نیوز سیتی!
28 تیر 1402 - 12:35

کلان سرمایه گذاران معدنی در خراسان جنوبی

غنای معدنی خراسان جنوبی سبب شد تا معدن، توسعه معدنی و صنایع مربوط به آن به عنوان یکی از پیشران های توسعه استان در نظر گرفته شود و به همین سبب جلب نظر کلان سرمایه گذاران در دستور کار است.

خبرگزاری فارس- خراسان جنوبی؛  کان معدنی خراسان جنوبی به قدری غنی است که ۷۴۱ معدن با ۵۷ نوع ماده معدنی و ذخیره قطعی ۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تن را در خود جای داده است و این استان رتبه اول کشور را در ذخایر زغال‌سنگ، منیزیت و خاک‌های نسوز دارد.

همچنین رتبه ششم کشور در تعداد معادن و رتبه دوازدهم در ذخایر قطعی مواد معدنی از آن خراسان جنوبی است.

همین غنای معدنی اگر زمینه فراوری آن در خراسان جنوبی فراهم شود به طور حتم یکی از شاهراه‌های توسعه و آبادانی این استان کم برخوردار در کنار قابلیت‌های ویژه مرز و محصولات خاص و مزیت‌دار و... خواهد بود.

همین غنای معدنی سبب شد تا معدن، توسعه معدنی و صنایع مربوط به آن به عنوان یکی از پیشران های توسعه خراسان جنوبی در نظر گرفته شود و برای تحقق این مهم نشست ها، رایزنی ها، گفت وگو، با شرکت های کلان سرمایه سرمایه گذاری به عنوان حامیان و راهبران اقتصادی از سوی مقام عالی دولت در خراسان جنوبی در دستور کار قرار دارد که تاکنون رهاوردهای بسیار خوبی هم در این زمینه نصیب استان شده است.

بزرگترین واحد فرآوری مس و طلای شرق کشور

اما به تازگی استاندار خراسان جنوبی در این زمینه دیدارهایی با مقامات و کلان شرکت های سرمایه گذاری داشت که روزنه های امید را برای درخشش خراسان جنوبی غنی اما کم برخودار را در این حوزه یا راهبرد دو چندان کرد.

یکی از این دیدارها هم با مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری خوارزمی بود که بنا به گفته جواد قناعت، استاندار خراسان جنوبی  عملیات اجرایی بزرگترین واحد فرآوری مس و طلای شرق کشور به زودی آغاز در این استان می شود.

وی با بیان اینکه واحد فرآوری کنستانتره مس و طلا از پروژه های زیرساختی استان است افزود: این پروژه مهم و اساسی در تولید، اشتغال، ایجاد ارزش افزوده و فرآوری مواد معدنی استان نقش بسزایی خواهد داشت.

وی با اشاره به این که در حال حاضر واحد فرآوری و کنستانتره مس و طلا نداریم، اظهار داشت: این پروژه از مهمترین و بزرگترین کارهایی است که در حوزه فرآوری در استان انجام خواهد شد.

قناعت با ذکر این نکته که تفاهم نامه و قرارداد مربوط به اجرای این پروژه ظرف یکی دو هفته آینده منعقد می شود، اظهار امیدواری کرد: عملیات اجرایی واحد فرآوری کنستانتره مس و طلای شرق کشور در هفته دولت آغاز شود.

به گفته وی این پروژه توسط شرکت سرمایه گذاری خوارزمی با افق ۲۵ ساله در بهره برداری از واحد طلا و مس  اجرا می شود.

وی با اشاره به اینکه اجرای این پروژه برای بیش از هزار نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی به همراه دارد، گفت: شرکت سرمایه گذاری خوارزمی برای اجرای این پروژه بیش از 2 هزار میلیارد تومان اعتبار هزینه می کند.  

استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه در این جلسه درخصوص توسعه مجتمع طلای شادان نیز تصمیمات خوبی اتخاذ شد، گفت: به زودی شاهد افتتاح دو خط تولیدی جدید در واحد طلای شادان خواهیم بود.

قناعت با ذکر این نکته که معدن از پیشران های اقتصادی استان است،  توجه به توسعه زیرساخت های معدنی و ایجاد واحدهای فرآوری کانی های معدنی را از برنامه های اولویت دار استان برشمرد.

تکمیل زنجیره فولاد قاینات در قالب ۳ پروژه مهم 

‏‏دیگر دیدار کاری مهم استاندار با مدیرعامل شرکت فولاد ایران بود نتیجه این دیدار نیز تکمیل زنجیره فولاد قاینات در قالب سه پروژه مهم است.

آن طور که قناعت گفت: فاز اول مجتمع فولاد قاینات (تولید آهن اسفنجی) در جریان سفر دوم رئیس جمهور به استان، وارد فاز بهره‌ برداری شد و هم اکنون در حال فعالیت است.

وی با بیان اینکه در مراسم افتتاح فاز اول مقرر شد فاز دوم ( واحد تولید شمش و فولادسازی) هفته دولت امسال به بهره برداری برسد، اظهار داشت: گزارش های دریافتی نشان می دهد بنا به دلایلی، روند اجرای فاز دوم با کندی همراه است.

به گفته وی دیدار ما با دکتر آقاجانلو به جهت بررسی آخرین وضعیت فولاد قاینات و راهکارهای رفع موانع از مسیر اجرای فاز دوم و شتاب پروژه انجام شد. 

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به سفر قریب الوقوع مدیرعامل شرکت فولاد ایران به استان خراسان جنوبی، گفت: تمام تلاش بر این است که فاز دوم( واحد تولید شمش و فولادسازی یا واحد ذوب و ریخته گری) هفته دولت یا حداکثر دهه فجر ۱۴۰۲ به بهره برداری برسد. 

قناعت از برنامه‌های استان برای توسعه مجتمع فولاد خبر داد و گفت:  عملیات اجرایی واحد فرآوری آهک هیدراته با بیش از ۴۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در جوار مجتمع فولاد قاینات تا چند ماه آینده آغاز می شود. 

وی ادامه داد: تا چند ماه آینده هم شاهد آغاز عملیات اجرایی فاز سوم(خط نورد فولاد) و به عبارتی تکمیل زنجیره تولید فولاد در استان خواهیم بود. 

به گفته وی اعتبار پیش بینی شده برای اجرای این فاز، بیش از ۲ هزار میلیارد تومان برآورد شده است. 

استاندار خراسان جنوبی فولاد را از صنایع آب بر عنوان کرد و گفت: برای تأمین آب مورد نیاز مجتمع و رفع دغدغه مردم نیز برنامه ریزی شده است. 

قناعت تصریح کرد: با انعقاد قرارداد بین شرکت های فولاد و آب و فاضلاب و با هزینه کرد بیش از هزار میلیارد تومان، تصفیه خانه فاضلاب قاین اجرا می شود. 

وی ادامه داد: پساب فاضلاب قاین، تأمین کننده نیاز آبی مجتمع فولاد است.

بسته سرمایه گذاری جدید معدنی خراسان جنوبی

اما آخرین دیدار مقام عالی دولت در خراسان جنوبی نیز با مدیر عامل هلدینگ سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات ایران بود که در این دیدار مقرر شد: دامنه فعالیت های شرکت توسعه معادن و فلزات ایران، در استان افزایش می یابد. 

استاندار خراسان جنوبی درمورد نتایج این دیدار گفت: در این دیدار، ضمن تشکر از فعالیت های مؤثر شرکت توسعه معادن و فلزات ایران در استان ، سرمایه گذاری های بیشتر این مجموعه در حوزه ایجاد واحدهای صنعتی و معدنی جدید در خراسان جنوبی مطالبه شد. 

استاندار خراسان جنوبی با بیان این که ما در  خراسان جنوبی، ظرفیت های ارزشمندی از معادن کک و زغال سنگ داریم که در خلوص مواد معدنی بی نظیر می باشند، گفت: کک، ماده اولیه صنایع زیادی است و در نیروگاه ها نیز کاربرد دارد، لذا فرآوری آن می تواند ارزش افزوده بالایی به همراه داشته باشد. 

قناعت ادامه داد: در همین راستا با پیگیری هایی که صورت گرفت و به همت مدیران استان، چرخ کک در طبس به حرکت درآمد و شتاب گرفت که این اقدام می تواند نویدبخش توسعه در بخش معادن طبس باشد. 

وی با اشاره به فعال بودن باطری های یک و دو در زغال سنگ طبس، متذکر شد: باطری های ۳ و ۴ ظرف چند روز گذشته وارد فاز فعالیت شد. 

به گفته وی بنا به قول مساعد مدیر عامل شرکت توسعه معادن و فلزات ایران، باطری های ۵ و ۶ نیز به زودی به مجموعه اضافه خواهند شد. 

استاندار خراسان جنوبی از قول مساعد مدیرعامل شرکت توسعه معادن و فلزات ایران برای تولید ۴۵ مگاوات برق در طبس نیز خبر داد و گفت: بنا به مذاکرات صورت گرفته در این جلسه، بسته سرمایه گذاری شرکت توسعه معادن و فلزات ایران در حوزه فرآوری معدنی به ویژه در سیلیس، فیبر نوری، مس، روی و زغال را در استان فراهم می کنیم. 

قناعت ادامه داد: این بسته ظرف چند روز آینده آماده شده و برای بررسی های اولیه و آماده شدن تفاهم نامه های مرتبط به شرکت توسعه معادن و فلزات ایران ارائه خواهد شد. 

وی اظهار امیدواری کرد: در آینده نزدیک شاهد انعقاد این تفاهم نامه و توسعه سرمایه گذاری های شرکت توسعه معادن و فلزات ایران در خراسان جنوبی باشیم. 

به گفته وی مدیران شرکت های وابسته به این هلدینگ که در جلسه حضور داشتند، در زمینه تحقق این تفاهم نامه و کمک به توسعه واحدهای صنعتی و معدنی در استان قول مساعد دادند. 

پایان پیام/۶۹۰۷۵

منبع: فارس
شناسه خبر: 1372300

مهمترین اخبار ایران و جهان: