نیوز سیتی!
22 مهر 1402 - 20:05

کمبود فضای فیزیکی عمده چالش نظام آموزشی است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از توسعه کمی و کیفی رشته‌های تخصصی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان اشاره کرد و درعین‌حال کمبود فضای فیزیکی متناسب با نیاز آموزش را یکی از عمده چالش‌های نظام سلامت استان برشمرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، محمدتقی آشوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان عصر امروز در نشست مدیران گروه‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سالن اجلاس حوزه ریاست با ارائه گزارشی از وضعیت کلی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهار کرد: در این دانشگاه ۵۱۲ عضو هیئت‌علمی در هشت دانشکده فعال هستند و امور آموزش را با پنج هزار و ۷۶۸ دانشجو پیش می‌برند. 

وی با اشاره به حضور پنج دانشجوی فوق تخصصی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود: ۳۷۶ انترن و ۳۶۹ رزیدنت در دانشگاه علوم پزشکی گیلان مشغول به فعالیت هستند. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به بخشی از چالش‌های نظام سلامت گیلان اشاره کرد و گفت: گیلان سالمندترین استان کشور است و رشد جمعیت در آن منفی است. 

آشوبی با اشاره به بخشی از کمبودهای نظام آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان بیان کرد: کمبود فضای فیزیکی متناسب با نیاز آموزش، درمان و بهداشت علیرغم وجود اساتید مبرز و فرهیخته یکی از عمده چالش‌های دانشگاه علوم پزشکی گیلان است. 

وی با اشاره به فرسودگی مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: مراکز آموزشی درمانی رشت از قدمت بالایی برخوردار بوده و لازم است احداث بیمارستان‌های جایگزین موردتوجه قرار بگیرد. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به پیگیری‌های صورت گرفته در جهت احداث یک بیمارستان جنرال در رشت خبر داد و افزود: احداث بیمارستان ۸۰۰ تختخوابی رشت از مقام عالی وزارت پیگیری و مورد موافقت قرار گرفت و در لایحه بودجه امسال نیز ذکرشده است. 

آشوبی با اشاره به برخی از اقدامات شاخص دانشگاه علوم پزشکی گیلان در راستای توسعه و اعتلای نظام آموزشی دانشگاه تصریح کرد: برگزاری موفق سمپوزیوم کشوری و تخصصی ارتقا آموزش علوم پزشکی و کاربرد فناوری مصورسازی، برگزاری همایش سه‌روزه اورژانس‌های جراحی، تروما و نقش پاراکلینیک با همکاری سازمان نظام پزشکی کشور و همچنین برگزاری کنگره میان‌دوره‌ای انجمن جراحان عروق ایران در رشت ازجمله این برنامه‌ها در راستای فعالیت منطقه‌ای و ملی دانشگاه علوم پزشکی گیلان بوده است. 

وی با اشاره به ظرفیت بی‌نظیر دانشگاه علوم پزشکی گیلان به‌ویژه در منابع انسانی هیئت‌علمی بیان کرد: یکی از برنامه‌های استراتژیک دانشگاه علوم پزشکی گیلان بین‌المللی‌سازی است و بسیاری از اهداف راهبردی دانشگاه که در دبیرخانه ایرانی اتحادیه دانشگاه‌های دولتی حاشیه کاسپین برنامه‌ریزی‌شده، در حال پیشروی است که جذب دانشجو برای آموزش و همچنین توریسم درمانی در این حوزه را می‌توان برشمرد. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به بخشی از اقدامات پیرامون آموزش و تحصیلات تکمیلی اشاره کرد و گفت: اخذ مجوز راه‌اندازی فلوشیپ جراحی سوختگی از وزارت متبوع، بهبود وضعیت آموزشی رشته تخصصی طب اورژانس، بهبود وضعیت آموزشی رشته تخصصی ارتوپدی، ابقاء وضعیت آموزشی رشته تخصصی زنان و زایمان بر اساس نظریه بورد تخصصی، ارسال مستندات راه‌اندازی فوق تخصصی نفرولوژی، کارشناسی ارشد مشاوره مامایی و رشته پاتولوژی به وزارت متبوع، بهبود وضعیت آموزشی رشته تخصصی جراحی داخلی و اقدامات و فراهم‌سازی لازم جهت راه‌اندازی رشته تخصصی بیماری‌های عفونی و گرمسیری در دانشگاه علوم پزشکی گیلان تنها تعدادی از این دستاوردها بوده است. 

آشوبی همچنین توسعه مشارکت را یکی از برنامه‌های راهبردی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در راستای ارتقای نظام آموزشی دانست و افزود: به جهت بهبود اعتماد و امید در دانشگاه علوم پزشکی گیلان مفتخر به هبه یک ملک به ارزش اولیه ۴۰۰ میلیارد تومانی توسط استاد پیروز به‌عنوان خیر سلامت بوده‌ایم که می‌تواند در بهبود و ارتقای فضای آموزشی بیمارستان پیروز لاهیجان در شرق استان مؤثر و مثمر ثمر باشد. 

گفتنی است در این نشست تعدادی از مدیران گروه‌های آموزشی دانشگاه نیز به بیان دیدگاه‌ها، نظرات، چالش‌ها و راهکارها جهت توسعه و ارتقای نظام آموزش پزشکی در گیلان پرداختند. 

پایان پیام/۸۴۰۰۸

منبع: فارس
شناسه خبر: 1538038

مهمترین اخبار ایران و جهان: