نیوز سیتی!
22 آبان 1402 - 09:40

دستاوردهای دیدار تاریخی آیت‌الله رئیسی و رئیس‌جمهور مصر

حسن هانی زاده، کارشناس سیاست خارجی گفت: مصر تأثیرگذاری بالایی در منطقه و جهان عرب دارد، لذا همکاری با قاهره از جهات مختلف برای تهران مثمر ثمر است و به توسعه صادرات کالای ایرانی منجر می‌شود.

فارس پلاس؛ دیگر رسانه‌ها - راهبرد معاصر نوشت: نخستین دیدار سران ایران و مصر بعد از حدود یک دهه انجام شد و آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان با عبدالفتاح السیسی، همتای مصری اش در حاشیه نشست رهبران کشورهای اسلامی و عربی در ریاض دیدار کرد.

آیت الله رئیسی در دیدار رئیس‌جمهور مصر گفت: انتظار عمومی این است گذرگاه رفح باز و کمک‌های جهانی به‌سمت غزه سرازیر شود. نشست صلح قاهره می‌توانست نقطه عطفی در پایان دادن به جنایت های صهیونیست‌ها در قتل‌عام زنان و کودکان بی‌دفاع و بی‌گناه غزه باشد، اما کشورهای غربی حامی رژیم صهیونیستی همان‌گونه که اجازه ندادند شورای امنیت و دیگر سازمان‌های بین‌المللی اقدام مؤثری در توقف این جنایت ها انجام دهند، مانع ثمربخشی این نشست شدند.

رئیس‌جمهور مصر نیز گفت: اراده سیاسی قطعی ما ایجاد روابط واقعی با ایران است. در زمینه فلسطین، مصر بیش از دیگران از پیامدهای این موضوع آسیب دیده است.

حسن هانی زاده، کارشناس سیاست خارجی درباره دیدار رؤسای جمهور ایران و مصر در حاشیه اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در ریاض گفت: دیدار رؤسای جمهور اسلامی ایران و مصر در حاشیه نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در عربستان نشانه اهمیت موضوع جنگ در غزه و بحرانی است که به وسیله رژیم صهیونیستی حادث شده، بنابراین جا داشت سران کشورهای اسلامی و عربی و کشورهای تأثیر گذار بر روند موضوع فلسطین در این راستا دیدار و گفت و گو کنند.

وی افزود: رایزنی رئیس جمهور ایران با همتای مصری اقدامی راهبردی برای حمایت از مردم مظلوم غزه به شمار می رود، زیرا در صورت استفاده از ظرفیت گذرگاه رفح می توان بسیاری از کمک های بشردوستانه جهان را به مردم بی دفاع غزه رساند.

کارشناس سیاست خارجی معتقد است: رئیس جمهور کشورمان نسبت به کمک های سریع تر و واکنش جدی تر مصر در بازگشایی گذرگاه رفح برای تأمین نیازهای غذایی و دارویی مردم غزه از رئیس جمهور مصر درخواست داشت.

هانی زاده با بیان رایزنی های رئیس جمهور کشورمان و همتای مصری در زمینه افزایش سطح همکاری های دو کشور گفت: با اینکه موضوع فلسطین و پایان دادن به کشتار مردم بی پناه غزه از مهم ترین اهداف سفر رئیس جمهور به ریاض و دیدار با رؤسای کشورهای اسلامی و عربی به شمار می رود، اما به احتمال زیاد آیت الله رئیسی و سیسی در حاشیه برگزاری اجلاس سران کشورهای اسلامی در زمینه افزایش سطح روابط ایران و مصر و توسعه همکاری های دو کشور در زمینه تجارت و مناسبات سیاسی گفت و گو کردند.

وی افزود: یکی از موضوعاتی که در دیدار میان رؤسای جمهور ایران و مصر مورد توجه قرار گرفت، بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور به عنوان نخستین گام برای هدفمند کردن روابط دو کشور است.

کارشناس سیاست خارجی معتقد است: مصر یکی از کشورهای مهم جهان عرب به شمار می‌رود، زیرا تأثیرگذاری بالایی در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا دارد و لذا همکاری با قاهره از جهات مختلف برای تهران مثمر ثمر است و به توسعه صادرات کالای ایرانی منجر می شود. علاوه بر این، گسترش تعاملات سیاسی ایران و مصر کمک شایان توجهی به رفع برخی مشکلات مردم فلسطین به ویژه اهالی غزه خواهد کرد.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه تنها راه ارتباط زمینی با مردم غزه از مسیر مصر انجام می‌شود، لذا توسعه روابط ایران و مصر برای حمایت های همه جانبه از غزه گره گشاست و باید مورد توجه بیشتر قرار بگیرد.

هانی زاده عنوان کرد: امیدواریم بعد از دیدار رؤسای جمهور ایران و مصر شاهد رفع هر چه سریعتر نیازهای مردم فلسطین و بهبود وضعیت در غزه باشیم، تا جایی که گسترش روابط دو کشور به بهبود مناسبات و ثبات وضعیت منطقه کمک کند.

پایان پیام/غ

منبع: فارس
شناسه خبر: 1570015

مهمترین اخبار ایران و جهان: