نیوز سیتی!
19 مهر 1402 - 22:34

ریل‌گذاری صحیح روابط ایران و امارات

کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه امارات رابطه و سهم خوبی در اقتصاد بین‌المللی دارد، گفت: انتظار می‌رود ابوظبی در روابط اقتصادی و تجاری خود با تهران به‌طور جدی بازنگری و در بخش‌های پولی و بانکی اقتصاد ایران نقش مؤثری ایفا کند.

فارس‌پلاس؛ دیگر رسانه‌ها - محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی که به ابوظبی سفر کرده بود، در دیدار محمد بن زاید آل نهیان، رئیس دولت امارات گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران و امارات، می‌توانیم به قطب بزرگ اقتصادی دنیا تبدیل شویم و این فرصت میان دو کشور به واسطه روابط دوجانبه و عضویت در بریکس وجود دارد.

رئیس دولت امارات نیز گفت: از جمهوری اسلامی ایران بابت اعزام سفیر به امارات و توسعه روابط تشکر می‌کنم. گاهی شرایط بین‌المللی باعث دوری کشورها می‌شود که باید در این زمینه راهکاری برای قرابت بیشتر پیدا کنیم. در این میان اعزام سفیر جدید ایران به ابوظبی انگیزه بیشتری به توسعه روابط می‌دهد.

ابوالفضل ظهره وند، کارشناس مسائل سیاسی درباره توسعه همکاری های ایران و امارات به «راهبرد معاصر» گفت: یکی از موضوعات مهم در رابطه میان ایران و امارات این است که این کشور شریک دوم تجاری ایران به شمار می رود و نقش مؤثری در دور زدن تحریم ها داشته است.

وی افزود: با توجه به اینکه امارات فاقد ظرفیت های اقتصادی درون زاست و حلقه واسط تجاری و اقتصادی به شمار می رود، به گونه ای که حتی بخشی از روابط ایران با چین از کانال امارات می گذرد، توسعه ارتباطات با این کشور می تواند تأمین کننده بخشی از نیازهای ضروری کشور باشد.

کارشناس مسائل سیاسی درباره توسعه مطلوب روابط اقتصادی و سیاسی ایران با امارات عنوان کرد: اگر به دنبال توسعه روابط تجاری، اقتصادی و حتی سیاسی با امارات هستیم، باید بهترین مسیر ممکن مشخص و انتخاب شود تا در ورود به مسیری درست بتوان توسعه روابط را با توجه به ظرفیت های دو کشور به پیش برد.

ظهره وند گفت: موضوع اقتصاد جدای از سیاست نیست؛ به دلیل اهمیت این موضوع که مناسبات اقتصادی و سیاسی باید توأمان دنبال شوند، چنانچه امارات خواستار توسعه روابط جدی با ایران است باید برای توسعه تجارت خارجی خود ظرفیت و فضای لازم باز کند. امارات علاوه بر داشتن برنامه درست تجاری لازم است موضوع امنیت خلیج فارس را به صورتی اساسی بپذیرد و در فضایی جمعی در کنار کشورهای تأثیرگذار بر حفظ امنیت خلیج فارس اقدامات مرتبط با خود را انجام دهد.

کارشناس سیاست خارجی یادآور شد: توسعه ارتباطات میان ایران و امارات زمانی کلید زده می شود که امارات نقش سازنده ای در روابط دوجانبه ایفا کند، زیرا امارات نیازمند افزایش همکاری با ایرانی است که در حوزه های مختلف ظرفیت های ویژه ای مانند قدرت مهندسی مطلوب و فناوری های مدرن علمی و نظامی دارد.

ظهره وند افزود: توسعه روابط اقتصادی ایران و امارات به سرمایه گذاری های مشترک وابسته است که دو کشور با اهداف همراستا باید دنبال کنند، ضمن اینکه ایران باید سهمی از بازار امارات داشته باشد.

کارشناس سیاست خارجی گفت: امارات باید مسیرهای لازم را برای انتقال کالاهای ایرانی به مقاصد مختلف در کشورهای دیگر باز کند، رابطه میان ایران و امارات نباید صرف واردات باقی بماند و مواد خام ایران در امارات بسته بندی شود.

کارشناس امور منطقه توضیح داد: بی تردید وابستگی اقتصادی دوجانبه می تواند مفهوم توسعه را شکل دهد، در غیر این صورت وابستگی یکجانبه در مراودات اقتصادی به نفع هیچ کشوری نیست. به همین دلیل انتظار می رود ارتباطات تجاری و اقتصادی میان دو کشور به همکاری متقابل منتهی تا همکاری مشترک به سرمایه گذاری امارات در ایران، دایر شدن کارخانه های مشترک و مشخص شدن سهم بازار جهانی برای دو طرف منجر شود.

ظهره وند یادآور شد: با توجه به اینکه امارات رابطه و سهم خوبی در اقتصاد بین المللی دارد، انتظار می رود در روابط اقتصادی و تجاری گذشته اش با ایران بازنگری جدی کند تا از شکل گذشته خارج شود، یعنی انتظار می رود این کشور در بخش های پولی و بانکی نقش درستی در اقتصاد ایران ایفا کند.

وی تأکید کرد: داشتن دستور کار روشنی برای برنامه ریزی و ارائه تعریف درست از توسعه روابط در بخش های مختلف با امارات بسیار مهم است، زیرا نباید در حد اظهارات میان مسئولان دو کشور باقی بماند. ایران و امارات باید نقش ویژه ای در اقتصاد یکدیگر ایفا کنند. علاوه بر این، لازم است امارات از ادعاهای بی ربط درباره برخی موضوعات مرتبط و متعلق به ایران دست بردارد تا بتوان به صورت درست در مسیر توسعه روابط گام های بلندی برداشت.

پایان پیام/ت

منبع: فارس
شناسه خبر: 1535606

مهمترین اخبار ایران و جهان: