نیوز سیتی!
09 مرداد 1402 - 08:50

فارس من| پزشک خانواده جدید در سجل آباد خرامه استقرار می‌یابد

منطقه سجل آباد خرامه، به دلیل استقبال نکردن مردم، از پزشک خانواده مدتی فاقد پزشک بوده و مردم برای درمان به شهر خرامه مراجعه می‌کردند، قرار است مرکز درمان جدیدی در این منطقه احداث شود و چنان‌چه اهالی استقبال کنند، پابرجا می‌ماند.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، سجل آباد منطقه‌ای از‌ توابع شهرستان خرامه است. مردم سجل آباد با جمعیتی نزدیک به سه هزار نفر به خاطر نبود وجود پزشک خانواده در محل زندگی‌شان مجبور به مراجعه به شهر خرامه هستند. 

این رفت و آمد ها و نبود پزشک خانواده با وجود خانه بهداشت باعث شده آنها مطالبه ای تحت عنوان (روستای بدون پزشک در ۷۰ کیلومتری شیراز) در سامانه فارس من به ثبت برسانند تا با پیگیری و رسیدگی مسئولین مراحل درمان و مراجعه به پزشک را راحت‌تر طی کنند. 

خبرنگار خبرگزاری فارس به منظور پیگیری این مطالبه با رئیس مرکز بهداشت استان فارس ارتباط گرفت و این مسئله را پیگیری کرد.

عباس رضاییان زاده رئیس مرکز بهداشت استان فارس در خصوص تغییر منطقه روستایی به شهری و خانه بهداشت  منطقه سجل آباد در گفتگو با خبرنگار فارس توضیحاتی داد و گفت: 
روستای سجل آباد ۱ کیلومتر تا شهر خرامه فاصله دارد به همین خاطر در سال ۱۳۹۵ بنا به پیگیری که مسئولین شهری داشتند، سجل آباد از حالت روستا خارج و به منطقه شهری تبدیل شد.

وی افزود: زمانی که آنجا روستا بود و جمعیتی حدود ۲ هزار نفر  داشت یک خانه بهداشت در آن روستا وجود داشت اما هنگامی که کد روستایی به شهری تبدیل شد ضرورت خانه بهداشت نیز عزل شد و از آن پس خدمات  بهداشتی مردم از طریق پایگاه سلامت ارائه شد.

این مسؤول ادامه داد:  چنانچه جمعیت آن منطقه به حدود ۱۵ هزار نفر می‌رسید، مرکز خدمات جامع سلامت برای آنها احداث می‌شد اما به دلیل اینکه جمعیتشان به اندازه یک خانه بهداشت بود، یک مرکز سلامت ستاره دار به آنجا تعلق گرفت. 

رضائیان زاده اظهار داشت: اکنون که این منطقه به منطقه شهری تبدیل شده و فاصله بسیار کمی با شهر خرامه دارد؛ خدمات اهالی آن همانند مردم شهر خرامه شده است به این صورت که آنها آزاد هستند به هر پزشکی در بخش خصوصی که می‌خواهند به عنوان پزشک خانواده شان مراجعه کنند.

برون‌سپاری خدمت بر اثر نبود استقبال عمومی از پزشک خانواده

این مسئول درباره وضعیت خانه بهداشت سجل آباد توضیحاتی داد و بیان کرد: در سال۹۵ پزشکی در بخش دولتی به خانه بهداشت سجل آباد اختصاص داده شد، هر پزشک برابر مقررات، باید ۳هزار نفر را تحت پوشش خود  قرار دهد، اما او پس از 2 سال تلاش  بیش از ۵۰۰ نفر نتوانست تحت پوشش خود قرار دهد، در واقع مردم از پزشک خانواده آنجا استقبال نکردند و بیشتر به شهر مراجعه کردند، همه این ها منجر به برون‌سپاری خدمت شد . 

وی اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی در سال ۹۷ با شرکتی خصوصی قراردادی بست و طبق آن قرار داد شرکت خصوصی مردم را دعوت و تشویق به ثبت نام در پزشک خانواده کرد اما به دلیل عدم استقبال مردم در برون‌سپاری موفق نشد و نهایتا در سال ۹۹ خانه بهداشت سجل آباد تعطیل شد. 

رضائیان زاده ادامه داد: پس از تعطیلی خانه بهداشت، بهورز به مرکز خدمات جامع سلامت شهری روستایی منتقل شد و مردم نیز از آن پس از این مرکز یا پزشکان شهری دیگری که مراجعه کرده بودند خدمات می‌گیرند. 

وی با اشاره به تبدیل شدن منطقه روستایی به منطقه شهری اظهار داشت:  تبدیل شدن روستا به منطقه شهری قانونا وظیفه خانه بهداشت را از دوش دانشگاه علوم پزشکی برداشته است . 

رئیس مرکز بهداشت فارس افزود: ۴ سال تلاش برای استقرار پزشک و برون‌سپاری خدمت انجام شد و مردم از این دو فرصت استقبال نکردند و ترجیح دادند به شهر و پزشکان شهری مراجعه کنند . 

وی به ساختمان جدید در حال احداث در این منطقه اشاره کرد و گفت: تا پایان سال جاری ساختمان جدیدی مقابل ساختمان بهداشت ساخته می‌شود و ما مجدد در این ساختمان جدید پزشک و مراقب سلامت را مستقر میکنیم در صورت استقبال کل جمعیت منطقه سجل آباد؛ پزشک پابرجا می‌ماند در غیر اینصورت مجددا این مرکز تعطیل می‌شود.

گزارش از : صبا بنکی

پایان پیام/ س

منبع: فارس
شناسه خبر: 1419140

مهمترین اخبار ایران و جهان: