نیوز سیتی!
03 آذر 1402 - 13:06

مدرسه علم و ادب در شیخ آباد قم افتتاح شد

مراسم افتتاحیه مدرسه 12 کلاسه علم و ادب با حضور جمعی از مسئولان ملی و استانی و خیرین مدرسه ساز، در منطقه شیخ آباد قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، آیین افتتاحیه مدرسه 12 کلاسه علم و ادب روز گذشته با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنوری نماینده مردم قم و نائب رئیس مجلس شورای اسلامی، مجید عبداللهی معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مداری کشور و حسین نیکوکلام رئیس سازمان بسیج مهندسین سپاه امام علی بن ابی طالب (ع) برگزار شد.

همچنین احمدعلی فعله گری جانشین فرمانده ناحیه بسیج امام رضا(ع)، محسن محرری رئیس شورای اسلامی شهر مقدس قم و نرجس نیازمند و حسن طلایی به عنوان دو عضو دیگر این شورا، احمد امیرآبادی فراهانی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سیدرضا حسینی شهردار منطقه دو قم و سیدناصر علایی طباطبایی رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز استان قم، علی اکبر زارعی مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری قم و علیرضا رحیمی مدیرکل آموزش و پرورش استان از دیگر حاضران در این مراسم بودند.

*دو دهم درصد از مالیات ارزش افزوده در اختیار نوسازی مدارس

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در این مراسم، از تصویب تخصیص دو دهم درصد از مالیات ارزش افزوده به حوزه نوسازی و توسعه مدارس در برنامه هفتم توسعه خبر داد و اظهار کرد: بر این اساس بیش از 15 هزار میلیارد تومان به این عرصه اختصاص می یابد که امیدواریم شاهد رشد این عدد در سال های آینده نیز باشیم.

وی با اشاره به آیه مبارکه «و اِنّک لعلی خُلُق عظیم» ادامه داد: حضرت رسول الله (ص) می فرمایند پروردگارم مرا 40 سال تربیت کرد و به جایی رساند که بفرماید تو برترین اخلاق را داری.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی سپس در بیان اهمیت تربیت و ادب، به روایتی از حضرت پیامبر اعظم (ص) توجه داد که آن حضرت می فرمایند پروردگارم مرا نیکو تربیت کرد.

ذوالنوری با تصریح بر این که دانش آموزان عزیز باید برای تربیت و آموختن ادب و همچنین برای آینده خود بر اساس یک هدف متعالی، برنامه ریزی داشته باشند افزود: در حرکت معنوی است که انسان می تواند از همه مخلوقات پیشی بگیرد و به تعالی دست یابد.

وی با اشاره به این که مدرسه، محیطی است که دانش آموزان می توانند با دو بال علم و ادب اوج بگیرند اضافه کرد: خوشبختانه مجلس شورای اسلامی با تصویب تخصیص دو دهم درصد از ارزش افزوده برای عرصه نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، منبع پایداری برای این حوزه ایجاد کرد که این عدد در حال حاضر بیش از 15 هزار میلیارد تومان خواهد بود که امیدواریم در سال های بعد هم رشد داشته باشد تا بتوانیم سر و سامان بهتری به وضعیت فضاهای آموزشی بدهیم.

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین درباره ضرورت مطالبه گری از سازمان های بین المللی برای توسعه مدارس اتباع در کشور، از سازمان ها و نهادهای دست اندرکار این عرصه خواست تا گزارش مبسوطی در این زمینه تهیه کنند تا بتوان این مطالبه را از مسیر وزارت امور خارجه به سرانجام مطلوب رساند.

*توسعه مدارس محله محور و خانواده محور در دستور کار است

معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در ادامه سیاست اصلی آموزش و پرورش را توسعه مدارس محله محور و خانواده محور دانست و تأکید کرد: در این راستا، ساخت 200 مدرسه بزرگ مقیاس در کشور در دستور کار است.

وی با اشاره به اهمیت ارتباط وثیق و هماهنگی بین ادارات کل آموزش و پرورش و ادارات کل نوسازی مدارس استان ها افزود: باید اذعان کرد که هر جا این تعامل و هماهنگی بیشتر بوده، اتفاقات بهتری در عرصه نوسازی و توسعه فضاهای آموزشی رقم خورده است.

معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور همچنین از توجه ویژه مقام معظم رهبری به عرصه نوسازی و توسعه مدارس تقدیر کرد و گفت: تأکید معظم له در موضوع مدارس دولتی راهبردی و راهگشا بوده است.

عبداللهی همچنین به ساخت برخی مدارس توسط کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان جهت کمک به دانش آموزان اتباع توجه داد و یادآور شد: تعداد این مدارس در کشور از سال 2011 تاکنون، تنها 111 مدرسه بوده؛ در حالی که سهم واقعی نهادهای بین المللی برای ساخت فضاهای آموزشی در ایران اسلامی بویژه با توجه به حضور قابل توجه اتباع در کشور، بسیار بزرگ تر از این عدد است.

وی با تقدیر از پیگیری های حجت الاسلام ذوالنوری، نماینده مردم قم و همچنین نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در این موضوع خاطر نشان کرد: پیرو پیگیری ایشان در این موضوع، گزارشی در این زمینه آماده و تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهد شد.

معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور همچنین از خیرین مدرسه ساز تجلیل کرد و با بیان این که در حال حاضر حدود 54 درصد فضاهای آموزشی در کشور توسط خیرین ساخته می شود گفت: سند تحول آموزش و پرورش به موضوع خانواده محور شدن مدارس توجه دارد.

وی اضافه کرد: سیاست اصلی آموزش و پرورش، توسعه مدارس محله محور و خانواده محور است که بر این اساس، ساخت 200 مدرسه بزرگ مقیاس در سراسر کشور در دستور کار است.

*ضرورت مطالبه گری توسعه مدارس از نهادهای بین المللی

همچنین مدیرکل آموزش و پرورش استان قم در این مراسم خواستار مطالبه گری توسعه و نوسازی مدارس کشور از نهادهای بین المللی شد و از مجلس شورای اسلامی خواست تا اقداماتی در این زمینه انجام دهد.

وی مدرسه را جای نزدیک شدن به خدا و عروج و ارتقای انسان ها معرفی کرد و گفت: مدرسه سازی هم از همین منظر قابل تکریم و تقدیر است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همچنین کار معلمان را کاری پیامبرگونه خواند و اضافه کرد: بر این اساس به معلمان توصیه می شود که اخلاقی پیامبرگونه داشته باشند.

وی با تصریح بر این که بسیاری از اتفاقات ناب نظام هستی در مدارس محقق می شود افزود: مدرسه مقدمه اِحیای مسجد است، چراکه فرزندان ما در مدرسه یاد می گیرند که با مسجد انس بگیرند.

رحیمی با تقدیر از زحمات همه دست اندرکاران عرصه نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس، به ساخت مدرسه 12 کلاسه علم و ادب منطقه شیخ آباد قم در مدت هفت ماه توجه داد و گفت: البته اگر برخی سنگ اندازی ها نبود، این مدرسه در مدت زمان کمتری ساخته و تحویل دانش آموزان عزیز قمی می شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان در ادامه یادآور شد: لازم است تا با توجه به حضور قابل توجه دانش آموزان عزیز اتباع در کشور، سهم تکلیفی مدرسه سازی مجامع بین المللی توسط نهادهایی مانند مجلس شورای اسلامی پیگیری و مطالبه شود.

مدیرکل نوسازی مدارس استان قم نیز در این مراسم با اشاره به این که عملیات اجرایی مدرسه متوسطه اول علم و ادب از پاییز سال 1401 آغاز شد اظهار کرد: این مدرسه با زیربنای یک هزار و 956 مترمربع، 12 کلاس، سه کارگاه و سالن جانبی و همچنین اتاق های اداری مختلف و نمازخانه دارد.

احمدرضا اجتهادی با بیان این که مدرسه علم و ادب در تابستان سال جاری تکمیل و تحویل دانش آموزان عزیز منطقه شیخ آباد شد خاطر نشان کرد: اعتبار ساخت این مدرسه توسط کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و با مشارکت اداره کل نوسازی مدارس استان تأمین شد.

وی افزود: خوشحالیم که این مدرسه نیز همانند بسیاری از مدارس نوساز در یکی از مناطق هدف محرومیت زدایی شهر مقدس قم تأسیس و تقدیم دانش آموزان عزیز این منطقه حاشیه نشین بویژه دانش آموزان اتباع شده است.

همچنین حجت الاسلام و المسلمین صادقی که به نمایندگی از آیت الله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در این مراسم حضور یافته بود با اشاره به روایت امام امیرالمؤمنین (ع) «ما فات مضی و ما سیأتیک فأین، قُم فاغتنم الفرصه بین العدمین»، به اهمیت زمان و وقت در معارف دینی توجه داد و گفت: لازم است تا دانش آموزان عزیز ما، فرصت تعلیم و تربیت خود را پاس بدارند و بر این مهم همت گمارند.

وی با بیان این که یکی از پایه های قدرت هر کشور، مسائل علمی و آموزشی است اظهار کرد: خوشبختانه به برکت انقلاب اسلامی و خون شهدا، شاهد ارتقای مباحث علمی در کشور هستیم، اگرچه امیدواریم تا سطح علمی و پژوهشی کشور باز هم ارتقا داشته باشد.

وی در پایان سخنان کوتاه خود که در یکی از کلاس‌های مدرسه علم و ادب و با حضور مسئولان ملی و استانی ایراد شد، با تقدیر از فعالیت‌های دولت سیزدهم در عرصه مدرسه سازی خاطر نشان کرد: این دولت با تمام وجود در کنار خیرین عزیز مدرسه ساز به این عرصه همت دارد و امید است که این همت مضاعف شود.

انتهای پیام/ ۷۸۰۳۶

منبع: فارس
شناسه خبر: 1582906

مهمترین اخبار ایران و جهان: