مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: اولین جلسه کمیته استانی«بهبود کیفیت شیر خام» در سال جاری برگزار شد و نظارت بر بهبود شرایط بهداشتی در زنجیره تولید شیر در دستورکار قرار گرفت.
محمد اسدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد گفت: شیر ماده غذایی با پروتئینهای مختلف است که شرایط و محل نگهداری این ماده مهم است که هرچه بهداشت در این شرایط افزایش یابد میکروبهای کمتری وارد این ماده غذایی میشود.
مدیرکل دامپزشکی چهارمحال وبختیاری افزود: چند روز گذشته اولین جلسه کمیته استانی«بهبود کیفیت شیر خام» در سال جاری برگزار شد البته این کمیته چندسالی است که تشکیل و هر دو ماه یک بار برگزار و دستورالعملهای نظارت بر شیرخام در دستگاههای متولی بررسی میشود.
وی ادامه داد: شیرخام یک موضوع فرابخشی است و خاص یک سازمان خاص نیست جهادکشاورزی به عنوان دستگاه مادر و دستگاههای دیگر مانند دامپزشکی، صنعت معدن و تجارت، اتاق اصناف و اتحادیهها، مدیر صنایع تبدیلی و معاونتهای دیگر به عنوان عضو در این کمیته هستند و وظیفه نظارت بر کیفیت شیر در زنجیره تولید را دارند.
اسدی بیان داشت: هر دستگاه در جایگاه خود بر روند تولید نظارت میکند و اگر مواردی با ضوابط مغایرت داشت برخورد قضایی و قانونی انجام میشود و در مرحله اول تذکرات ارائه میشود و در صورت عدم رفع به مقام قضایی معرفی میشوند تا در صورت اثبات جرم با تخلف صورت گرفته برخورد شود.
مدیرکل دامپزشکی استان اظهار داشت: این روال نظارتی تا کنون در حال اجرا بوده اما در سال جاری نظارت بر بهبود شرایط مطرح است تا میزان تولید افزایش یابد زیراکه افزایش کیفیت بهداشتی شیر در زنجیره تولید سبب تولید ثروت و بهبود روند صادرات میشود.
وی در پایان گفت: تب مالت، سل، تب کیو، بیماریهای انگلی و بیماریهای گوارشی که عمدتا با باکتری ایجاد میشوند از جمله بیماریهایی هستند که اگر بهداشت در زنجیره تولید شیر رعایت نشود به انسان منتقل میشود و سلامت جامعه را به خطر میاندازد.
انتهای پیام/68036
شناسه خبر: 467124