نیوز سیتی!
17 اسفند 1402 - 13:01

اتحادیه اروپا قوانین جدیدی برای تقویت دفاع سایبری اعمال می‌کند

مقامات اتحادیه اروپا روی راه اندازی سیستم هشدار امنیت سایبری برای تقویت دفاع این اتحادیه علیه حملات سایبری به بخش‌های مختلف توافق کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "اشتوتگارتر ناخریشتن" ، بر اساس قوانین جدیدی که اتخاذ می شود بیمارستان‌ها، نیروگاه‌ها، فرودگاه‌ها و شبکه‌های برق در اتحادیه اروپا باید برای تهدیدات دیجیتالی مانند حملات هکرها در آینده آمادگی بیشتری داشته باشند.

مذاکره کنندگان از پارلمان اروپا و کشورهای عضو این اتحادیه در بروکسل از جمله توافق کردند که به اصطلاح سیستم هشدار امنیت سایبری باید در آینده راه اندازی شود.

این سیستم از جمله شامل موسساتی است که قرار است تهدیدات سایبری را شناسایی کرده، به آنها پاسخ دهند و به تبادل اطلاعات بپردازند. این امر به مقامات و نهادهای مسئول این امکان را می دهد تا به حوادث بزرگ واکنش موثرتری نشان دهند.

پارلمان اروپا و کشورهای عضو این اتحادیه هنوز باید این توافق را تأیید کنند. بر اساس این آیین نامه، تأسیسات به ویژه مهم مانند بیمارستان ها یا نیروگاه ها نیز باید از نظر آسیب پذیری های احتمالی بررسی شوند. علاوه بر این، قرار است یک سیستم گواهی اروپایی برای خدمات امنیتی ایجاد شود. هدف از این کار افزایش اعتماد به ارائه دهندگان خدمات امنیت سایبری است.

توافق بر سر این مقررات بر اساس پیشنهاد کمیسیون اتحادیه اروپا است. بر این اساس، تهدیدات سایبری باید با کمک هوش مصنوعی و تجزیه و تحلیل داده ها شناسایی و به موقع گزارش شوند. کمیسیون اتحادیه اروپا هزینه اقدامات قانون موسوم به قانون همبستگی سایبری اتحادیه اروپا را 1.1 میلیارد یورو برآورد کرد.

به گفته کمیسیون اروپایی حوادث امنیت سایبری به طور فزاینده و متعاقب، تهدیدی برای بازار داخلی اروپا است. این نهاد اروپایی زمانی که این پروژه تقریبا یک سال پیش ارائه شد، گفت: حمله نظامی روسیه به اوکراین این تهدید را بیشتر تشدید کرده است. بر اساس این ادعا این شرایط با تعداد زیادی از "بازیگران دولتی، جنایتکار و هکریست" که در تنش‌های ژئوپلیتیک فعلی درگیر هستند، دست به دست می‌شود.

"آنجلیکا نیبلر"، عضو پارلمان اتحادیه اروپا، تاکید کرد که حمله سایبری چند روز پیش به بیش از 100 بیمارستان در رومانی نشان داد که چنین حملاتی چه تاثیری می تواند داشته باشد. وی تاکید کرد: خطر حملات سایبری فرامرزی در حال حاضر یک واقعیت است. اداره فدرال امنیت اطلاعات (BSI) آلمان هم در گزارش سال 2023 خود درباره وضعیت امنیت فناوری اطلاعات در آلمان هشدار داد که تهدید در فضای سایبری بیش از هر زمان دیگری است.

از زمان آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین، هزاران حمله سایبری شبکه انرژی اروپا را هدف قرار داده است، به گونه ای که رهبران ارشد بخش انرژی این قاره ضمن ابراز نگرانی، خواستار انجام اقدامات کافی و فوری در این زمینه شده اند.

کمیسیون اروپایی همچنین در ماه سپتامبر گذشته (شهریور) طرح‌های جدیدی ارائه کرد و از کشورهای اتحادیه اروپا خواست تا با تهدیدات فرامرزی بهتر آشنا شوند و همکاری با سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را به ویژه پس از انفجار در خطوط لوله گاز روسیه به آلمان، تقویت کنند.

سوانتیه وستفال، مدیر اندیشکده موسسه امنیت و ایمنی مستقر در آلمان در این خصوص گفته است: چالش اصلی در برابر حملات سایبری این است که سیستم عامل‌های مورد استفاده در اروپا تا 40 سال قدمت دارند و به همین دلیل در صورت بروز مشکل تعمیر آنها بسیار سخت است.

در کشور سوئد هم اخیرا نهادها و شرکت های متعددی بر اثر حملات سایبری گسترده دچار اختلال شده اند. مهاجمانی که گفته می شود در روسیه مستقر هستند، با باج افزار Akira خود، با موفقیت به یک ارائه دهنده میزبانی ابر ملی بزرگ حمله کردند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1683428

مهمترین اخبار ایران و جهان: