نیوز سیتی!
22 اردیبهشت 1402 - 14:18

چگونه از ابتلا به تب کریمه کنگو در امان بمانیم؟

رییس مرکز بهداشت دزفول نکاتی را درباره چگونگی پیشگیری از بتلا به بیماری تب کریمه کنگو بیان کرد و گفت: از تماس مستقیم پوستی مخاطی با خون و ترشحات آلوده دامی در حین ذبح یا زایمان دام پرهیز شود.

محمدعلی شفیعی‌نیا رییس مرکز بهداشت دزفول در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس اظهار کرد: بیماری تب کریمه کنگو (CCHF) از طریق ذبح غیر بهداشتی دام آلوده به انسان انتقال می‌یابد.

وی با تاکید بر این نکته که ضروری است هموطنان گرامی از خرید گوشت‌های بدون مهر دامپزشکی خوداری کنند، تصریح کرد: معمولا هر ساله مواردی از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو به دلایلی همچون وجود این بیماری در کشورهای همسایه، قاچاق دام از این کشورها به داخل کشور و فصل گرما (فصل فعالیت کنه های که ناقل بیماری است) در ایران مشاهده می‌شود.

رییس مرکز بهداشت دزفول با یادآوری این نکته که با رعایت استانداردهای بهداشتی از ابتلا در برابر بیماری ایمن بمانیم، گفت: تب کریمه کنگو  یک بیماری ویروسی، حاد، تب‌دار، خونریزی دهنده، واگیردار و مشترک بین انسان و دام است.

وی اضافه کرد: ناقل بیماری تب کریمه کنگو یک نوع کنه است، که  از طریق گزش کنه، تماس مستقیم با خون و ترشحات بیمار و لاشه حیوان آلوده به فرد سالم بیماری را انتقال می‌دهد.

شفیعی‌نیا با بیان نکاتی در این زمینه خاطرنشان کرد: دوره کمون بیماری (از زمان انتقال ویروس به بدن تا بروز علائم)  حدود ۴ الی ۱۳ روز بوده که پس از این دوره، ابتدا علائمی همچون تب شدید، سردرد، کمر درد، درد مفاصل و عضلات و استفراغ بروز می‌کند و در ادامه علائم خونریزی دهنده مانند پتشی (خونریزی‌های زیر پوستی و کبود شدگی مخاطی) مخاط دهان و پوست، خونریزی از لثه، بینی و معده ظاهر شده که در صورت تاخیر در درمان احتمال  فوت فرد مبتلا افزایش پیدا می‌کند.

وی اضافه کرد: در کشور ما شایع‌ترین راه انتقال، ذبح دام‌های آلوده و تماس با لاشه دام، خون و احشاء پس از ذبح آنها بوده است.

رییس مرکز بهداشت دزفول در ادامه راه‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو  را بیان کرد و افزود: هموطنان از خرید و مصرف گوشت دام‌هایی که از راه غیر قانونی و قاچاق وارد کشور می‌شوند و یا به‌صورت غیر بهداشتی ذبح و عرضه می‌شوند، خودداری کنند.

وی با اشاره به این مطلب که هموطنان از کشتار دام در محیط خارج از کشتارگاه خودداری کنند، یادآور شد: همچنین از تماس مستقیم پوستی مخاطی با خون و ترشحات آلوده دامی در حین ذبح یا زایمان دام پرهیز شود و هنگام تماس با گوشت، خون و ترشحات دام‌های مشکوک از دستکش و وسایل حفاظت فردی استفاده کنید.

شفیعی‌نیا بیان کرد: در صورت خرید گوشت دام‌هایی که از سلامت آنها مطمئن نیستید؛ گوشت را به مدت ۲۴ ساعت  و جگر، امعا و احشای دام را به مدت ۴۸ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال نگهداری کنید سپس با پوشیدن دستکش نسبت به قطعه قطعه کردن، شست‌وشو و بسته بندی آن اقدام کنید. همچنین گوشت و جگر پس از پخت کامل مصرف شود.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1206250

مهمترین اخبار ایران و جهان: