معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: طی چند روز گذشته یک بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو در استان شناسایی شده است که این فرد در حال حاضر در مراکز درمانی بستری شده و تحت مراقبت و درمان است.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، به نقل از روابطعمومی ادارهکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری، حسین صالحی گفت: طی چند روز گذشته یک بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو در استان شناسایی شده است که این فرد در حال حاضر در مراکز درمانی بستری شده و تحت مراقبت و درمان است.
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه این فرد از خوزستان به استان ما کوچ کرده است، ادامه داد: پس از دریافت گزارش تلفنی در این خصوص با حضور اکیپهای این ادارهکل تزریق داروی ضدانگل به دامها و شستوشو با سموم برای دامهای این فرد و تمامی دامهای منطقه انجام شده است و همچنین توصیههای بهداشتی جهت جلوگیری از موارد جدید بیماری در اختیار سایر دامداران منطقه قرار گرفت.
وی افزود: بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی کشور ۱۰ مورد مبتلا به بیماری تب کنگو از ابتدای سال تا کنون در کشور شناسایی شده است که چهار مورد در استان یزد، ۲ مورد استان خوزستان، یک مورد اردبیل، یک مورد فارس، یک مورد گیلان و یک مورد هم در استان سیستان و بلوچستان بوده است.
صالحی در خصوص بیماری تب کریمه کنگو و راههای انتقال آن به انسان، اضافه کرد: تب کریمه کنگو در گروه بیماری تبهای خونریزیدهنده قرار میگیرد و دارای عامل ویروسی است که در دامها هیچگونه علائم بالینی ندارد و تنها علامت بیماری در دامها یک تب گذرای چندروزه است در حالی که ویروس درون خون دام وجود دارد.
دامها در اثر گزش توسط کنهها به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا میشوند
وی عنوان کرد: دامها در اثر گزش توسط کنهها به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا میشوند همچنین کنههای سالم با گزش دامهای مبتلا به تب کریمه کنگو ناقل بیماری میشوند و انسان در اثر مواجهه با هر ۲ مورد یعنی گزش کنههای ناقل و مواجهه مستقیم با خون و احشام دامهای مبتلا به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا میشود.
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: بیماری تب کریمه کنگو در دامها علائم خاصی ندارد اما در انسان با علائم مشابه با آنفلوآنزا آغاز میشود اما با پیشرفت بیماری خونریزیهایی به صورت منتشر شده در سطح بدن رخ میدهد و در صورتی که بیماری به موقع درمان نشود مرگ فرد را به همراه خواهد داشت.
وی توضیح داد: بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو در دامها قابل درمان نیست چراکه این بیماری در دام علائمی نداشته و در نتیجه ممکن است دامداران نیز متوجه ابتلای دامهای خود به آن نشوند حتی در صورتی که مرحله تب بیماری گذشته باشد با معاینه دامها توسط دامپزشکان نیز امکان شناسایی بیماری وجود ندارد و تنها راهی که برای جلوگیری از انتقال ویروس از لاشه دام و آلایش خوراکی به انسان وجود دارد این است که باید لاشه دام ۲۴ ساعت در محیطی به نام پیشسرد در کشتارگاه نگهداری شود.
صالحی با بیان اینکه تمامی کشتارگاههای موجود در سطح چهارمحال و بختیاری مجهز به فضای پیشسرد است، گفت: لاشه دامها پس از کشتار ۲۴ ساعت در این محیط در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری میشود در نتیجه تغییراتی در لاشه ایجاد میشود که لاشه به سمت محیط اسیدی پیش میرود که خوشبختانه عامل و ویروس بیماری تب کریمه کنگو به شرایط اسیدی حساس است و غیرفعال میشود.
وی ادامه داد: با شروع فصل گرما فعالیت کنهها افزایش پیدا میکند یعنی تعداد آنها با افزایش تخمریزی زیاد میشود بنابراین در چنین شرایطی لازم است افراد گوشت را از مراکز عرضه تحت نظارت سازمان دامپزشکی تهیه کرده و در زمان خرد کردن گوشت تازه نیز از دستکش استفاده کنند.
مردم گوشت لاشه گوسفند را ۲۴ تا ۴۸ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری کنند
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: در برخی مواقع مشاهده میشود که افراد در اعیاد مذهبی و ... بلافاصله پس از کشتار دام گوشت و آلایش خوراکی را به صورت نیمهپز مصرف میکنند که توصیه میشود از این کار نیز جدا خودداری شود چراکه قبل از مصرف باید حداقل ۲۴ تا ۴۸ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری شود.
وی افزود: تب کریمه کنگو یک بیماری شغلی است یعنی دامداران و قصابان و دامپزشکان و تکنسینهای دامپزشکی و... به علت مواجهه با دام زنده، بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به بیماری قرار دارند؛ قصابان با انجام عمل ذبح و ... با دام و خون دامها درگیر هستند و دامداران و دامپزشکان نیز در اثر تماس با دام زنده در معرض نیش کنههای ناقل عامل بیماری هستند بنابراین توصیه میشود این افراد در زمان کار نکات ایمنی شامل استفاده از دستکش، عینک و... را رعایت کنند.
پایان پیام/۶۸۰۲۴