نیوز سیتی!
15 آبان 1402 - 17:22

داستان 3000 هکتار زمین بلااستفاده و راکد در کهگیلویه

ایجاد جاده‌های بین مزارع مهم‌ترین موضوع مطرح شده از سوی متولیان در جلسه شورای کشاورزی در کهگیلویه بود.

به گزارش خبرگزاری فارس از کهگیلویه، کیومرث روزیان در جلسه شورای کشاورزی با محوریت کاشت، با توجه به رکورد و خرید گندم در این شهرستان اظهار کرد: ۳۳ هزار تن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان خریداری شد.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان کهگیلویه افزود: جامعه هدف ما جامعه بزرگی است و بالغ بر ۹۰ درصد مردم منطقه با بخش کشاورزی در ارتباط هستند.

وی بیان کرد: جامعه شهری هم به این اداره محول شده و در بخش بازار بدون هیچ امکاناتی بازار را کنترل و رصد می‌کنیم.

روزیان گفت: تقسیم نهاده‌های کشاورزی، پول، ادوات کشاورزی و کارنده‌ها را باید ساماندهی کنیم که فصل کاشت موفقی را پشت سر بگذرانیم.

وی کل اراضی شهرستان کهگیلویه را ۵۰ هزار هکتار عنوان و تصریح کرد: از این مجموع سه هزار هکتار آبی و مابقی دیم هستند.

روزیان گفت: در سال گذشته قریب به ۳۲ هزار هکتار گندم، ۳۲ هزار هکتار جو و ۶۰۰ هکتار کشت کلزار صورت گرفت.

وی از اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خبر داد و اظهار کرد: تعهد ما در این طرح ۲۶ هزار هکتار است و  این کار را باید به صورت مکانیزه انجام دهیم.

روزیان تعهد کلزا را ۱۷۰۰ هکتار عنوان و با بیان این‌که سطح زیادی است گفت: اما تلاش می‌کنیم این را انجام بدهیم.

وی موضوع مهم فعلی را توزیع کود شیمیایی بین کشاورزان عنوان و با بیان این‌که تاکنون ۴۵۰۰ تن کود بین کشاورزان تقسیم شده است گفت: نسبت به سال گذشته عقب هستیم.

روزیان افزود: در خصوص توزیع بذر مشکلی نداشتیم و ۱۷۰۰ تن بذر اصلاح‌شده بین کشاورزان توزیع شد و حتی می‌توانیم به جاهای دیگه کمک کنیم.

وی هم‌چنین خواستار رفع مشکل سوخت خصوصا در ایام تعطیل از شرکت فراورده‌های نفتی شد.

روزیان مهم‌‌ترین شاخصه این شهرستان را در توسعه کشاورزی عنوان و خواستار تامین آب کشاورزی، رفع مشکلات زیرساختی و در دستور کار قرار دادن جاده‌های بین مزارع از فرماندار کهگیلویه شد.

سید خدایار زینی‌پور نیز در این جلسه، دیمی‌بودن زمین‌های کشاورزی را یادآور ‌شد و اظهار کرد: در حاشیه رودخانه مارون از تونل کوه پاد تا بلوط‌بنگان زمین‌های بکر وجود دارد اما به علت نداشتن جاده دسترسی قریب به سه هزار هکتار زمین بلا استفاده مانده است.

بخشدار سوق خواستار تدبیری از فرماندار کهگیلویه برای ایجاد جاده مناسب در این راستا شد.

ایزدخواه بخشدار چاروسا نیز در این جلسه هم‌چنین خواستار در دستور کار قرار دادن جاده‌های بین مزارع در این بخش شد و اظهار کرد: نبود ادوات کشاورزی جهت کشت مکانیزه از مشکلات دیگر این بخش است.

وی از خرابی کانال‌ها و سراب‌ها و کمبود نیرو انسانی به عنوان دیگر مشکلات بخش کشاورزی در چاروسا نام برد گفت: در بحث بازار، قیمت گوشت لحاظ شده حق مردم این بخش نیست و خواستار پلمب قصابی‌ها هستیم.

سید حمزه محقق‌زاده در این نشست با بیان این‌که شروع کشت را در پیش داریم اظهار کرد: مردم در این شرایط نیاز به کود، بذر و ادوات کشاورزی دارند و این‌ها باید به عدالت در نقاط مختلف توزیع شوند.

فرماندار شهرستان کهگیلویه در خصوص جاده‌های بین مزارع گفت: می‌شود از ظرفیت بسیج سازندگی کمک گرفت.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1563482

مهمترین اخبار ایران و جهان: