نیوز سیتی!
27 آذر 1401 - 19:15

26 تفاهم نامه علمی دانشگاه تبریز با دانشگاه های جهان/ تحصیل 800 دانشجوی خارجی در دانشگاه

مدیر همکاری‌های علمی و بین المللی دانشگاه تبریز گفت: تاکنون 26 تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های کشورهای مختلف از جمله کانادا، چین، ژاپن، استرالیا، کره جنوبی، سنگاپور، ترکیه و... امضا شده و تأکید مجموعه‌ مدیریتی دانشگاه تمرکز بر روی عملیاتی کردن این تفاهم‌نامه‌ها است.

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، سعید شجاعی بعد از ظهر امروز در گفت و گو با خبرنگاران به‌مناسبت هفته‌ پژوهش یکی از اهداف اصلی ما در این مدیریت توسعه‌ی همکاری‌های بین المللی می‌باشد و از سال ۱۳۹۶ دانشگاه تبریز از سوی وزارت علوم ‌به‌عنوان مسئول کارگروه ملی توسعه‌ی همکاری‌های علمی با ترکیه انتخاب شده است.

وی با بیان اینکه دانشگاه تبریز یک وظیفه‌ی ملی برعهده دارد، خاطرنشان کرد: ما در حال فراهم کردن بستر‌های لازم برای اجرای فراخوان‌های طرح‌های پژوهشی با ترکیه هستیم و تاکنون دو فراخوان با سازمان پژوهش‌های علم و فناوری ترکیه موسوم به تو بی تاک اجرا شده و فراخوان سوم نیز با نام شمس تبریزی در حال ثبت در تقویم علمی دو کشور است و در آینده‌ای نزدیک نتایج این فراخوان اعلام خواهد شد.

وی ادامه داد: فراخوان چهارم نیز با همکاری مرکز مطالعات همکاری‌های بین المللی وزارت علوم و موسسه تحقیقاتی علوم پزشکی و توبیتاک در حال تدوین و اجرایی شدن است که این فراخوان برروی مطالعات دانش بنیانی و فناورانه متمرکز خواهد بود.

 شجاعی افزود: ۴۵ طرح منتخب در فراخوان اول و دوم و ۲۵ طرح منتخب در فراخوان سوم اجرا خواهد شد و تاکنون بیش از ۳۵۰ طرح پژوهشی مشترک بین محققان ایرانی و ترکیه‌ای به دبیرخانه ارسال شده است که در حال بررسی هستیم.

مدیر همکاری‌های علمی و بین المللی دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تاکنون ۲۶ تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های کشورهای مختلف از جمله کانادا، چین، ژاپن، استرالیا، کره جنوبی، سنگاپور، ترکیه و... امضا شده است و تأکید مجموعه‌ مدیریتی دانشگاه تمرکز بر روی عملیاتی کردن این تفاهم‌نامه‌ها است.

وی در خصوص دانشجویان خارجی دانشگاه تبریز نیز بیان کرد: اکثر دانشجویان خارجی ما از کشورهای عراق، یمن، سوریه، افغانستان، ترکیه و آذربایجان هستند و ما برای آن دسته از دانشجویان خارجی که حائز پارامترهای در نظر گرفته شده هستند، بورسیه‌ی شهریار را در نظر گرفته‌ایم.

شجاعی با بیان اینکه دانشگاه تبریز نقشی محوری در بحث دانشجویان خارجی در کل استان دارد، افزود: بحث آموزش زبان فارسی برای دانشجویان خارجی برعهده دانشگاه تبریز قرار دارد و ما دغدغه‌ی ویژه‌ای برای کیفی‌سازی این دانشجویان داریم.

وی در ارتباط با جذب دانشجویان خارجی نیز گفت: ما در راستای بین المللی کردن دانشگاه تبریز تفاهم‌نامه‌های متعددی را با کشورهای همسایه امضا کرده‌ایم و جذب دانشجویان خارجی با کیفیت آموزشی و پژوهشی مناسب را در دستور کار خود قرار داده‌ایم و این کار با سازوکار منسجم در حال انجام است. در حال حاضر از بین ۲ هزار و ۳۰۰ دانشجوی خارجی متقاضی ثبت نام در دانشگاه تبریز، حدود ۸۰۰ دانشجو پذیرش شده است که این موضوع نشان می‌دهد هدف ما از جذب دانشجویان خارجی صرفا جذب منابع مالی نیست و شاید تنها مشکلی که این دانشجویان دارند و به دلیل داشتن این مشکل، تصور پایین بودن سطح علمی آن‌ها القاء می‌شود، بحث زبان فارسی این دانشجویان است و ما از طریق آموزش زبان فارسی در مرکز آموزش زبان دانشگاه در حال رفع این مشکل  هستیم.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 918682

مهمترین اخبار ایران و جهان: