نیوز سیتی!
18 مهر 1402 - 14:01

نیازمند تدوین یک سازوکار جدید در بخش معدن هستیم

استاندار مرکزی گفت: نیازمند تدوین یک سازوکار جدید و تنظیم‌گر در بخش معدن هستیم.

 به گزارش خبرگزاری فارس از محلات، فرزاد مخلص‌الائمه ظهر امروز در آیین افتتاح نمایشگاه سنگ محلات اظهار کرد: متاسفانه سایه سنگین نفت بر اقتصاد کشور اجازه نداد بخش معدن جایگاه واقعی خود را در اقتصاد کشور پیدا کند، در حالی که معدن می‌تواند در شکوفایی اقتصاد نقش بسزایی را ایفا کند.

وی تصریح کرد: به واسطه تحریم‌ها و با تکیه بر توان داخل شاهد توسعه دانش بنیان‌ها و نقش آفرینی آنها در اقتصاد هستیم، هرچند هنوز در بخش معدن جای کار بسیار است.

استاندار مرکزی تدوین یک سازوکار جدید و تنظیم‌گر در بخش معدن را ضروری دانست و اظهار کرد: سیاست‌های کلی که در قالب قوانین به مرحله اجرا می‌رسند  تا به مقررات تبدیل نشوند، قابلیت اجرایی ندارد، از سویی دیگر تا بدون حضور بخش خصوصی تدوین این مقررات رشدی را رقم نخواهد زد.

 مخلص‌الائمه با اشاره به عقب ماندگی کشور در حوزه تامین و تجهیز ماشین آلات معدنی بیان کرد: در سطح جهان ماشین آلات موثری تولید شده که ما هم باید به سمت تولید تجهیزات جدید حرکت کنیم و تولیدکنندگان ماشین آلات  باید خطوط تولید خود را به سمت نیاز کشور تغییر دهند. 

 مسیر رشد و شکوفایی اقتصادی کشور از گذرگاه صادرات است

رئیس صنعت و معدن و تجارت استان مرکزی نیز گفت: مسیر رشد و شکوفایی اقتصادی کشور از گذرگاه صادرات است و سیاست‌های دولت هم در این مسیر است.

علی جودکی افزود: محوریت حوزه اقتصاد صادرات است، همه دستگاه‌ها باید ساز داخل بزنند که بتوانیم خروجی خوبی داشته باشیم.

وی تصریح کرد: اگر ما پایانه صادراتی سنگ داشته باشیم  هیات خارجی می‌توانند وارد کشور شوند تمام سنگ‌ها را می‌توانیم جمع آوری کنیم و ترخیص را در اینجا انجام دهیم.

جودکی ادامه داد: موافقت اولیه به منظور پایانه صادراتی سنگ اخذ شده و اگر مساعدت صورت بگیرد میزان صادرات سنگ  افزایش خواهد یافت.

 ایران با ۲۲۰۰ معدن دارای  ۳۰ درصد معادن فعال است

 رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی نیز گفت: حضور پررنگ افراد در این نمایشگاه، نشان دهنده اهمیت نمایشگاه سنگ است. 

شکوری ادامه داد: اگر ما  بتوانیم این نمایشگاه را ارتقا دهیم و فضای بیشتری بگیریم  زمینه برای حضور خارجی‌ها بیشتر می‌شود. 

وی در ادامه افزود: کشور ما به لحاظ سنگ‌های تزیینی رتبه اول را داراست و آمار نشان می‌دهد در سال گذشته با  ۱۲ میلیون تن تولید رتبه ۵ جهان را کسب کردیم.

 رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی  یادآور شد: اگر به بازارهای جهانی نگاه کنیم ۳۲ میلیارد دلار تجارت سنگ دنیا بوده است  پیش بینی ما رسیدن این رقم به ۴۰ میلیارد دلار است، اگر ما بتوانیم ۱۰ درصد از سهم بازار جهانی بگیریم میتوانیم سهم خوبی  را از آن خود کنیم.

 رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی با اشاره به اینکه از 162.5 میلیون بلوک استخراجی در دنیا ۷۰ درصد برای قاره آسیاست، بیان کرد: ایران با ۲۲۰۰ معدن دارای  ۳۰ درصد معادن فعال است.

شکوری با بیان اینکه ظرفیت کشور در حوزه معدن ۳۰ میلیون تن است، افزود: سازمان‌های دیگری با تولید در ارتباط نیستند اما سیاستگذاری آنها تولید را متاثر می‌کند ، هرکس ساز خود را میزند ولی آهنگی که میاد آهنگ توسعه نیست و آهنگ افول است.  

 رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی یادآور شد: برای صادرات باید محصول قابلیت صادرات داشته باشد و برای این امر نیازمند  آموزش و نوآوری هستیم.

شکوری با اشاره به اینکه باید برای قابلیت سنگ بازار پیدا کنیم یا سهم بازار را افزایش دهیم، گفت: بعضی افراد توانمند بایستی وظیفه توسعه بازار را عهده دار شوند و دراستای توسعه صادرات محصول گام بردارند.

سهم نیم درصد بازار جهانی سنگ را در اختیار داریم 

ناصر بیکی رییس اتاق بازرگانی، کشاورزی، صنایع و معادن اراک نیز گفت: امروز رنگین کمانی از سنگ  با بیش از ۵۷۰ معدن فعال در محلات شکل گرفته است.

وی افزود: ۱۱ درصد سنگ تزئینی جهان، سهم نیم درصد بازار جهانی سنگ را در اختیار داریم و از ۸ میلیارد دلار تجارت بین المللی جهان، تنها سهمی ۲۰۰ میلیون دلاری در اختیار ماست.

بیکی با تاکید بر اینکه کشور نیاز به ماشین آلات به روز و تکنولوژی جدید دارد، تاکید کرد: امروز بخش معدن با گورستانی از ماشین آلات دست دوم مواجه است.

پایان پیام

 

منبع: فارس
شناسه خبر: 1533815

مهمترین اخبار ایران و جهان: