نیوز سیتی!
17 بهمن 1402 - 10:43

1403؛ بهار صنایع تبدیلی، تکمیلی و مادر بخش کشاورزی خراسان‌جنوبی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از ورود ۳۸ واحد تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی خراسان جنوبی به بخش تولید استان در سال آینده خبر داد و گفت: با این اوصاف سال آینده بهار صنایع تبدیلی و تکمیلی و صنایع مادر در استان خواهد بود.

مهدی جعفری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از بیرجند مقایسه ای در زمینه آن چه در بخش کشاورزی استان طی امسال با سال های گذشته اتفاق افتاده داشت و اظهارکرد: امسال افزایش مشارکت مردم در اجرای پروژه های کشاورزی خراسان جنوبی در مقایسه با سال قبل از آن رشد چشمگیری دارد به طوری که شاهد افزایش ۴۰۰ درصدی در این زمینه هستیم.

وی از افتتاح و کلنگ زنی ۱۵۵ پروژه بخش کشاورزی خراسان جنوبی  با اعتباری ۴۱۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان خبر داد و گفت: در دهه فجر پیش رو پروژه هایی بیشتر افتتاح و مورد بهره برداری قرار می گیرد که مربوط به حوزه زیرساختی بخش کشاورزی می شود و جزو طرح های مادر در  این بخش به حساب می آید.

به گفته وی از مجموع  پروژه های بخش کشاورزی خراسان جنوبی که در دهه فجر امسال کلنگ زنی و افتتاح می شود ۹۵ پروژه زیربنایی بوده و مربوط به بخش آب  خاک است که اضمین ماندگاری مردم در روستاها و پایداری معیشت آن ها را در پی دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان این که از ۹ پروژه حوزه تعاون روستایی استان ۳ پروژه آن مربوط به صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی ست افزود: علاوه براین ۳ طرح در حوزه تولیدات گیاهی، ۹ پروژه در حوزه تولیدات دامی، ۱۸ طرح مربوط به بخش عشایری، ۱۵ پروژه در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری و ۳ طرح هم مربوط به حوزه شهرک های کشاورزی خراسان جنوبی ست که در فهرست پروژه های بخش کشاورزی گنجانده شده است.

جعفری جمعیت بهره مند از این پروژه را ۴۳ هزار و ۱۷۵ نفر با ایجاد ۱۶۳ فرصت شغلی پایدار اعلام کرد و ادامه داد: با ورود این پروژه ها به فاز بهره برداری زمینه تثبت اشتغال ۴ هزار و ۳۷ نفر نیز فراهم شد.

به گفته وی در همه نقاط استان این پروژه ها مورد بهره برداری قرار می گیرد اما بیشترین آن ها مربوط به سربیشه با ۲۴، قاینات با ۲۹ و خوسف با ۱۰ پروژه است.

این مقام مسوول به خودیاری هایی که در بخش کشاورزی خراسان جنوبی اتفاق افتاده نیز اشاره و تصریح کرد: در زمینه خودیاری بهره برداران این بخش شاهد افزایش ۴۹۷ درصدی هستیم که این همراهی و همیاری نشان از رغبت و انگیزه مردم به سرمایه گذاری در بخش کشاورزی خراسان جنوبی دارد.

بعلاوه افزایش سرمایه گذاری ها در این بخش به چرخه اقتصاد مردم و غنای سفره آن ها بسیار کمک می کند.

جعفری در ادامه با بیان این که جمعیت برخوردار از پروژه ها امسال در مقایسه با سال گذشته از رشد ۱۷۶ درصدی برخودار است افزود: تعداد خانوار و اشتغال پایدار نیز به ترتیب ۳۴۰ و ۱۷۷ درصد افزایش دارد.

همچنین در تعداد پروژه‌ها شاهد رشد ۱۰۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل هستیم.

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۹۶۴ پروژه در بخش کشاورزی استان به بهره برداری رسیده که این آمار نشان دهنده آن است که در هر روز به صورت میانگین بیش از ۱.۲ پروژه در این بخش مورد بهره برداری قرار گرفته است.

جعفری اعتبار هزینه شده برای این پروژه را نیز را حدود ۱.۵ همت اعلام کرد و ادامه داد: اشتغالی هم که این پروژه ها در پی داشته ۳ هزار و ۵۱۲ نفر است.

این مقام مسوول اضافه کرد: هر چه بخش کشاورزی به سمت مکانیزاسیون پیش برود به همان انداز از اشتغال آن کاسته می شود اما اشتغال ایجاد شده در این بخش زمانی مثمر ثمر است که به سمت فعالیت های دانش بنیانی گام برداریم یعنی صنایع تبدیلی و تکمیلی مرتبط با آن شغل را راه اندازی کنیم.

جعفری با بیان این که اکنون به سمت تولید سوسیس و کالباس، انجماد زرده تخم مرغ و... گام برداشته ایم افزود: به زودی این پروژه های تولید با حضور قائم مقام وزیرجهاد کشاورزی در استان راه اندازی می شود.

به گفته وی باید هزینه تولید را پایین آورد تا محصول گران به دست مردم نرسد و از طرف دیگر برای تولید کننده نیز به صرفه باشد به همین سبب باید به سمت مکانیزاسیون و علم روز حرکت کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از ورود ۳۸ واحد تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی خراسان جنوبی به بخش تولید استان در سال آینده خبر داد و گفت: ۳۰ درصد این واحدها مربوط به حوزه دانش بنیان هاست با این اوصاف سال آینده بهار صنایع تبدیلی و تکمیلی و صنایع مادر در استان خواهد بود.

به گفته جعفری با ایجاد و شکل گیری این صنایع به طور حتم ارزش تولیدات کشاورزان و دامداران استان افزایش خواهد یافت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در پایان به این موضوع نیز اشاره کرد که سال گذشته به ازای هر روز یک رشته قنات در استان احیا شد و اکنون نیز احیای ۱۱۰ رشته قنات با سرمایه ۸۰ میلیارد تومان با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) شروع شده است.

پایان پیام/۶۹۰۷۵

 

منبع: فارس
شناسه خبر: 1662372

مهمترین اخبار ایران و جهان: