نیوز سیتی!
09 خرداد 1402 - 14:22

چگونه از استرس بکاهیم؟

کارشناس ارشد روانشناسی می‌گوید: وقت گذراندن با خانواده نقش موثری در کاهش استرس دارد، در واقع افراد با هم صحبتی با اعضای خانواده و دوستان خود به عنوان محافظی در برابر استرس استفاده می‌کنند.

خبرگزاری فارس ـ اراک؛ متاسفانه امروزه استرس به بخش جدایی ناپذیر از زندگی روزمره ما تبدیل شده است، متراکم بودن زندگی شهری و روند سریع زندگی خواه ناخواه بر روی روان ما تاثیر می‌گذارد، از این رو همه ما در طول زندگی درجاتی از استرس را تجربه کرده‌ایم.

استرس نه تنها بر عملکرد اعضای بدن ما تاثیر می‌گذارد، بلکه بسیاری از بیماری‌های لاعلاج هستند که هیچ گونه منشأ فیزیکی ندارند و تنها از استرس روانی نشات می‌گیرند.

اما چاره چیست؟ چه روش‌های برای پیشگیری و کاهش استرس وجود دارد؟ درمان استرس به چه صورت و با چه روش‌های صورت می‌گیرد؟

روش‌های پیشگیری و کاهش استرس

کارشناس ارشد مشاوره کلانتری شهرستان اراک در خصوص روش‌های پیشگیری و کاهش استرس به خبرنگار فارس می‌گوید: پیشگیری بهتر از درمان است، همین شعار نشان می‌دهد که پیشگیری تا چه اندازه در درمان بیماری‌ها تاثیر دارد، پیشگیری از استرس حتی اگر ۱۰۰ درصد مانع از بروز علایم استرس نشود اما تا حد زیادی از تاثیرات منفی استرس بر بدن ما کاهش می‌دهد.

مهدیه بادران با اشاره به اینکه استرس در واقع واکنش طبیعی بدن به شرایط نامساعدی است که در آن قرار می‌گیرد، اما استرس مکرر سبب مختل شدن فعالیت‌های روزانه فرد می‌شود، می‌افزاید: یکی از راه‌های کاهش استرس مراجعه به روانشناس است، مشاوره با روانشناس یکی از بهترین راه‌های کاهش استرس است، روانشناسان با همدلی و طرح سوالات مختلف به کاهش استرس ما کمک می‌کنند، مشاوره با روانشناس در زمینه پیشگیری از استرس این حسن را دارد که ما  با دیدگاه فرد دیگری نسبت به مشکلی که باعث استرس ما شده است آشنا می‌شویم، شاید یک مسأله برای ما بغرنج باشد اما فرد دیگری با نگاه به آن زوایای پنهانی را پیدا کن  که از چشم ما مخفی مانده است.

وی تصریح می‌کند: روانشناس با طرح سوالات هدفمند به تاریخچه مشکلی که باعث استرس شده است و با موشکافی آن به ما در مقابله با استرس کمک می‌کند.

ورزش کردن  یکی از راه‌های کاهش استرس است

کارشناس ارشد مشاوره کلانتری شهرستان اراک ورزش کردن را یکی دیگر از راه‌های کاهش استرس برشمرده و خاطرنشان می‌کند: تقریبا هر شکلی از ورزش در پیشگیری از استرس کمک می‌کند و باعث ارتقا سلامت کلی بدن می‌شود، ورزش سبب ارتقا سلامت کلی بدن  و باعث افزایش سطح اندروفین خون می‌شود، عملکرد اندروفین که به مرفین طبیعی بدن معروف است باعث کاهش درد و هیجان فرد می‌شود، به همین دلیل ورزش با تغییر و اصلاح کارکرد سیستم قلبی، عروقی،گوارشی و ایمنی از بدن فرد در برابر تاثیرات منفی محافظت می‌کند.

وقت گذراندن با خانواده نقش موثری در کاهش استرس دارد

بادران می‌افزاید: وقت گذراندن با خانواده نیز نقش موثری در کاهش استرس دارد، در واقع افراد با هم صحبتی با اعضای خانواده و دوستان خود به عنوان محافظی در برابر استرس استفاده می‌کنند.

خنده داروی بسیاری از دردهاست و سبب تقویت سیستم ایمنی بدن  و بهبود خلق و خوی افراد می‌شود

وی با بیان اینکه خنده داروی بسیاری از دردهاست و سبب تقویت سیستم ایمنی بدن  و بهبود خلق و خوی افراد می‌شود، اظهار می‌کند: خنده سبب کاهش درد می‌شود و تعادل عملکرد ذهن و بدن که سبب ترشح اندروفین می‌شود، که تاثیر اندروفین توسط تحقیقات مختلف علمی و تاثیراتش بر روح و روان به اثبات رسیده است.

رژیم غذایی نامناسب بر استرس اثر می‌گذارد

این کارشناس اصلاح رژیم غذایی را نیز در این زمینه موثر دانسته و می‌گوید: رژیم غذایی نامناسب بر استرس اثر می‌گذارد، مصرف غذاهای سالم و متعادل مانندتخم مرغ و گردو باعث بهبود خلق و خو و تنظیم انرژی فرد می‌شود، مصرف غذاهای پرچرب و شیرین به صورت موقتی سبب کاهش استرس می‌شود، اما در بلند مدت استرس فرد را افزایش می‌دهد.

بادران بیان می‌کند: گاهی اوقات مسائل استرس‌زایی برای فرد وجود نیامده اما فرد مدام حس استرس  دارد، تحقیقات نشان داده عوامل ارثی (به این صورت که ۴رد مستعد استرس است و تا در موقعیت استرس زا قرار بگیرد فورا واکنش نشان می دهد)،تجارب کودکی (شرایط زندگی نابسامان )عوامل اجتماعی،عاطفی، شناختی (چنانچه افکار و باورهای فرد دستخوش تغییر شوند و به گونه ای نامناسب شکل بگیرد)ممکن است با تغییر ساختار و کارکرد مغز می توانند زمینه ساز استرس شوند،به طور مثال نوجوانی که چندین بار دیر به خانه رسیده و توسط والدین مورد شماتت و سرزنش قرار گرفته از این به بعد هر زمان دیر به خانه برسد فورا دچار استرس می‌شود، زیرا ناخودآگاه در ذهن و روان به این نتیجه می‌رسد که ازسوی والدین مورد تنبیه قرار می‌گیرد.

وی در خصوص روش درمان استرس یبان می‌کند:‌ درمان شناختی رفتاری نوعی روش درمان استرس است که سبب می‌شود الگوهای فکری مخرب و مزاحم که تاثیر منفی روی احساسات و رفتارهای فرد دارد شناسایی و تغییر کند، در کل مشاوره و روان درمانی از طریق مختلف باعث درمان استرس افراد می‌شود، روانشناسان به  شناسایی عواملی که باعث استرس می‌شود کمک می‌‌کنند زیرا گاهاً، ما نمی‌دانیم چه چیزهایی باعث استرس ما شده‌اند،اما مشاوران با طرح سوالات هدفمند این عوامل استرس زا را شناسایی می‌کنند و با روان درمانی راه‌های مناسب برای تخلیه هیجانات و استرس‌های فرد را پیدا می‌کنند، به علاوه روان درمانی و مشاوره به ما در شناسایی مکانیزم‌های مقابله با استرس و راه‌های خودمراقبتی کمک می‌کنند.

پایان پیام/ 

منبع: فارس
شناسه خبر: 1249440

مهمترین اخبار ایران و جهان: