای ایجاد شده بالای کندوهای عسل برای بیماران تنفسی را از جدیدترین خدمات و فواید زنبور عسل دانست و افزود: براساس مطالعات علمی که در اروپا انجام شده است، هوایی که در بالای کندوهای زنبورعسل وجود دارد یک هوای بسیار ارزشمند است و در کشورهای اروپایی این هوا را در یک محفظه جمع آوری می کنند و افرادی که مشکلات تنفسی دارند با صرف هزینه قابل توجه از این هوا تنفس می کنند.

 استفاده از زهر زنبورعسل در درمان بیماری سرطان

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی استفاده از زهر زنبورعسل در درمان بیماری سرطان را از دیگر فواید آن دانست و با اشاره به وجود فناوری استفاده از این زهر در کشور گفت: ما جایگاه سوم زنبورداری در دنیا را داریم اما علیرغم این جایگاه، حمایت های لازم از زنبورداری صورت نمی گیرد اما در حال پیگیری مشکل بیمه زنبورداران از طریق مجلس شورای اسلامی هستیم.

دماوندی نژاد با قدردانی از تولیدکنندگان برای همراهی در اجرای طرح اصلاح ساختار اقتصادی، گفت: اجرای این طرح فشار سنگین اقتصادی را به بخش های مختلف از جمله دام و طیور وارد کرد که باید از همه تولیدکنندگان که شرافتمندانه به تولید در این عرصه ادامه دادند، تشکر و قدردانی کنم.

 اجرای اصلاحات ساختاری در حوزه دام و طیور را شیرخام

وی مهمترین نگرانی خود در اثر اجرای اصلاحات ساختاری در حوزه دام و طیور را شیرخام عنوان کرد و ادامه داد: جوجه یک روزه، تخم مرغ، گوشت مرغ و گوشت قرمز دیگر نگرانی های ما بود اما بعد از اجرای طرح، جوجه یک روزه، به مهمترین نگرانی تبدیل شد و در فضای سختی قرار گرفت.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تولید ۱۱ میلیون و ۶۵۰ هزار تن شیرخام در سال، گفت: اگر حتی یک درصد از این شیر خام تولیدی جذب نمی شد می توانست مشکلات زیادی را برای ما ایجاد کند اما خوشبختانه این حوزه به خوبی مدیریت شد و مشکلی در شیرخام نداشتیم.

نظام بانکی وزارت جهادکشاورزی را در زمینه اصلاح ساختار اقتصادی تنها گذاشت

وی گفت: نظام بانکی وزارت جهادکشاورزی را در زمینه اصلاح ساختار اقتصادی تنها گذاشت اما قرار بود هر بخش، وظیفه ای را در اصلاح ساختار اقتصادی ایفا کند، اما پس از اجرای طرح بخش های دیگر ما را تنها گذاشتند آن هم در طرحی که در مقایسه با اصلاح ساختاری دولت قبل یک اصلاح عمیق و وسیع بود.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به نقش سازنده نظام تعرفه در صنعت دام و طیور آفریقای جنوبی گفت: ما مجوزهای مربوط به استفاده از نظام تعرفه را اخذ کردیم و برای صادرات مرغ، تخم مرغ و گوشت این مجوز را کسب کردیم که ارز حاصل از صادرات این اقلام را تا 90 درصد مشمول بخشودگی کردیم.

دماوندی نژاد با اشاره به عزم راسخ وزارت جهادکشاورزی در افزایش قدرت و توسعه اتحادیه ها و تشکل ها در حوزه دام و طیور، گفت: تشکل ها اگر می خواهند توسعه پیدا کرده و تصدی امور را رأسا در دست بگیرند باید به نقش آفرینی پر رنگ تر در این عرصه بپردازند.

وی ادامه داد: هوشمندسازی را به اتحادیه ها سپرده ایم و اتحادیه ها باید این مساله را پیگیری کنند و دریافت نهاده به نرخ ارز ترجیحی را نیز به شدت پیگیری می کنیم.

به دنبال استمهال وام مرغداران و دامداران هستیم

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: به دنبال استمهال وام مرغداران و دامداران هستیم.

دماوندی نژاد بیشترین آسیب از اصلاح ساختار اقتصادی را متوجه دامداران روستایی و عشایری دانست و اضافه کرد: به همین دلیل برای بخش دام روستایی و عشایری ۱۰ همت طبق مصوبه دولت به صندوق عشایر و صندوق دام تزریق خواهیم کرد و ۵ همت نیز آورده خود صندوق خواهد بود که به این وسیله بتوانیم نهاده های ارزان قیمت در اختیار دامدار روستایی و عشایری قرار دهیم.

وی یکی از برنامه های این معاونت را توسعه مکانیزاسیون در زیر بخش تولید دام دانست و افزود: این یکی از نقاظ ضعف معاونت امور تولیدات دامی است که به طور جدی برای رفع آن اقدام خواهیم کرد.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی توزیع کالابرگ برای کالاهای اساسی را یکی از اقدامات موثر در افزایش تقاضا در این کالاها دانست و اضافه کرد: دولت موظف است در راستای اجرای طرح اصلاح ساختار اقتصادی، درآمد مردم را متوازن کند و اگر کالابرگ توزیع شود این اتفاق به سرعت رخ خواهد داد.

دماوندی نژاد از انعقاد تفاهم نامه با شهرداری تهران برای استفاده از پسماندهای میوه جات، سبزی جات و ... خبر داد و افزود: سازمان میادین تهران  آنها را روزانه جمع آوری کرده و در مدل های صنعتی تبدیل به خوراک خواهد شد  و تحقیقات نیز نشان داده است که ارزش این خوراک بعد از فرآوری بیشتر از ارزش علوفه یونجه است.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 957544

مهمترین اخبار ایران و جهان: