نیوز سیتی!
10 فروردین 1401 - 14:44

«گردشگری غذا» ظرفیت ناشناخته اقتصاد همدان

همدان- «گردشگری غذا» ظرفیت ناشناخته همدان است که در صورت برنامه ریزی به موقع، مناسب و البته هوشمندانه می تواند به حرکت درآوردن چرخ های اقتصاد استان را به همراه داشته باشد. خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: گردشگری یکی از مهمترین رویکردهای ملل مختلف به منظور توسعه پایدار است؛ از این رو، توجه بیشتر به انواع گردشگری می‌تواند نقش مهمی در اقتصاد بازی کند. خبرگزاری مهرگردشگری یکی از بزرگترین صنایع در جهان است که می‌تواند نقش فزاینده ای در اقتصادهای محلی ایفا کند. یکی از انواع گردشگری که می‌تواند با خود به حرکت درآوردن چرخ‌های اقتصاد را به همراه داشته باشد، گردشگری غذا است. ایبسیاری از مقاصد گردشگری، از غذا به عنوان منبعی پرجاذبه برای تقویت بازاریابی گردشگری خود استفاده کرده‌اند. طبق آخرین آمارها درآمد گردشگری غذا در دنیا بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار ثبت شده و این درحالی است که تنها ۳۳ درصد هزینه گردشگران در سفر به خوراک اختصاص دارد. درحالیدر این میان استان همدان به سبب آنکه در دل خود اقوام مختلفی را جای داده و با تنوع محصولات کشاورزی و باغی و البته هنرمندی بانوان خود همراه است، از تنوع غذایی مناسبی برای ورود به عرصه گردشگری غذا برخوردار است. استانی که ترشی‌ها و مرباهای بسیار و شیرینی جات متنوعی را نیز در دل خود جای داده که در دیگر استان‌ها از این طعم‌های متنوع و البته منحصربه‌فرد خبری نیست. از ترشی‌های متنوعی چون ترشی گردو، زرشک، زردآلو، سیب گرفته تا مرباهای متنوع، کماج، حلوا زرده، آش‌های متنوع و مختلف در این استان با زمستان‌های سرد همواره در همدان حرف‌های زیادی برای گفتن داشته است. جاتکماجپیاده راه غذا، رستوران‌های محلی، منوی غذاهای بومی در خانه‌های بومگردی، برندسازی در این عرصه و غیره همه و همه می‌تواند موجب معرفی هرچه مناسب‌تر این ظرفیت شوند؛ قدم‌هایی که می‌تواند نه تنها اقتصاد محلی و روستایی را به سمت و سوی مناسب آن سوق دهد بلکه اشتغال زایی را نیز به همراه داشته باشد. منویبومگردیبرندسازیزاییبازدید بیش از ۳۳۶ هزار نفر از جاذبه‌های گردشگری همدان بازدید بیش از ۳۳۶ هزار نفر از جاذبه‌های گردشگری همدانبازدید بیش از ۳۳۶ هزار نفر از جاذبه‌های گردشگری همداناین روزها، گردشگران و مسافران نوروزی پس از چند سال رکود گردشگری به این همدان آمده اند؛ به نوعی که دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر استان همدان در خصوص وضعیت بازدیدها و ورود گردشگران به استان در خبرنگار مهر از بازدید بیش از ۳۳۶ هزار نفر از جاذبه‌های گردشگری همدان خبر داد و گفت: از تاریخ ۲۶ اسفند سال ۱۴۰۰ تا ۶ فروردین امسال، ۳۳۶ هزار و ۹۰۵ نفر از جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی و توریستی همدان بازدید کرده‌اند. اندخبرنگار مهرعلی مالمیر با اشاره به اینکه جاذبه‌های تاریخی با ۱۷۱ هزار و ۵۵۹ نفر در صدر بازدیدها قرار دارد، رکوردار بازدیدهای نوروزی مسافران را غارعلیصدر اعلام کرد و گفت: پس از آن کتیبه‌های تاریخی گنجنامه، آرامگاه بوعلی‌سینا و آرامگاه باباطاهر در جایگاه بعدی قرار دارند. غارعلیصدرگنجنامهوی در خصوص اقامتگاه‌های بوم گردی نیز گفت: یک هزار و ۴۰۵ نفر در این اقامتگاه‌ها حضور داشتند، ۹ هزار و ۷۳۶ مسافر در هتل‌ها، یک هزار و ۵۳۸ نفر در میهمان‌پذیرها، یک هزار و ۱۰۵ نفر در هتل‌آپارتمان‌ها، در اقامتگاه‌های بوم‌گردی، ۱۲ هزار و ۳۷۸ نفر در خانه‌مسافرها، ۶ هزار و ۸۶۶ نفر در اقامتگاه‌های موقت، ۲۹ هزار و ۱۴۳ نفر در تأسیسات اقامتی وابسته به آموزش‌وپرورش و دو هزار و ۹۰۶ نفر نیز در سایر اقامتگاه‌های استان همدان اسکان یافتند. یکی از مسافران به خبرنگار مهر گفت: از شهرهای جنوبی کشور به همدان آمده‌ایم، آب و هوای اینجا را دوست داریم و برایمان خاطرات خوبی را به همراه دارد. خبرنگار مهروی با بیان اینکه ترشی‌های همدان هم همیشه در سبد سوغاتی هایمان وجود دارد، عنوان کرد: در جنوب ترشی‌های بسیاری وجود دارد، اما ترشی‌های همدان چون از گردو و زردآلو و محصولات باغی این منطقه است، متفاوت از ترشی‌های ما است. هایمانوی با بیان اینکه به تازگی متوجه شده‌ایم که در همدان کباب سرداشی نیز وجود دارد و یک غذای سنتی محسوب می‌شود؛ عنوان کرد: خیلی به دنبال خرید کباب سرداشی بودیم اما تاکنون نتوانسته‌ایم جایی را پیدا کنیم که کباب سرداشی می‌فروشند. سرداشیسرداشیسرداشیغذاهای محلی و سنتی همدان وارد تقویم جهانی شوند غذاهای محلی و سنتی همدان وارد تقویم جهانی شوندغذاهای محلی و سنتی همدان وارد تقویم جهانی شوندحال در این بین نقش توجه به ذائقه و سلیقه گردشگران و البته توجه به رستوران‌ها و مکان‌های عرضه غذاهای محلی مشخص می‌شود؛ رقیه حاتمی پور در این زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: تفاوت شدن غذاها و تنوع در سنن و آدابی شده که در تهیه، طبخ و مزه‌های غذاها متأثر از آب‌وهوا، عادات و ذائقه‌های غذایی است. خبرنگار مهرسنناین کارشناس گردشگری با تاکید بر اینکه غذاهای محلی و سنتی همدان قابلیت ورود به تقویم جهانی را دارد، اظهار کرد: باید در این مسیر قدم‌های جدی برداشت و با برنامه ریزی وارد کار شد تا ظرفیت‌ها از بین نروند. ریزیوی خاطرنشان کرد: جشنواره‌های غذایی ملی و بین‌المللی می‌توانند برای معرفی غذاهای، ترشی‌ها و البته شیرینی جات همدان نقش مؤثری داشته باشند، یکی از نکات اصلی در زمینه این است که بتوان این ظرفیت‌ها را به خوبی معرفی کرد. جاتحاتمی پور با تاکید بر برندسازی در این عرصه خاطرنشان کرد: استان همدان می‌تواند جشنواره‌های فصلی برگزار کند تا نه تنها حلوا زرده، نُقل های متنوع، شیرینی جات، مرباها و غیره را معرفی کند بلکه آش‌های محلی و آبگوشت‌های متنوع خود و البته دسرها و خورشت‌های پخته شده با کدوهای همدان و دیگر محصولات کشاورزی و سبزی‌های کوهی را نیز به مسافران و گردشگران معرفی کند. برندسازیهایجاتاین کارشناس گردشگری با بیان اینکه جشنواره‌های غذایی باید در دل تقویم گردشگری همدان جای گیرند، اظهار کرد: همه اینها می‌توانند به بهبود گردشگری همدان کمک و اشتغال پایدار را برای این استان به ویژه در روستاها به همراه داشته باشند. نباید فراموش کرد که گردشگری غذا، سهم چشمگیری در گردشگری دارد چنان که بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار از اقتصاد گردشگری دنیا، به گردشگری غذا برمی‌گردد و هر گردشگری در سفر خود چندین دلار برای خرید خوراک هزینه می‌کند. موضوعی که می‌تواند به استان همدان به عنوان یکی از استان‌های غربی کشور که در دل خود انواع و اقسام آش‌های محلی، آبگوشت‌ها، شیره انگور، عرقیجات، ترشی و مربا و غذاهایی چون کباب سرداشی، قوت و غیره را جای داده است. عرقیجاتسرداشیآش کاچی، آبگوشت بزباش، آبگوشت کلم، آش برنج، آش گوجه فرنگی، آش جو، آش کشکک، آش دوغ، آش ترخینه، آبگوشت قورمه سبزی و آش رشته ترشی از دیگر آش‌های محلی این استان است. «گردشگری غذا» ظرفیت ناشناخته همدان است که در صورت برنامه ریزی به موقع، مناسب و البته هوشمندانه می‌توان به حرکت درآوردن چرخ‌های اقتصاد استان را به همراه داشته باشد. بدین ترتیب، حال زمان آن رسیده تا از این ظرفیت‌ها استفاده و با توجه به ذائقه گردشگران وارد کار شد. ریزیاین غذاها، ترشی‌ها، مرباها، نان‌ها و عصرانه ها را وارد منوی رستوران‌ها کرد و با تقویت گردشگری روستایی زمینه را برای رشد اقامتگاه‌های بوم گردی باکیفیت و رستوران‌هایی از بدنه روستایی طعم غذاهای همدان را زیر دندان گردشگران و مسافران آورد و با این روند، زمینه را برای تقویت اقتصاد استان همدان و البته اشتغال زایی پایدار مهیّا ساخت. هامنویزایی
منبع: مهر
شناسه خبر: 206324

مهمترین اخبار ایران و جهان: