نیوز سیتی!
23 خرداد 1402 - 06:49

تشریح اقدامات دستگاه‌های اجرایی البرز در حوزه عفاف و حجاب

اخیرا مسئله عفاف و حجاب در کشور رنگ و بوی جدید به خود گرفته است، در این میان طبق قانون دستگاه‌های متعددی علاوه بر نیروی انتظامی در این زمینه موظف به انجام کار می‌باشند؛ استانداری‌ها و شهرداری‌ها از جمله این نهادهای اثرگذار هستند.

به گزارش خبرگزاری فارس از کرج، مسئله عفاف و حجاب و رعایت آن این روزها بیش از همیشه پررنگ شده و سرزبان‌ها افتاده است. ادارات و ارگان‌های متعددی در این حیطه موظف به انجام اقدامات فرهنگی هستند.

مخاطبین «فارس من» در این حوزه دغدغه دارند مطالبه ای در راستای تشدید عملکرد دیگر ارگان‌های مسؤول در باب عفاف و حجاب مطالبه ای تحت عنوان «مسؤولین البرز در مقابله با بدحجابی اقدام جدی کنند» به ثبت و امضا رساندند.

گفتنی است؛ دستگاه‌های متعددی مسؤولیت رسیدگی، نظارت، فرهنگ‌سازی، تولید محتوا و پرداختن به مسئله عفاف و حجاب را به عهده گرفتند، اما همواره شاهد بودیم که نیروهای سبز پوش دغدغه مندی بیشتری داشتند، در این میان استانداری، شهرداری، صدا و سیما، رسانه‌ها و... در این مسئله موظف به ایفای نقش هستند.

کاظمینی، مدیرکل امور اجتماعی استانداری البرز، در خصوص دستورالعمل‌های کمیته عفاف و حجاب در استان، گفت: مسئله عفاف و حجاب جنبه تبلیغی و ترویجی دارد و بنا به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۸۵ درصد مصوبات ابلاغ شده به موضوعات ایجابی می‌پردازد.

«جلساتی که باید راهگشا باشند»

کاظمینی به اهمیت اغنا سازی و پاسخ به شبهات تاکید کرد و ادامه داد: استانداری البرز پیش از اینکه قرارگاه عفاف و حجاب تعیین و اعلام سراسری شود، ۲۱ جلسه در این حوزه برگزار کرده است که یکی از مصوبات آن ایجاد مراکز عفاف و حجاب به منظور تأمین نیاز جامعه هدف و تبلیغ برای دیگر افراد است.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری البرز با اشاره به اینکه البرز از حیث فروشگاه‌های عفاف و حجاب با کمبودهای مواجه است که امیدواریم بتوانیم این نقص را جبران کنیم، تصریح کرد: این مراکز با قیمت و کیفیت تایید شده فعالیت خواهند داشت.

به گفته کاظمینی مقرر شد گروهی از بانوان محجبه استان در ۱۳ نقطه مشخص شده از جمله ایستگاه‌های مترو و مراکز خرید حضور پیدا کرده و افراد را به رعایت حجاب عفیفانه دعوت کنند.

«مسابقه کتابخانی برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب»

وی با بیان اینکه شبهات ۷۰ دستگاه استان البرز در حوزه عفاف و حجاب پاسخ داده شد، اضافه کرد: کلاس‌های بلند مدت در کنار مسابقه کتابخوانی «جواهرانه» و «واجب فراموش شده» در این راستا مدنظر قرار گرفته و اجرایی شده است.

این مقام مسؤول از راه‌اندازی ۱۰ نمایشگاه پوشاک ایرانی اسلامی در مدت زمان ۲۰ خرداد الی عید غدیر خبر داد و افزود: در این میان تهیه اِلمان‌های هنری نیز مدنظر قرار گرفته و مقرر کردیم طی همکاری با شهرداری‌ها نصب آن‌ها انجام شود.

«تشکیل کمیته هفتگانه عفاف و حجاب در البرز»

کاظمینی در پایان از راه‌اندازی هفت کمیته برای تحقق اهداف قرارگاه عفاف و حجاب استان البرز خبر داد و گفت: تببین محتوا، تبلیغ و ترویج، هیات اندیشه ورز، ارزیابی، هماهنگی اقدامات در حوزه عفاف و حجاب، آسیب شناسی و مد و لباس با عضویت سمن‌ها، مردم و رئوسای مشخص از جمله این کمیته‌ها است که بدون شک با همراهی و همدلی مردم می‌تواند در پاسخ به فرافکنی و شبهه پراکنی شبکه‌های معاند نقش آفرینی کند. 

«تشکیل کارگروه زیست عفیفانه در استان البرز»

معصومه آقایی، مدیرکل بانوان و خانواده استانداری البرز، نیز در این خصوص گفت: موضوع عفاف و حجاب به صورت کشوری در حوزه اداره کل اجتماعی قرار گرفته است. 

وی با بیان اینکه حوزه بانوان در ارتباط با موضوع عفاف و حجاب بی‌دغدغه، بدون عملکرد و برنامه نبوده است، افزود: فراتر از موضوع عفاف و حجاب کار گروهی به نام زیست عفیفانه داریم که یکی از زیر مجموعه‌های آن موضوع عفاف و حجاب است.

وی با اشاره به اینکه رویکرد کارگروه در حوزه عفاف و حجاب باید رویکردی سلبی و ایجابی باشد، بیان کرد: باید فرهنگ سازی کاملا جدی و زیر ساخت‌های فرهنگی برای رعایت عفت و حجاب ایجاد شود.

آقایی با بیان اینکه خیلی از فضاهای که نیاز نیست خانم‌ها پوشش داشته باشند جدا شود، گفت: خانم‌ها باید فضا‌های را برای راحت بودن داشته باشند که در عین حال به جنبه قانونی و ایجابی می‌پردازیم.

وی افزود: نگاه جدی به این حوزه داریم و در تمامی مسائل اجتماعی رویکرد فرهنگی و رویکرد قانونی الزامی است که هر دو این‌ها کنار هم می‌توانند مکمل باشند. 

آقایی گفت: به شدت در حال ایجاد فرآیندهای مطلوب برای تحقق زیست عفیفانه در همه جوانب زندگی بانوان است.

وی با اشاره به کارگروه زیست عفیفانه که در استان تشکیل و به مشاور بانوان فرماندارن شهرستان‌ها ابلاغ شده و موظف هستند این کار را انجام دهند، گفت: در این کارگروه نگاه علاوه بر حاکمیتی نگاه مردمی هم است و بروز و ظهور کارگروه باید در اجتماعی رخ بدهد که عموم مردم حضور دارند.

در این میان مدیریت شهری نیز از دیگر دستگاه‌های مرتبط است که باید در حوزه عفاف و حجاب ایفای نقش داشته باشد، در این میان تلاش بر این شد تا با مهرداد کیانی، شهردار کلانشهر کرج مصاحبه ای در این خصوص ترتیب داده شود، اما پس از پیگیری‌های متعدد با پاسخ صادقانه او همراه شدیم، «من در این خصوص اطلاعی ندارم، اجازه بدهید پیگیری کنم و بعد پاسخ بدهم!» 

به همین منظور با امیر اشتری، معاون امور فرهنگی-اجتماعی شهرداری کرج هم صحبت شدیم؛

اشتری اجرای کمیته عفاف و حجاب در کلانشهر کرج را منوط به اجرای هفت محور برشمرد و افزود: به زودی طرح کمیته عفاف و حجاب را با همکاری معاونت اجتماعی استانداری آغاز خواهیم کرد، در این میان طرح‌ها مردم محور، محله محور، برنامه محور، مسجد محور ، آموزش محور، کادر سازی و چند بُعدی برنامه ریزی کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه عملکرد ما باید به گونه ای باشد در مقابله با بدحجابی به ثبات منطقی برسیم،‌ افزود: برنامه ریزی‌ها ویژه اماکنی اعم از مدارس، خانواده، مراکز تفریحی، حمل و نقل عمومی، فضای مجازی و حتی معابر عمومی طراحی شده است.

این مقام مسؤول یادآور شد: در این میان ۹ فاز برای اجرای برنامه‌های مدیریت شهری در حوزه عفاف و حجاب طراحی شده است، از جمله آن می‌توان به همراه ساختن سمن‌ها، امامان محله، تشکل‌های مردمی و ... پرداخت آموزش درست امر به معروف و نهی از منکر نیز از دیگر فازها مطرح شده می‌باشد.

وی در ادامه به فضاسازی‌های دشمن و تولید محتوا در فضای مجازی از سوی معاندین اشاره کرد و افزود: مقابله با تهاجمات رسانه‌ای به کمک تولید محتوا، تعبیه پلتفرم مناسب تفریحی، مقابله با افراد هنجار شکن و ارزیابی و نظارت دیگر فازهای کمیته عفاف و حجاب در شهرداری کرج است.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1281684

مهمترین اخبار ایران و جهان: