نیوز سیتی!
04 مرداد 1402 - 20:22

میراحمدی: فقط به زائران اربعین که در سامانه سماح ثبت‌نام کنند خدمات ارائه می‌شود

رئیس ستاد مرکزی اربعین گفت: هرگونه خدمات نظیر تأمین ارز، مجوز پارک در پارکینگ‌ها و...؛ به کسانی تعلق می‌گیرد که در سامانه سماح ثبت‌نام کرده‌اند؛ کارکرد سامانه سماح در مدیریت و خدمات‌دهی به زائرین بسیار مؤثر است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، سید مجید میراحمدی رئیس ستاد مرکزی اربعین در گفت‌وگویی تلویزیونی با اشاره به برنامه‌های این ستاد جهت تسهیل سفر اربعین برای زائران، گفت: براساس میزان ثبت‌نام‌ها در سامانه سماح، احتمالا اربعین امسال با حضور بسیار بالای زائران برگزار خواهد شد.

وی افزود: چالش‌های سال گذشته بررسی شده است، یکی از مشکلات مهم ما این مسأله بود که نمی‌دانستیم چه تعداد زائر در چه زمانی به کدام مرز مراجعه می‌کند.

 رئیس ستاد مرکزی اربعین تصریح کرد: مهمترین مشکل این بود که تعداد گیت‌های خروجی عراق متناسب با ما نبود، امسال توافق تحول‌آفرینی با عراقی‌ها انجام دادیم که براساس آن به طور قابل ملاحظه‌ای گیت‌های عراقی در اکثر مرزها در حال گسترش است. 

میراحمدی تأکید کرد: روشی که به طور آزمایشی در مرز مهران انجام می‌شود تحول بزرگی است و زائران ما در مرز متوقف نخواهند شد و توازنی بین ورود و خروج ما ایجاد می‌کند.

وی همچنین ادامه داد: تحولی در سامانه ثبت‌نام ایجاد شد، زائرانی که به سامانه مراجعه می‌کنند، زمان و مرز خروج از کشور را باید تعیین کنند، حداکثر ظرفیت هر مرزی هم مشخص شده، مثلا ظرفیت مرز مهران ۱۸۰ هزار نفر در شبانه‌روز است، بنابراین اگر این مسأله رعایت شود، زائران سفر آسانی خواهند داشت.

 رئیس ستاد مرکزی اربعین اضافه کرد: مرزهای تمرچین و خسروی شبانه‌روزی خواهند بود؛ ویژگی مرز تمرچین آب و هوای معتدل آن است که ظرفیتش محدود است، مرز سومار نیز از ۱۵ صفر به بعد برای موکب‌ها فعال است. 

میراحمدی با تأکید بر اینکه در موضوع اربعین مردم با توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین هماهنگ هستند، تصریح کرد: سفر به اربعین خارج از سامانه سماح قابل قبول نیست.

وی افزود: هرگونه خدمات نظیر تأمین ارز، مجوز پارک در پارکینگ‌ها و...؛ به کسانی تعلق می‌گیرد که در سامانه سماح ثبت‌نام کرده‌اند؛ کارکرد سامانه سماح در مدیریت و خدمات‌دهی به زائرین بسیار مؤثر است.  

 رئیس ستاد مرکزی اربعین در مورد بیمه زائران نیز گفت: پرداخت بیمه به معنای جبران دیه نیست، به‌طور مثال اگر کسی در عراق تصادف و فوت کند بستگان متوفی می‌توانند شکایت کنند و دیه را از طرف عراقی بگیرند، بیمه برای کمک به زائران است.

میراحمدی درباره حیطه تحت پوشش بیمه نیز گفت: این بیمه عراق را کاملا تحت پوشش قرار می‌داد که امسال علاوه بر عراق، این بیمه در یکصد کیلومتری مرز داخل ایران نیز فعال می‌شود؛ سال گذشته این بیمه در ۵۰ کیلومتری مرز ایران فعال می‌شد. 

وی تصریح کرد: سال گذشته میزان فوتی‌ها نسبت به سال‌های پیش از آن کمتر بود؛ سال قبل یکی از زائران دچار مشکلاتی شد که باید با آمبولانس منتقل می‌شد و چون بیمه نشده بود، باید با آمبولانس خصوصی منتقل می‌شد که هزینه آن به پول ما ۳ میلیون تومان می‌شد، در حالی که در صورت بیمه شدن، این خدمت به صورت رایگان به بیمار ارائه می‌شد.

منبع: فارس
شناسه خبر: 1406882

مهمترین اخبار ایران و جهان: