نیوز سیتی!
28 بهمن 1401 - 23:55

نارضایتی از بودجه سازمان امور دانشجویی کشور

بیرجند_ معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد:  با توجه به همه مشکلات و کمبودهای موجود در دانشگاه‌ها از بودجه سازمان امور دانشجویی کشور راضی نیستم.

به گزارش خبرنگار مهر، هاشم داداش پور که از روز گذشته به خراسان جنوبی سفر کرده است بعد از سفر به قاین، امروز صبح از بخش‌های مختلف دانشگاه بیرجند هم بازدید کرد که در هر بخش توضیح‌های لازم توسط لامعی رئیس دانشگاه، موسوی معاون امور دانشجویی و دیگر مسئولان این دانشگاه بیان شد و آنها از وی خواستند که در زمینه رفع نیازهای ورزشی، خوابگاه‌ها، سلف سرویس و دیگر بخش دانشگاه بیرجند تا حد امکان کمک‌های لازم را انجام دهد.

رئیس سازمان امور دانشجویی کشور در جمع بندی این بازدیدها عصر جمعه در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر این که دانشگاه بیرجند در کنار دانشگاه‌های فردوسی و زاهدان، طلایه دار علم و آموزش در شرق کشور است، گفت: دانشگاه بیرجند یکی از دانشگاه‌های بزرگ کشور است.

وی افزود: این دانشگاه در سال‌های گذشته رشد قابل توجه‌ای داشته است و همواره در ذهنم به عنوان یکی از دانشگاه‌های خیلی خوب کشور نقش بسته است.

داداش پور تصریح کرد: طبیعی است که در کنار این رشد، ضعف‌هایی هم این دانشگاه داشته باشد لذا با توجه به اولویت‌ها و منابعی که داریم، افقی را ترسیم خواهیم کرد تا بخشی از منابعی را که در اختیار داریم را به دانشگاه بیرجند تخصیص دهیم.

وی با اشاره به قانون جوانی جمعیت ادامه داد: دو هزار و ۴۳۳ دانشجوی متأهل در دانشگاه بیرجند تحصیل می‌کنند که تعدادی از آنها بومی هستند اما با وجود این که تنها ۲۰ نفر از این دانشجویان خوابگاه متأهلی دارند، نیاز به ساخت خوابگاه‌های متأهلی است که انجام این کار با توجه به نیاز زیاد و منابع کم سخت است.

وی بیان داشت: در گذشته ساخت خوابگاه‌های دانشجویی فراموش شده بود که اگر قانون جوانی جمعیت و تاکید دولت سیزدهم در این خصوص نبود، این کار از دستور خارج شده بود.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تا پارسال تنها ۱۷ دانشگاه کشور یعنی ۱۳ تا ۱۴ درصد دانشگاه‌ها خوابگاه متأهلی داشتند که دانشگاه بیرجند یکی از آنها بود و برای ساخت این خوابگاه‌ها به منابع قابل توجه‌ای نیاز است.

داداش پور افزود: در قانون جوانی جمعیت سه منبع برای این منظور مشخص شده است که دانشگاه‌ها بر این اساس مکلف به احداث خوابگاه‌های متأهلی شده‌اند.

به گفته وی ۱۰ درصد از بودجه اختصاصی دانشگاه‌ها ،۱۰ درصد از تملک دارایی و منابع بانکی برای این منظور در قانون پیش بینی شده است که اگر این منابع تأمین شود به شکل جهشی باید اقدامات لازم در این خصوص انجام شود.

وی تصریح کرد: مجلس امسال ۷۰۰ میلیارد تومان برای ساخت خوابگاه‌های متأهلی در نظر گرفته است که رقم بزرگی نیست و انتظار نداریم که با این میزان اعتبار اتفاق خاصی در این زمینه بیفتد.

به گفته وی با کمک خیرین، منابع بانک‌ها و کمک‌های مادی و معنوی دولت باید اقدامات لازم در این خصوص انجام شود و با توجه به وجود دو هزار و ۴۳۳ دانشجوی متأهل در دانشگاه بیرجند که بخشی از آنها بومی هستند، اما منابع اعتباری این دانشگاه هم در این باره زیاد نیست تا کمبودهای گذشته را جبران کند.

وی ادامه داد: با این وجود باید کار در این زمینه با کمک خیران آغاز شود و نباید منتظر کمک‌های دولت در این خصوص باشیم.

رئیس سازمان امور دانشجویی با اشاره به این که با منابع دولتی اتفاق خاصی در این خصوص نخواهد افتاد، گفت: ۸۷ هزار درخواست در این زمینه در دانشگاه‌های کشور داریم که به ۶۹ هزار میلیارد تومان برای پاسخگویی به این درخواست‌ها نیاز است.

داداش پور افزود: این میزان ۵.۱ برابر بودجه کلی دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و تحقیقاتی و پارک‌های علم و فناوری برای رفع نیازهای خود است.

وی با بیان این که خانم خیری ۲۹ میلیارد تومان در دانشگاه بیرجند هزینه کرده است، گفت: اگر افراد خیر در زمینه‌های آموزشی، پژوهشی، تحقیقاتی و هر چیزی که مربوط به دانشگاه‌ها باشد، هزینه کنند بر اساس ابلاغ رئیس امور مالیاتی کشور به استان‌ها، مشمول معافیت مالیاتی می‌شوند.

وی در خصوص مباحث مربوط به تغذیه دانشجویان اظهار کرد: مسئولان سازمان برنامه و بودجه کشور معتقد هستند که منابع کافی برای این منظور را به طور مستقیم به حساب دانشگاه‌ها واریز می‌کنند و سال گذشته سرانه دانشجویی حدود ۲۱ هزار تومان بود که امسال به ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومان افزایش یافته است.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در قالب تبصره ۱۴ و از سایر فصول سرانه دانشجویان تأمین می‌شود که با مدیریتی که می‌شود باید با حداقل منابع بودجه مورد نیاز باید تأمین شود و در جاهای هم اگر مشکلاتی وجود دارد، سازمان برنامه و بودجه در صورت مستدل بودن این مورد، آن را جبران خواهد کرد.

داداش پور بیان داشت: اکنون با توجه به این که در آخر سال قرار داریم باید بودجه مورد نظر را جمع کنیم لذا تلاش می‌کنیم به همه دانشگاه‌ها برای رفع نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری از محل منابع موجود، کمک کنیم.

به گفته وی سلامت دانشجویان در حوزه سلامت جسم و روان از اولویت‌های موجود است که در این راستا امسال چهار المپیاد ورزشی را برگزار کردیم و تمرکز ما بر مشاوره است و تلاش کرده‌ایم آن را به خوابگاه‌های دانشجویان ببریم.

وی تصریح کرد: برای جذب دانشجویان خارجی هم در دانشگاه‌های کشور اقدامات خوبی انجام شده است و با توجه به مشکلات و کمبودهای موجود از میزان بودجه سازمان امور دانشجویی راضی نیستم زیرا با وجود مشکلات زیاد، این بودجه بسیار محدود است.

وی تاکید کرد: انتظار داشتیم این بودجه ۵/۲ برابر میزان فعلی آن افزایش می‌یافت که اتفاق خاصی در این خصوص نیفتاده است که البته این موضوع ارتباطی هم به ما ندارد و دانشگاه‌ها با بودجه حداقلی باید نیازهای خود را رفع کنند.

داداش پور ادامه داد: منابع موجود بر اساس اولویت‌های کشور تخصیص می‌یابد و دولت قبل بدهی‌های بسیاری را باقی گذاشته است که اقدام برای پرداخت آنها بخشی از انرژی و تلاش ما را می‌گیرد.

وی ادامه داد: در کمیسیون تلفیق مجلس هم نظریات خود را بیان کرده‌ایم که امیدواریم آن چه در صحن مجلس مصوب می‌شود، بخشی از انتظارات ما در این خصوص برآورده کند.

به گفته وی دولت در صدد است تا به همه نیازهای کشور پاسخگویی کند و مجلس هم بر اساس اولویت‌های موجود بودجه سالانه را مصوب می‌کند.

وی تاکید کرد: تقویت حوزه ورزش و مشاوره و جذب دانشجویان بین‌المللی از اولویت‌های ما است و امیدواریم با اقداماتی که می‌شود، مشکلات حوزه سلامت دانشجویان سال آینده کاهش یابد.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1042501

مهمترین اخبار ایران و جهان: