نیوز سیتی!
02 خرداد 1402 - 05:21

خشم عمومی در بحرین پس از دستگیری «شیخ محمد سنقور»

دستگیری خطیب جمعه مسجد امام صادق با خشم عمومی در این کشور  عربی روبه‌رو شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، دستگیری «شیخ محمد سنقور»، خطیب جمعه مسجد امام صادق محله الدراز توسط مقامات بحرینی با خشم عمومی در این کشور عربی روبرو شده است.

مقامات بحرینی شیخ محمد سنقور خطیب جمعه مسجد امام صادق را پس از احضار در روز دوشنبه برای تحقیقات جنایی به دادستانی ارجاع دادند.

جامعه الوفاق بحرین در حساب توئیتری خود پیش از دستگیری شیخ سنقور اعلام کرده بود که تعداد زیادی از نیروهای رژیم خانه شیخ سنقور را محاصره کرده و احضاریه‌ای را برای بازجویی به وی تحویل دادند. «مجید میلاد»، یکی از رهبران جامعه الوفاق بحرین، گفت: «شیخ سنقور یک شخصیت علمی با وزن اجتماعی سنگین است که همبستگی کامل خود را با وی اعلام می‌کنیم.»

«جمیل کاظم»، از مقامات الوفاق بحرین نیز شیخ سنقور را از مفاخر محققین و پژوهشگران اندیشه اسلامی دانست و تاکید کرد که او گفتمان اصلاح طلبانه سیاسی معتدلی دارد که فقط به دنبال مصلحت کشور، مردم، امنیت و صلح است و خواستار آزادی شیخ سنقور شد، زیرا به گفته او، شیخ سنقور ضمانت امنیت و مدافع عدالت در بحرین است.

«عبدالجلیل خلیل» رهبر انجمن الوفاق نیز تأیید کرد که خطبه‌های جمعه شیخ سنقور را می‌شنود و «در خطبه‌هایش چیزی جز تأکید بر تقوا، ترس از خدا و نصیحت نمی‌یابد.»

همچنین بسیاری از شهروندان احضار شیخ سنقور توسط مقامات امنیتی را محکوم کردند و هشتگ #توقف_آزار_طائفه ای را در توئیتر ایجاد کردند که نشان می‌دهد این احضار به دلایل قومیتی صورت گرفته است.

همزمان چندین منطقه بحرین شاهد تظاهرات مردمی در محکومیت دستگیری شیخ سنقور بود و تظاهرکنندگان خواستار آزادی وی و پایان دادن به آزار و اذیت قومیتی که مردم بحرین در معرض آن هستند، شدند.

اداره کل تحقیقات و ادله جنایی علت بازداشت شیخ سنقور را «سخنان تحریک آمیز» خوانده است و مدعی شده که خطبه‌های نماز جمعه شیخ سنقور «شامل تخلفات قانونی از جمله توهین به مقامات است و آشکارا نفرت و تحقیر گروهی را برمی انگیزد.» این اتهام همان اتهاماتی است که به صورت مشابهی از سوی دولت به دیگر فعالان شیعه بحرینی نیز زده می‌شود. این اداره در اطلاعیه‌ای تأیید کرده است که اقدامات مقرر قانونی اتخاذ شده و پرونده به دادستانی ارجاع شده است.

جامعه ملی اسلامی الوفاق می‌گوید: «مقامات بحرین به عمد سیاست آزار و اذیت مذهبی را در این کشور دنبال می‌کنند و این سخت گیری‌ها پس از انقلاب ۱۴ فوریه ۲۰۱۱ تشدید شده است.»

طی چند سال گذشته نیز مقامات بحرینی اقدام به دستگیری بسیاری از شخصیت‌ها و علمای مذهبی به رهبری شیخ علی سلمان، دبیر کل جامعه الوفاق کرده‌اند و بسیاری را به دلایل سیاسی به حبس محکوم کرده‌اند، از جمله شیخ سلمان را به حبس ابد محکوم کرده‌اند، هرچند این حکم توسط الوفاق و بسیاری از سازمان‌های حقوق بشری مورد انتقاد قرار گرفته است.

منامه همچنین به سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم از بلندپایه‌ترین مقامات مذهبی شیعیان بحرین دست زده است. اقدامی که از سوی دیده بان حقوق بشر خودسرانه توصیف شده است.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1232201

مهمترین اخبار ایران و جهان: