نیوز سیتی!
09 اردیبهشت 1402 - 18:59

کتابخانه شهر نرجه به بهره برداری می‌رسد

قزوین- مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین گفت: پس از ۱۸ سال از کلنگ زنی پروژه کتابخانه نرجه فردا این کتابخانه با استفاده از اعتبارات سفر ریاست جمهوری به بهره برداری می‌رسد.

به گزارش خبرنگار مهر فاطمه محمدبیگی در نشست خبری که ظهر شنبه در سالن جلسات کتابخانه علامه رفیعی قزوین برگزار شد اظهار کرد: در راستای توسعه فضای مطالعاتی استان قزوین فردا دهم اردیبهشت ماه کتابخانه ثامن الحجج نرجه از توابع شهرستان تاکستان پس از ۱۸ سال از زمان کلنگ زنی به بهره برداری خواهد رسید.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین ادامه داد: زمین این کتابخانه از جمله زمین‌های وقفی بوده است و زیربنای این مجموعه ۲۲۰ متر در یک زمین ۶۰۰ متری است که برای تکمیل آن موفق شدیم از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری به استان بودجه خوبی اخذ نمائید این مجموعه در فروردین ماه سال جاری تکمیل و از فردا افتتاح خواهد شد.

این مسئول بیان کرد: کتابخانه دیگری که تا ماه آینده در استان قزوین به بهره برداری می‌رسد کتابخانه مرکزی بویین‌زهرا ست که دارای طراحی و بخش‌های مدرن از جمله تالار ویژه محققان، اتاق مطالعه گروهی، اتاق مادر و کودک، اتاق علم کودکان و… است.

وی افزود: زیربنای کتابخانه مرکزی بویین زهرا ۱۲۰۰ متر است و این پروژه توسط شهرداری بویین زهرا اجرا شده که از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور به قزوین ۱۹ میلیارد ریال برای تکمیل آن هزینه صرف شده است.

محمد بیگی با بیان این موضوع که تکمیل و ساخت کتابخانه بیدستان نیز بودجه‌های خوبی را از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری کسب کرده گفت: از همین مجرا ۲۹ میلیارد ریال برای کتابخانه بیدستان کسب شده، کتابخانه در دو طبقه و در مساحت ۱۲۵۰ متر مربع با رعایت تمامی استانداردهای کتابخانه مدرن اجرا خواهد شد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین گفت: ۱۵ هزار جلد کتاب در اختیار کتابخانه بیدستان قرار خواهد گرفت البته گنجایش مخزن این کتابخانه تا ۴۰ هزار جلد است که به مرور تکمیل خواهد شد.

وی اضافه کرد: کتابخانه سگزآباد در مساحت ۵۶۰ متر مربع ساخته می‌شود که از محل سفر ریاست جمهور ۲۵ میلیارد ریال به آن اختصاص داده شده است و انتظار داریم تا ۳ ماه آینده تکمیل شود.

این مسئول با اشاره به این موضوع که به طورکلی ۱۵ میلیارد تومان در سفر ریاست جمهوری به نهاد کتابخانه‌ها اختصاص داده شده است بیان کرد تاکنون بیش از ۶۰ درصد اعتبارات محقق شده و انتظار داریم تا پایان سال جاری تمامی اعتبارات را جذب کنیم.

محمد بیگی ابراز کرد: سرانه فضای کتابخانه استان با اضافه شدن کتابخانه های یاد شده از ۲.۲۷ به ۲.۶۴ می‌رسد.

وی با بیان این نکته که برخی از روستاها با جمعیت بیش از ۲۵۰۰ نفر فضای کتابخانه ای ندارند گفت: یک پیوسته فرهنگی در استان تعریف شود تا بتوانیم این مشکل فرهنگی را در روستاها حل نمائید یکی از راهکارهای پیش روی ما استفاده از محیط مدارس و تجهیز کتابخانه آنها برای استفاده عموم است.

این مسئول مطرح کرد: در برخی از روستاها نیز دهیاری‌ها توجه ویژه ای به مقوله فرهنگ دارد و با اختصاص دادن فضا به کتابخانه عمومی این مرکز را در روستای خود ایجاد می‌نمایند که تجهیز آن به عهده ما خواهد بود.

وی افزود: یکی دیگر از راهکارهای ما کتابخانه سیار برای روستاهای دوردست و صعب العبور است؛ پیش از این با همکاری سپاه استان یک دستگاه مینی‌بوس به این مسئله اختصاص داده شده بود و در حال حاضر با رایزنی‌های انجام شده با برخی شرکت‌ها قرار است دو تا سه دستگاه وسیله نقلیه به این مهم اختصاص داده شود تا هر کدام از این وسایل نقلیه بتوانند به ۱۰ تا ۳۰ منطقه خدمات رسانی کنند.

محمدبیگی تصریح کرد: قرارداد همکاری با آموزش و پرورش و استفاده از راهور های آنها استفاده از ظرفیت مساجد و… از دیگر راهکارهای ما برای رساندن کتاب به دست علاقه مندان است.

وی گفت: باز طراحی کتابخانه های فرسوده استان از برنامه‌های زیر بنایی ما است که در فاز اول کتابخانه علامه عارف و امام خمینی بازطراحی و شاداب سازی خواهند شد که هزینه اولیه برای این مسئله حدود ۳ میلیارد تومان تخمین زده شده است.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1176382

مهمترین اخبار ایران و جهان: