نیوز سیتی!
19 اردیبهشت 1402 - 11:17

انباشت زباله‌ها در «آبشوران» کرمانشاه/ فرهنگ‌سازی، گام اول جمع‌آوری »آشغال» از درب منزل

طرح جمع‌آوری زباله از درب منزل در شهرداری کرمانشاه در حال برگزاری است که در محله حافظیه به عنوان پایلوت مخزن‌ها جمع‌آوری شده این سبب شده که برخی از اهالی این محله از اجرای درست این طرح گله‌مند هستند.

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، حدود ۳ هزار و ۵۰۰ مخزن جمع‌آوری زباله در سطح شهر کرمانشاه وجود دارد که متأسفانه زباله‌های قابل بازیافت و ارزشمند از جمله مواد پلاستیکی، شیشه و… سبب شده روزانه با تعداد زیادی زباله گرد در اطراف مخازن شهر مواجه شویم.

طبق اعلام شهردار کرمانشاه، حدود ۳ هزار زباله گرد در شهر کرمانشاه وجود دارد که روزانه بیش از ۱۰۰ تا ۱۵۰ تن زباله ارزشمند را از مخازن سطح شهر جمع‌آوری و به بیش از ۴۰۰ مرکز ضایعاتی در سطح شهر تحویل می‌دهند. از این رو شهرداری امسال طرح جمع‌آوری زباله از درب منازل را در اولویت برنامه‌های کاری خود قرار داده که در برخی محلات از جمله منطقه یک، شهرک حافظیه در حال اجراست، اما برخی از اهالی این محله از اجرای درست این طرح گله‌مند هستند.

یکی از اهالی محله در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: این طرح عملا در این شرایط جوابگو نیست و از طریقی دیگر به محیط زیست لطمه وارد می‌کند؛ بخشی از آبشوران شهر کرمانشاه از حاشیه کمربند شرقی و محلات چغاگلان، حافظیه و... می‌گذارد که روپوش ندارد و سبب شده اهالی زباله‌های خود را در آن بریزند و انبوهی از کیسه‌های زباله با توجه به وزنشان در آبشوران می‌ماند و بوی بدی دارد.

وی ادامه داد: شهرداری منطقه یک مخازن آشغال محله را جمع‌آوری کرد و مردم به علت عدم آگاهی یا همکاری، آشغال‌ها خود را به موقع بیرون نمی‌گذارند و سبب شده زباله‌های خود را در آبشوران تخلیه کنند.

رودخانه آبشوران کرمانشاه، رودخانه‌ای که بخشی از فاضلاب شهر را در دل خود جای داده و از میان کرمانشاه می‌گذرد، از چشمه سفید و میدان آزادگان تا میدان وزیری، حاشیه دانشکده کشاورزی و در نهایت هم به قره‌سو می‌ریزد.

متوالی ساماندهی آبشوران؛ شهرداری، آب منطقه‌ای و آب فاضلاب است که متأسفانه گیرو گرفت‌های بین بخشی این سه اداره، مشکل اعتبارات و غیره سبب شده پروژه ساماندهی آبشوران روند بسیار طولانی داشته باشد البته بخش‌های از آن بهسازی و سرپوش دارد، ولی ما بقی همچنان مانده و شهروندان مشرف به کانال آبشوران به خصوص در فصول گرم سال از بوی بد آن رنج می‌کشند.

سازمان محیط زیست طبق ماده ۷۸۸ تهدید علیه محیط زیست باید پیگیری جدی نسبت به این آلودگی محیط زیستی داشته باشد. به هر حال جمع‌آوری زباله‌ها از درب منزل نیز نیاز به اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی گسترده دارد تا شهروندان رأس ساعت مشخص شده زباله خود را در پلاستیک درب منزل بگذارد، البته خودروهای شهرداری هم باید به موقع اقدام به جمع‌آوری آن کنند.

حسین مسکنه، مدیر روابط عمومی شهرداری منطقه یک کلانشهر کرمانشاه در این خصوص به خبرنگار فارس، گفت: وجود سطل‌های زباله مشکلات متعددی ازجمله محیط زیستی، نگه‌داری و معضلات زباله‌گردی ایجاد کرده است.

وی افزود: لذا بنابر تصمیم مدیریت شهری مقرر شد زباله منازل بصورت سنتی جمع‌آوری شود که اکنون ۲۰ درصد شهر کرمانشاه ازجمله محله حافظیه بعنوان پایلوت بصورت سنتی درحال جمع‌آوری است.

مدیر روابط عمومی شهرداری منطقه یک کرمانشاه با بیان اینکه روزانه حدود 80 تن زباله در سطح منطقه یک جمع‌آوری می‌شود، تصریح کرد: از این میزان، روزانه 5.5 تن آن به‌صورت سنتی در محله حافظیه توسط پرسنل خدماتی منطقه جمع‌آوری می‌شود.

مسکنه با بیان اینکه حدود هشت ماه است که این طرح اجرا شده است، ادامه داد: از ابتدای اجرای این طرح، بصورت متداوم در قالب بنرهای اطلاع‌رسانی، فضای مجازی و حضور در مساجد این محله از شهروندان ساکن حافظیه درخواست شده که رأس ساعت ۹ شب نسبت به گذاشتن زباله درب منازل اقدام کنند.

وی بیان کرد: اما گاها برخی از شهروندان بدلیل عدم حضور در منزل یا فراموشی، زباله خود را در ساعات دیگری درب منازل می‌گذارند که برای رفع این مشکل نیز گشت‌های شبانه و شیفت صبح روز بعد بصورت چرخشی نسبت به جمع‌آوری اقدام می‌کنند.

سخنگوی شهرداری منطقه یک کرمانشاه در پایان ضمن درخواست از شهروندان نسبت به رعایت ساعت اعلام شده، گفت: بنابر اعلام شهردار کرمانشاه، مقرر است در سال‌جاری زباله منازل در تمام سطح شهر کرمانشاه به‌صورت سنتی جمع‌آوری و سطل‌های زباله بجز نقاط اصلی شهر و درب متجمع های تجاری_اداری، جمع‌آوری شود.

پایان پیام/پ

منبع: فارس
شناسه خبر: 1199750

مهمترین اخبار ایران و جهان: