سرپرست معاونت غذا و داور دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: با توجه به شروع رشد قارچهای خودور و سمی در منطقه، مردم از مصرف این قارچها پرهیز کنند.
علیرضا آقاجعفری، معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اردبیل عصر امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در اردبیل، در خصوص پیشگیری از مسمومیت با قارچهای خودرو و سمی، اظهار کرد: با توجه به شروع رشد قارچهای خودور و سمی در منطقه، مردم از مصرف قارچهای خودرو مخصوصا قارچهایی که در کنار تنه درختان، علیالخصوص درختان خشک شده میرویند و یا قارچهای فلهای جمعآوری شده توسط افراد بومی، خودداری کنید.
وی افزود: با شروع فصل بهار و پاییز و بروز شرایط مساعد در رشد قارچهای خودرو، همه ساله متاسفانه با موجی از مسمومیتهای اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی قارچ های خودرو و سمی روبهرو هستیم.
سرپرست معاونت غذا و داور دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، تصریح کرد: بدون شک برای جلوگیری از این مسمومیتها، آموزش عمومی، اطلاعرسانی و ارائه هشدار بهموقع موثر خواهد بود.
ضرورت خرید قارچ از مراکز مجاز در استان
ضرورت خرید قارچ از مراکز مجاز در استانضرورت خرید قارچ از مراکز مجاز در استانآقاجعفری ادامه داد: هماستانیها برای حفظ سلامت خود و خانواده، قارچ مصرفی را از مراکز مجاز و در بستهبندیهای دارای مجوز، خریداری کنند.
وی ادامه داد: در صورت بروز علائم و نشانههای گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال به صورت تاخیری ( ۵ تا ۱۲ ساعت ) پس از مصرف خوراکی قارچهای خودرو، هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی مسمومیتها منتقل کنید.
به صورتسرپرست معاونت غذا و داور دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اضافه کرد: انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیتها امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش میدهد و هرگونه تاخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می شود.
از هرگونه خود درمانی و درمان علامتی پرهیز کنید
از هرگونه خود درمانی و درمان علامتی پرهیز کنیداز هرگونه خود درمانی و درمان علامتی پرهیز کنیدآقا جعفری گفت: با مشاهده علایم و نشانههای بالینی اولیه بهویژه از نوع تاخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ خودرو، از هرگونه خود درمانی و درمان علامتی پرهیز کرده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل کنید.
وی افزود: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی براساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچشناسی و گیاهشناسی امکانپذیر است.
سرپرست معاونت غذا و داور دانشگاه علوم پزشکی اردبیل عنوان کرد: برخی از سموم موجود در قارچهای سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماهسازی غذا مانند کباب کردن، آب پزکردن، سرخ کردن و بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نیست.
پایان پیام/3727/
شناسه خبر: 762515