نیوز سیتی!
27 تیر 1402 - 18:00

سوت‌زنی| قاچاق هزاران تن سوخت با کاروان خودرویی به پاکستان+ فیلم

طبق گزارشی از کشاورز بلوچستانی در سامانه سوت‌زنی خبرگزاری فارس، کاروانی متشکل از صدها ماشین سبک و سنگین در جاده ایرانشهر به سراوان اقدام به انتقال هزاران تن سوخت به مرز پاکستان کرده و به‌صورت قاچاق بیش از 35 درصد گازوئیل این کشور را تامین می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس، حجم بالای قاچاق سوخت از طریق شهرهای مرزی ایران و پاکستان موجب خروج غیرقانونی میزان قابل توجهی انرژی تجدیدناپذیر از کشورمان می‌شود، تا جایی که روزنامه پاکستانی «The Express Tribune» اردیبهشت امسال عنوان کرد که طبق اعلام انجمن فروشندگان نفت پاکستان (PPDA) قاچاق سوخت ایران به پاکستان از طریق دلالان افزایش یافته است، به‌نحوی‌که ۳۵ درصد از گازوئیل در پاکستان به صورت غیرقانونی از ایران وارد این کشور می‌شود.

در همین راستا براساس گزارش مردمی در سامانه سوت‌زنی خبرگزاری فارس، صدها ماشین سوخت‌کش هرکدام چندین تن بنزین و گازوئیل را از شهرهای جیرفت و ایرانشهر به سمت سراوان و چابهار منتقل کرده و از طریق دلالان به کشور پاکستان قاچاق می‌کنند، در حالی که افراد واجد صلاحیت می‌توانند سوخت جمع‌آوری شده خود را به‌طور قانونی در قالب طرح رزاق به این کشور همسایه بفروشند.

برای کسب اطلاعات بیشتر با گزارشگر مربوطه ارتباط گرفتیم که وی ضمن اشاره به تجربه خاطرناک خود میان قاچاقچیان اظهار کرد: شغل بنده کشاورزی و فروش محصولات زراعی است اما اواخر فروردین امسال یک‌بار به همراه رفیق خود برای فروش سوخت از ایرانشهر به سمت سرباز حرکت کردیم که در مسیر شاهد صدها ماشین بودیم که هر چندتا از آن‌ها تحت کاروانی با یک سرتیم هدایت می‌شدند.

وی به منفعت مالی برای قاچاقچیان اشاره کرد و افزود: دلالان سوخت از شهرهای جیرفت و عنبرآباد کرمان، ایرانشهر سیستان و سایر شهرهای مجاور بنزین و گازوئیل خود را با قیمت لیتری ۱۰ الی ۱۲ هزار تومان تامین کرده و در نقاط مرزی به مبلغ ۱۸ الی ۲۰ هزار تومان می‌فروشند، به‌عبارتی اگر به طور میانگین هر ماشین سه هزار لیتر سوخت حمل کند طی یک بار رفت و برگشت حدود ۲۴ میلیون تومان سود می‌کند.

این گزارشگر بر منابع تامین سوخت برای قاچاق تاکید کرد و ادامه داد: با توجه به تخصیص حواله گازوئیل به گلخانه‌ها در پاییز و زمستان و موتورهای تامین آب از چاه‌های کشاورزی و سایر امور زراعی، سودجویان این حواله‌ها را خریداری کرده و گازوئیل فراوانی را از جایگاه‌های سوخت دریافت می‌کنند، همچنین بنزین زیادی را از جمع‌آوری کارت‌های سوخت دوستان و اقوام تهیه می‌کنند.

کوتاهی در طرح رزاق و نظارت ضعیف در جاده‌ها حاشیه امنی برای قاچاق

وی مسیر دریایی چابهار به پاکستان را هم مبادی دیگری برای قاچاق سوخت دانست و خاطرنشان کرد: راه‌های زیادی برای قاچاق سوخت به پاکستان وجود دارد که از جمله آن‌ها مسیر ایرانشهر، جیرفت، رودبار جنوب، عنبرآباد به چابهار و سرباز و سراوان است که نظارت جدی روی این جاده‌ها وجود ندارد، به‌عنوان مثال در سفر خودمان لیدرها جلوتر از ما جاده را رصد کرده و در صورت حضور نیروی انتظامی مسیر را هموار می‌کنند.

با توجه به آنچه مطرح شد، کاروان خودرویی حامل سوخت قاچاق در مسیرهای غرب به شرق در استان سیستان و بلوچستان بدون نظارت قاطع ارگان‌های نظارتی اقدام به قاچاق کلان بنزین و گازوئیل کرده و از این راه درآمد خوبی را از طریق غیرقانونی برای خود رقم می‌زنند، درحالی که لازم است طرح رزاق یعنی سازماندهی قانونی فروش سوخت به پاکستان از طریق خانواده‌های سیستانی توسعه پیدا کرده و دستگاه‌های ضابط با قاچاقچیان برخورد قاطع داشته باشند.

گروه سوت‌زنی خبرگزاری فارس آماده دریافت گزارشات مردمی فساد در سامانه سوت‌زنی و یا از طریق شناسه تلگرامی Sootzani_Farsnews است.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1369545

مهمترین اخبار ایران و جهان: